clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
1 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 967

«Ледача» лазанья з лавашем

Такий варіант і бюджетніший, і смакує навіть краще, ніж класична лазанья із пастою.
Такий варіант і бюджетніший, і смакує навіть краще, ніж класична лазанья із пастою. Фото: автора

Неймовірно смачна, ніжна, соковита й ситна страва, яка абсолютно не поступається своїй класичній «сестричці» із пастою.

Лаваш просочується соусом, запікається до апетитної скоринки. При цьому, він чудово тримає форму й виходить справжній листковий закритий пиріг!

Інгредієнти:
Упаковка тонкого лаваша (2 листки), 200 г твердого сиру (бажано «Пармезану», але згодиться й «Маасдам»; у мене саме останній).
Соус «Болоньєзе»: 500 г курячого фаршу, 2 цибулини, велика морквина, 2-3 помідори у власному соку, 2 ст. л. томатної пасти або кетчупу, сіль, перець, дрібка цукру, прянощі (базилік, орегано), 2 ст. л. оливкової олії.
Соус «Бешамель»: 500 мл молока, 50 г вершкового масла, 2 ст. л. борошна (з гіркою), дрібка мускатного горіха, сіль, цукор, білий мелений перець.

Приготування:
Соус «Болоньєзе»: обсмажити на сковорідці на оливковій олії цибулю, нарізану кубиками та моркву, натерту на тертці.

Коли овочі спасеруються, додати курячий фарш.

Додати спеції, томати у власному соку (в мене заморожене томатне пюре без шкірки та насінинок) і томатну пасту (якщо у вас свіжі помідори — почистити від шкірки й подрібнити в блендері). Тушкувати на маленькому вогні близько 15-20 хвилин.


Соус «Бешамель»: у сотейнику із товстим дном на розтопленому вершковому маслі обсмажити борошно. Повільно, при постійному перемішуванні, додати молоко. Приправити прянощами й, постійно помішуючи, тушкувати соус до загустіння (10-15 хвилин).


Лаваш розрізати ножицями за розміром форми. У вас має бути якмінімум 5 заготовок.


Змастити форму для запікання невеликою кількістю «Бешамелю».

Зверху листок лаваша. Викласти на них соус «Болоньєзе».


Потім змастити соусом «Бешамель».


Посипати трішки тертим сиром.


Так повторити 5-6 разів. Зверху накрити останнім шматком лаваша, підігнувши краї донизу. Полити «Бешамелем», густо посипати тертим сиром.


Запікати в розігрітій до 200ºС духовці протягом 30-40 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: такий варіант і бюджетніший, і сподобався моїй сім’ї більше, ніж лазанья із пастою. Така страва ніби легша, соковитіша. Готується швидко, а ще швидше з’їдається. Можна експериментувати з начинкою. Овочі підійдуть будь-які. Дуже смачно додавати гриби.

Як готувати класичну лазанью, дивіться тут.
 

крупи та страви з борошна, м`ясо та субпродукти, лазанья, італійська кухня, лаваш, ледача лазанья

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Молода капуста, тушкована з грибами, м'ясом та сиром «Янтар»
м`ясо та субпродукти, гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 995
Чи любите ви капусту так, як люблю її я? Якщо так, то ви потрапили за правильною адресою! Якщо ж ні, то я на сто відсотків гарантую, що ви раз і назавжди зміните про неї свою думку!
Куряча печінка по-італійськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 669
Дуже смачна, легка й швидка в приготуванні а-ля запіканка, рецептом якої зі мною поділився один знайомий шеф-кухар італійського ресторанчика.
Куряча запіканка-хлібець «Три кольори»
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 661
Ніжна запіканочка з трьома смаками – ситна й не калорійна.
Курка в кефірі – експрес-рецепт для зайнятих господинь
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 579
На цей простий, проте неймовірно смачний, рецептик натрапила на одному з кулінарних форумів. Після перегляду склалося таке враження, що лише ледачий не готує курку в кефірі!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: