clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
10 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1641

Кекс «Зебра» - смаколик родом із дитинства

Казкові візерунки роблять цей кекс справжньою окрасою столу.
Казкові візерунки роблять цей кекс справжньою окрасою столу. Фото: автора

Ще один рецептик зі старого маминого зошита.

В моєму дитинстві пиріг «Зебра» був частим гостем. Моя матуся робила його щоразу, коли до нас приходили гості. Тоді мені здавалося, що процес його приготування – це якесь чаклунство. Ніяк не могла збагнути, яким чином цей кондитерський виріб набуває таких чарівних візерунків. Кекс робиться за принципом свого побратима пирога, але зверху поливається шоколадною помадкою і присипається горішками. Цей рецепт зручний тим, що готується швидко й просто. А просто казковий розріз робить його прикрасою столу.


Інгредієнти:
6 яєць, сіль, 200 г цукру, 1 ч. л. розпушувача, 3 ст. л. коньяку або рому (у мене коньяк+ромова есенція), пакетик ванільного цукру, 200 г сметани, 200 г вершкового масла, 320 г борошна, 3-4 ст. л. какао.
Для оздоблення: 50 г шоколаду, 1 ст. л. вершкового масла, жменя волоських горіхів.

Приготування:
Нагріти духовку до 180°С. Для тіста яйця збити з цукром, ванільним цукром і дрібкою солі.

Додати просіяне борошно, змішане з розпушувачем, розм'якшене масло, сметану, влити коньяк. Розділити тісто на 2 частини. В одну половину додати какао й перемішати.
Форму для кексу змастити вершковим маслом або маргарином і посипати борошном (я посипала панірувальними сухарями). По черзі викладати по центру форми по 2 ст. л. біле й шоколадне тісто так, щоб вийшли смужки.

Випікати кекс в духовці 40 хвилин. Дати охолонути й перевернути на тарілку.


Приготувати помадку, розтопивши на водяній бані масло та шоколад. Полити нею кекс. Зверху посипати подрібненими горішками. Можна просто посипати кекс цукровою пудрою.


 

солодка випічка, кекс зебра, мамині рецепти, кекси

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Утилізуємо черству паску: Німецький хлібний пудинг
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 619
Як повелося, перед Великоднем всі шукають рецепти пасок, а після свята – куди б прилаштувати надлишки цих смачних здобних виробів.
Пісний штрудель із яблуками та горіхами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1286
Смаколик м'який, ніжний, у ньому мінімум тіста й максимум начинки!
Сирно-шоколадний кекс «Маркіза»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 923
Дуже цікаве поєднання сиру, какао та кави, смак навіть чимось схожий на сирний батончик у шоколадній глазурі.
Мереживна паска-крафін
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1178
Великодній хліб виходить дуже красивим та оригінальним, його навіть не обов’язково вкривати глазур’ю! У цих пасочках поєднуються традиційно смачне здобне тісто й цікаве формування за рецептом нового популярного десерту — крафіна.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: