clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

1 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 936

«Ледача» лазанья з лавашем


Такий варіант і бюджетніший, і смакує навіть краще, ніж класична лазанья із пастою. Фото: автора

Неймовірно смачна, ніжна, соковита й ситна страва, яка абсолютно не поступається своїй класичній «сестричці» із пастою.

Лаваш просочується соусом, запікається до апетитної скоринки. При цьому, він чудово тримає форму й виходить справжній листковий закритий пиріг!

Інгредієнти:
Упаковка тонкого лаваша (2 листки), 200 г твердого сиру (бажано «Пармезану», але згодиться й «Маасдам»; у мене саме останній).
Соус «Болоньєзе»: 500 г курячого фаршу, 2 цибулини, велика морквина, 2-3 помідори у власному соку, 2 ст. л. томатної пасти або кетчупу, сіль, перець, дрібка цукру, прянощі (базилік, орегано), 2 ст. л. оливкової олії.
Соус «Бешамель»: 500 мл молока, 50 г вершкового масла, 2 ст. л. борошна (з гіркою), дрібка мускатного горіха, сіль, цукор, білий мелений перець.

Приготування:
Соус «Болоньєзе»: обсмажити на сковорідці на оливковій олії цибулю, нарізану кубиками та моркву, натерту на тертці.

Коли овочі спасеруються, додати курячий фарш.

Додати спеції, томати у власному соку (в мене заморожене томатне пюре без шкірки та насінинок) і томатну пасту (якщо у вас свіжі помідори — почистити від шкірки й подрібнити в блендері). Тушкувати на маленькому вогні близько 15-20 хвилин.


Соус «Бешамель»: у сотейнику із товстим дном на розтопленому вершковому маслі обсмажити борошно. Повільно, при постійному перемішуванні, додати молоко. Приправити прянощами й, постійно помішуючи, тушкувати соус до загустіння (10-15 хвилин).


Лаваш розрізати ножицями за розміром форми. У вас має бути якмінімум 5 заготовок.


Змастити форму для запікання невеликою кількістю «Бешамелю».

Зверху листок лаваша. Викласти на них соус «Болоньєзе».


Потім змастити соусом «Бешамель».


Посипати трішки тертим сиром.


Так повторити 5-6 разів. Зверху накрити останнім шматком лаваша, підігнувши краї донизу. Полити «Бешамелем», густо посипати тертим сиром.


Запікати в розігрітій до 200ºС духовці протягом 30-40 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: такий варіант і бюджетніший, і сподобався моїй сім’ї більше, ніж лазанья із пастою. Така страва ніби легша, соковитіша. Готується швидко, а ще швидше з’їдається. Можна експериментувати з начинкою. Овочі підійдуть будь-які. Дуже смачно додавати гриби.

Як готувати класичну лазанью, дивіться тут.
 

крупи та страви з борошна, м`ясо та субпродукти, лазанья, італійська кухня, лаваш, ледача лазанья

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Вареники з лівером у цибуляно-сметанному соусі + рецепт тіста на сметані
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 603
Смачна соковита начинка, багато підливки та неймовірно ніжне тісто – вони просто тануть у роті!
Дуже ніжна куряча печінка в апельсиновому соку
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 902
Такої смачної печінки ми ще не їли! Вона приголомшлива – соковита, ніжна із легкою ноткою апельсину. Саме легкою, не нав’язливою!
Тушкований кролик у червоному вині
м`ясо та субпродукти, рецепти від читачів
Анка Кофеманка 593
Страва найкраще смакує із картопляним пюре та рисом. Хоча і без гарніру вона пречудова!
Запечена курочка, фарширована яблуками та чорносливом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 539
Бонус – цікавий метод приготування, завдяки якому м’ясо завжди виходить соковитим та із рум’яною скоринкою.
Показати ще
Коментарів - 0: