Гаряча тема:
- Війна
Лаваш просочується соусом, запікається до апетитної скоринки. При цьому, він чудово тримає форму й виходить справжній листковий закритий пиріг!
Інгредієнти:
Упаковка тонкого лаваша (2 листки), 200 г твердого сиру (бажано «Пармезану», але згодиться й «Маасдам»; у мене саме останній).
Соус «Болоньєзе»: 500 г курячого фаршу, 2 цибулини, велика морквина, 2-3 помідори у власному соку, 2 ст. л. томатної пасти або кетчупу, сіль, перець, дрібка цукру, прянощі (базилік, орегано), 2 ст. л. оливкової олії.
Соус «Бешамель»: 500 мл молока, 50 г вершкового масла, 2 ст. л. борошна (з гіркою), дрібка мускатного горіха, сіль, цукор, білий мелений перець.
Приготування:
Соус «Болоньєзе»: обсмажити на сковорідці на оливковій олії цибулю, нарізану кубиками та моркву, натерту на тертці.
Коли овочі спасеруються, додати курячий фарш.
Додати спеції, томати у власному соку (в мене заморожене томатне пюре без шкірки та насінинок) і томатну пасту (якщо у вас свіжі помідори — почистити від шкірки й подрібнити в блендері). Тушкувати на маленькому вогні близько 15-20 хвилин.
Соус «Бешамель»: у сотейнику із товстим дном на розтопленому вершковому маслі обсмажити борошно. Повільно, при постійному перемішуванні, додати молоко. Приправити прянощами й, постійно помішуючи, тушкувати соус до загустіння (10-15 хвилин).
Лаваш розрізати ножицями за розміром форми. У вас має бути якмінімум 5 заготовок.
Змастити форму для запікання невеликою кількістю «Бешамелю».
Зверху листок лаваша. Викласти на них соус «Болоньєзе».
Потім змастити соусом «Бешамель».
Посипати трішки тертим сиром.
Так повторити 5-6 разів. Зверху накрити останнім шматком лаваша, підігнувши краї донизу. Полити «Бешамелем», густо посипати тертим сиром.
Запікати в розігрітій до 200ºС духовці протягом 30-40 хвилин.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: такий варіант і бюджетніший, і сподобався моїй сім’ї більше, ніж лазанья із пастою. Така страва ніби легша, соковитіша. Готується швидко, а ще швидше з’їдається. Можна експериментувати з начинкою. Овочі підійдуть будь-які. Дуже смачно додавати гриби.
Як готувати класичну лазанью, дивіться тут.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: