ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Італійська піца БЕЗ ЯЄЦЬ від шеф-кухаря VаhRеhVаh

26 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 8798
Смакота по-італійськи - хрустка скоринка та багато-багато начинки
Смакота по-італійськи - хрустка скоринка та багато-багато начинки Фото: автора

Хрустка скоринка і багато-багато начинки!

Це улюблений рецептик моїх рідних! Таку піцу вони просто обожнюють! Пухке й, у той же час, хрустке тісто, автором якого є один із найпопулярніших у світі кухарів VаhRеhVаh, підкорює своєю простотою приготування й елементарним набором інгредієнтів. Це дуже вдала піца без яєць! Вона виходить м'якою, а краї з хрусткою скоринкою. Можна розкачати тонку або товсту – за бажанням.


Інгредієнти:
Опара: 220 мл води, 0,5 склянки борошна, 2 ч. л. сухих дріжджів, 2-3 ч. л. цукру, 1 ч. л. солі.
Тісто: 2-2,5 склянки борошна, 8 ст. л. оливкової олії.
Начинка: будь-яка на ваш смак (у мене – курячий рулет, смажені білі гриби, помідори, болгарський перець, кукурудза, оливки та сир).


Приготування:
У теплій воді розвести дріжджі, цукор, сіль і борошно. Залишити опару в теплому місці для бродіння (приблизно на 25-30 хвилин). Коли вона збільшилася в розмірах, додати оливкову олію і борошно (борошно додавати поступово, орієнтуючись по тісту – краще не досипати, ніж пересипати). Замісити ніжне тісто, скачати його в кулю й залишити в теплому місці на 2-3 години, загорнувши миску харчовою плівкою.


Тісто має збільшитися в розмірах вдвічі-тричі.

Розкачати на столі паляничку за розміром форми.

Перенести тісто на деко за допомогою качалки (у мене вийшло велике стандартне деко з духовки, якщо ж у вас кругла форма для піци – їх вийде цілих дві!). Залишити заготовку в теплому місці на 15 хвилин.
Начинка: у мене йде така послідовність в інгредієнтах: на основу намащую соус із помідорів.

Для його приготування натераю 3 помідори на дрібній тертці, додаю вичавлений зубок часнику, паприку, базилік, перець, сіль та цукор.

Потім у хаотичному порядку розкидаю по піці курячий рулет, нарізаний соломкою, смажені з цибулькою білі гриби, кружальця помідори, болгарський перець, кукурудзу та маслини.

Щедро затираю все сиром.

Випікати в духовці 20-25 хвилин при температурі 200°С.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: зазвичай, я роблю не надто тонку піцу. Саме так подобається моїм хлопчикам. Але ви можете приготувати тонесеньку «дівчачу» піцу. Для цього тісто потрібно в процесі розкачування ще й розтягувати руками.


 

солона випічка, піца, італійська кухня, піца без яєць, VаhRеhVаh

Коментарі:

  Так  Ні, дякую