clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
28 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1046

Риба, запечена під «шубою» з бекону

Рецепт путасу, запеченої з беконом, — стане гарною прикрасою вашої кулінарної колекції.
Рецепт путасу, запеченої з беконом, — стане гарною прикрасою вашої кулінарної колекції. Фото: автора

Рибка за цим рецептом набуває яскравого копченого смаку та аромату.

З беконом рекомендується запікати рибу, яка не може «похвалитися» високою жирністю. Це і горбуша, і тріска, і путасу. Я взяла саме останню, оскільки вона у нас дуже поширена. До того ж, не дорога і корисна. Під час запікання з бекону витоплюється жир, не даючи підсихати рибі, а сама риба набуває яскравий копчений смак і аромат. Рецепт путасу, запеченої з беконом, — стане гарною прикрасою вашої кулінарної колекції.

Інгредієнти:
1 кг риби (будь-якої морської; у мене — путасу), 100 г копченого бекону, 100 г тертого сиру, сік лимона, гірчиця, сіль, перець, приправа «До риби», соєвий соус.

Приготування:
Рибу ретельно почистити, помити, просушити, нарізати шматочками. Посолити, поперчити, приправити спеціями для риби, скропити соком лимона й залишити на годину маринуватися.

Потім змастити зверху гірчицею та соєвим соусом.


Зверху — тоненькі смужечки бекону.


Посипати все тертим сиром.


Запікати в духовці, розігрітій до 190ºС, близько 30-35 хвилин, поки на беконі не утвориться золотава скоринка.


Готову страву прикрасити зеленню і скибочками лимону. 

риба та морепродукти, рибні страви, путасу, риба, бекон

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Локшина Сомен по-тайськи з мідіями та болгарським перцем за мотивами Пад Тай
риба та морепродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 689
Страва з азійським акцентом, яка зімпровізована мною випадково. З того часу це один із найулюбленіших варіантів обідів-вечерь.
Риба, смажена в картопляній сорочці
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1068
Соковита, ніжна м’якоть нототенії в обрамленні хрумкої золотавої скоринки із картоплі.
Нототенія у гірчичному соусі по-фінськи
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1015
Рибка виходить дуже смачною, з приємним тонким ароматом. Гірчичний соус дарує їй додаткову соковитість і пікантний смак.
Риба в кефірі на "овочевій подушці"
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1446
Досить цікавий і простий спосіб приготування, завдяки якому будь-яка, навіть сухувата «від природи» риба, виходить ніжною і соковитою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: