clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

2 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 782

Кекс «Столичний» з курагою, родзинками і асорті з горіхів


Такий ніжний і ароматний кексик виходить завжди і подобається всім. Фото: автора

Дуже проста в приготуванні випічка з категорії «смак дитинства», тим не менше, шалено смачна.

Рецептів «Столичних» кексів є безліч: сирні, класичні без наповнювачів, з родзинками, вишнями тощу. Хочу запропонувати свій варіант, яким я часто користуюся. Такий ніжний і ароматний кексик виходить завжди і подобається всім. Цього разу я використовувала родзинки, курагу і суміш горішків. Але можна корегувати наповнювачі на свій смак.


Інгредієнти:
200 г вершкового масла, 150 г цукру, 2 ч. л. ванільного цукру, 4 яйця, 150 г родзинок, 150 г кураги, 200 г горіхів (волоські, арахіс, фундук, мигдаль), 250-300 г борошна, 3 ч. л. розпушувача (або 2 ч. л. соди гашеної оцтом).


Приготування:
Якщо курага і родзинки тверді, їх треба замочити в окропі на 15-20 хвилин. Потім курагу нарізати кубиками. Горіхи подрібнити (в блендері або потовкти).
Масло розтерти з цукром і ванільним цукром. Додати по одному яйця, щоразу ретельно перемішуючи.
Додати курагу, родзинки і горіхи, добре перемішати. Просіяти розпушувач і борошно, замісити не круто тісто. Викласти його в змащену маслом форму (я використовувала форму для кексу із втулкою посередині діаметром близько 26 см). Поставити в розігріту до 180°С духовку. Випікати протягом 40-45 хвилин. Готовий кекс посипати цукровою пудрою.
 

солодка випічка, кекс, столичний кекс, сухофрукти, горіхи

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Яблучне тістечко з шоколадно-сирним рулетом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 977
Це смаколик «три в одному»: і пиріг, і рулет, і тістечко одночасно.
Шоколадна паска з цукатами, журавлиною і фініками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1312
Одним з плюсів цього смаколика є те, що готується він лише на одному яйці, але при цьому структура паски виходить пористою й повітряною, практично невагомою!
Італійський яблучний пиріг від сестер Сімілі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 806
На смак – ніжне суфле. Соковитий, ароматний і дуже яблучний смаколик!
«Лінивий» штрудель із вишнею та горіхами у карамельному соусі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 927
Смаколик хоча й далекий від класики, але також неймовірно смачний!
Показати ще
Коментарів - 0: