clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
13 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 826

Минтай у сирно-вершковому соусі


Фото: автора

Ніжна, соковита страва, яка припаде до смаку навіть тим, хто не дуже любить рибу.

Одним із універсальних і доступних для сучасних господинь продуктів можна вважати рибу минтай. Вона не має яскраво вираженого, неповторного, смаку, а тому легко «піддається» впливу інших інгредієнтів. Таких, до прикладу, як сир та вершки. В результаті ви без особливих зусиль маєте справжній кулінарний шедевр.

Інгредієнти:
1 кг минтая (також підійдуть мерлуза, хек, тріска, тилапія, сом, форель тощо), сіль, перець, лимон, 4-5 ст. л. борошна, олія для смаження.
Для соусу: 200 мл вершків 20%, 150-200 г твердого сиру (в мене «Гауда»), 2 цибулини, 2 морквини, мускатний горіх, куркума, дрібка цукру, сіль, перець.

Приготування:
Рибу розморозити, нарізати порційними шматками, обсушити паперовим рушником. Злегка посолити, поперчити, збризкати лимонним соком. Залишити маринуватися протягом 20-30 хвилин.
Потім шматочки риби запанірувати в борошні й обсмажити в олії до золотавої скоринки.


На іншій, глибшій сковорідці обсмажити цибулю й терту моркву. Присмачити суміш спеціями, сіллю та цукром.


Залити пасеровані овочі вершками й протушкувати все разом 5 хвилин. Наприкінці додати тертий сир і, помішуючи, розтопити його у вершках із овочами.


Залити обсмажену рибку соусом.

Обережно перемішати й тушкувати ще протягом 5-10 хвилин.


 

риба та морепродукти, рибні страви, минтай у сирно-вершковому соусі, минтай, вершки, риба, сир

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Нототенія у гірчичному соусі по-фінськи
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 996
Рибка виходить дуже смачною, з приємним тонким ароматом. Гірчичний соус дарує їй додаткову соковитість і пікантний смак.
Короп гарячого копчення – швидко, просто й смачно
риба та морепродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1009
Люблю коропа в будь-якому вигляді. А якщо цю рибку закоптити в домашній коптильні, то смачнішого делікатесу годі й шукати!
Риба, смажена в картопляній сорочці
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1055
Соковита, ніжна м’якоть нототенії в обрамленні хрумкої золотавої скоринки із картоплі.
Смажена салака-хамса по-іспанськи (Boquerones ан Adobo)
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1405
Головний секрет страви – рибка спочатку маринується, а лише потім смажиться.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: