clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
11 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1341

Подружжя Лук’яненків із Кам’янець-Подільського захопилися виготовленням натуральних цукерок, хлібців та казинаків

Перелічити всі смаколики, які виготовляють Анастасія та Едуард Лук’яненко просто нереально.
Перелічити всі смаколики, які виготовляють Анастасія та Едуард Лук’яненко просто нереально. Фото: Олени Щегельської

Молоді люди займаються природним органічним землеробством та всіляко намагаються зберегти дари, які дає нам природа

Мармеладні цукерки, енергетичні кульки з сухофруктів та горіхів, лляні солоні та солодкі вівсяні хлібці, кокосові та кунжутні казинаки, горіхово-полуничне печиво, гарбузові чіпси та навіть вареники з пастили... Перелічити всі смаколики, які виготовляють Анастасія та Едуард Лук’яненко просто нереально. Всі рецепти ексклюзивні та авторські. А сировину подружжя використовує лише натуральну, яку вдалося виростити власноруч без застосування «хімії».
«Ми пропонуємо повернутися до витоків, від яких нас так старанно відводять, і згадати те, що дарунки Матінки Землі щедрі та хлібосольні, — каже Анастасія Лук’яненко. — Так ми практично відмовилися від маринування та консервації й практично весь зібраний урожай засушуємо. Особливо смачними виходять в’ялені томати, вишня, черешня, полуниця. Дітям подобаються чіпси з кабачків та гарбуза. Ми навіть хліб замінили на домашні хлібці. Для їх виготовлення передусім потрібно проростити льон та насіння. Насінинки промити, залити водою так, щоб вода ледь покривала їх. Залишити на добу при 20-22ºС. Коли насіння набухне й рідина повністю вбереться — матеріал готовий. Перед використанням його слід ще раз ретельно, але обережно промити.

Особливо смачними виходять вёялены томати.


Окрім пророщених зерен, хлібці складаються з овочів: моркви, пастернаку, селери, гарбуза тощо. Дуже цікаві з морською капустою, на смак, як з рибою. Корисні хлібці з розторопші — вони очищають кров і печінку. Можна додавати спеції, але також лише натуральні: зіру, куркуму, духм’яний перець, коріандр, кумин, часник, цибулю тощо. Сіль краще брати морську, вона корисніша.


Домашні хлібці та казинаки — чудова альтернатива різним сухарикам, крекерам і печиву.

Гарний варіант перекусу і сухого пайка в школу. Однокласники нашої доньки завжди із нетерпінням чекають на «нову партію».
«Для сушіння підходять сушарки, які мають посередині отвір, через який циркулює повітря, — ділиться Едуард Лук’яненко. — Але можна й у духовці. В останньому випадку потрібно дуже ретельно стежити за температурою. Всі сухофрукти, хлібці, корисні цукерки сушаться при температурі 50ºС. Лише тоді в плодах, фруктах та ягодах зберігають всі цілющі властивості та вітаміни. Час приготування — приблизно доба. Хлібці слід викладати шаром в 1 см спочатку на поліетилен. Потім, коли паляничка зверху підсушиться, її слід перевернути й знати плівку. Продовжувати сушити вже без неї".

Готові хлібці мають бути хрумкими та крихкими, як чіпси.


«Наша дитина дуже полюбляє цукерки з абрикосом. Каже, що вони дуже схожі на «Рафаелло», але я б сказала, що смак відрізняється, — розповідає пані Анастасія. — До їх складу також входить мигдальний горіх, чорнослив, курага, родзинки, кокосова стружка. Особисто мене просто підкорили енергетичні кульки. Поєднання смаку калини з апельсиновим соком і олією абрикосових кісточок просто «підривають» наші смакові рецептори».

Домашні цукерки трохи нагадують "Рафаело".

З фруктової пастіли виходять смачні дієтичні вареники.
 

порадник, хлібці, сухофрукти, казінаки, домашні цукерки, Кам`янець-Подільський, кам`янчани, подружжя Лук`яненків

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Ароматні салатні заправки від Сергія Калініна
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1020
Екс-суддя «МайстерШеф» та постійний кулінарний експерт передачі «Все буде смачно» поділився, як урізноманітнити смак звичайних салатів
Ванільний цукор краще зробити власноруч
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 883
Переймаємо досвід у досвідчених кондитерів та кулінарів.
Хороша цукрова пудра — запорука вдалої мастики для торту
торти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1110
У цьому мене запевнила талановитий кондитер Наталя Сова. Жінка каже, що готову солодку масу зручно зберігати в холодильнику в звичайному пакеті, а за необхідності — просто розігрівати в мікрохвильовці.
Як найкраще заготовити щавель на зиму?
домашні заготовки, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1077
Його можна солити, бланшувати, заморожувати і просто... залити сирою водою
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: