clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

10 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1364

Кекс «Зебра» - смаколик родом із дитинства


Казкові візерунки роблять цей кекс справжньою окрасою столу. Фото: автора

Ще один рецептик зі старого маминого зошита.

В моєму дитинстві пиріг «Зебра» був частим гостем. Моя матуся робила його щоразу, коли до нас приходили гості. Тоді мені здавалося, що процес його приготування – це якесь чаклунство. Ніяк не могла збагнути, яким чином цей кондитерський виріб набуває таких чарівних візерунків. Кекс робиться за принципом свого побратима пирога, але зверху поливається шоколадною помадкою і присипається горішками. Цей рецепт зручний тим, що готується швидко й просто. А просто казковий розріз робить його прикрасою столу.


Інгредієнти:
6 яєць, сіль, 200 г цукру, 1 ч. л. розпушувача, 3 ст. л. коньяку або рому (у мене коньяк+ромова есенція), пакетик ванільного цукру, 200 г сметани, 200 г вершкового масла, 320 г борошна, 3-4 ст. л. какао.
Для оздоблення: 50 г шоколаду, 1 ст. л. вершкового масла, жменя волоських горіхів.

Приготування:
Нагріти духовку до 180°С. Для тіста яйця збити з цукром, ванільним цукром і дрібкою солі.

Додати просіяне борошно, змішане з розпушувачем, розм'якшене масло, сметану, влити коньяк. Розділити тісто на 2 частини. В одну половину додати какао й перемішати.
Форму для кексу змастити вершковим маслом або маргарином і посипати борошном (я посипала панірувальними сухарями). По черзі викладати по центру форми по 2 ст. л. біле й шоколадне тісто так, щоб вийшли смужки.

Випікати кекс в духовці 40 хвилин. Дати охолонути й перевернути на тарілку.


Приготувати помадку, розтопивши на водяній бані масло та шоколад. Полити нею кекс. Зверху посипати подрібненими горішками. Можна просто посипати кекс цукровою пудрою.


 

солодка випічка, кекс зебра, мамині рецепти, кекси

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Лимонний кекс на йогурті із цукатами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1441
Кекс за цим рецептом виходить просто ідеальним! Особливо гарно пасує до нього лимонна помадка.
Тірольський пиріг із консервованими або замороженими абрикосами
солодка випічка, рецепти від читачів
Василина Пухкерина 751
Ніжна, повітряна, і головне — швидка випічка на основі масляного бісквіту.
Шоколадна паска з цукатами, журавлиною і фініками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 883
Одним з плюсів цього смаколика є те, що готується він лише на одному яйці, але при цьому структура паски виходить пористою й повітряною, практично невагомою!
ПІСНА ВИПІЧКА: Кавовий монастирський пиріг + рецепт пісної шоколадної глазурі
солодка випічка, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2239
Смачний, швидкий, легкий і бюджетний пиріг — справжня знахідка для домашнього чаювання!
Показати ще
Коментарів - 0: