clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
14 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1450

Торт-еклер із карамельно-сирним пудингом та збитими вершками

Для мене цей тортик став справжньою знахідкою — він легкий та в міру солодкий.
Для мене цей тортик став справжньою знахідкою — він легкий та в міру солодкий. Фото: автора

Для всіх любителів еклерів — торт зі смаком улюбленого тістечка.

Прекрасний смаколик на День народження, для романтичної вечері або просто, щоб порадувати близьких. Ніжне заварне тісто, пудингова й сирна начинки та шоколадний топінг роблять цей десерт неймовірно смачним. Для мене цей тортик став справжньою знахідкою — він легкий та в міру солодкий. А ще менш калорійний, ніж його «побратими» на основі бісквітних чи пісочних коржів. Сир та молоко роблять його навіть відносно корисним.

Інгредієнти:
Тісто: 115 г вершкового масла, склянка води, склянка борошна, 4 яйця.
Шоколадна помадка: 55 г гіркого шоколаду, 2 ст. л. вершкового масла, 1 ч. л. ванільного цукру, склянка цукрової пудри, 3 ст. л. гарячої води
Для крему: 4 склянки молока, велика упаковка (145 г) розчинного карамельного пудінгу (можна будь-який: ванільний, шоколадний, горіховий тощо), 225 г м'якого вершкового сиру («Маскарпоне», «Альметте»; у мене крем-сир від «Президент»).
Для прикрашання: 225 г збитих вершків, шоколадний сироп або розтоплений на водяній бані шоколад із маслом.

Приготування:
Корж-основа: у великій каструлі довести масло й воду до кипіння на середньому вогні.

Потім додати борошно та зменшити вогонь до мінімального. Готувати, помішуючи, поки не сформується кулька, яка буде відставати від дна каструлі. Зняти тісто з вогню й перекласти його у велику миску.

Вбивати по одному яйця, щоразу ретельно збиваючи.

Повинно заміситися однорідне тісто, які необхідно викласти на дно роз’ємної форми (24 см в діаметрі), встеленої пергаментом (форму не потрібно змащувати маслом).

Відправити в розігріту до 200ºС духовку на 35 хвилин. Повністю охолодити (корж навіть може трішки «осісти» - нічого страшного в цьому немає).


Шоколадна помадка: розтопити шоколад і масло протягом хвилини в мікрохвильовці. Перемішати. Продовжити нагрівати з 20-секундними інтервалами до отримання однорідної маси. Додати ванілін. Просіяти цукрову пудру й поступово всипати її в шоколадну масу. Влити воду в суміш, продовжуючи помішувати (можливо вся вода не знадобиться) до утворення однорідної маси середньої густини.

Нанести помадку поверх охолодженої основи (торт зручно збирати у роз’ємній формі).


Карамельно-сирний крем: збити міксером вершковий сир до повітряного стану. Молоко змішати із пудингом, поставити на плиту й варити на маленькому вогні до загустіння (постійно помішувати!). Змішати пудинг із сирною масою й ретельно збити.

Нанести крем поверх шоколадної помадки. Закінчити торт збитими вершками. Прикрасити шоколадним сиропом. Намалювати поздовжні лінії, потім виделкою або зубочисткою зробити малюнок.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: до подачі торт повинен постояти в холодильнику для просочення і застигання якмінімум 4 години. Лише тоді кільце зняти.


 

торти, торт-еклер, заварне тісто, карамельний пудинг, м`який сир,

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Торт «Шоколадний купол» із вишнею
торти
Світлана ЯСЬКОВА 896
Шоколадно-медовий бісквіт, терпкуватий смак шоколадного заварного крему, вишня і коньяк – дивовижне поєднання!
Найніжніший торт-суфле «Пташине молоко»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1029
Цей тортик ідентичний за смаком із однойменними цукерками. Рецепт із програми «Все буде смачно».
Тістечко «Королівський мармур», або Вдосконалена угорська ватрушка
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 1243
Смаколик за консистенцією та смаком дуже нагадує ніжнійший сирник або ж чізкейк. А за зовнішнім виглядом не поступається багатьом тортам!
Літній тортик без випікання з черешнею, бананами та шовковицею
торти
Світлана ЯСЬКОВА 831
Цей смаколик користується у господинь дуже великою популярністю, оскільки він легкий, ніжний і дуже красивий. Тим більше, що фрукти та ягоди для його приготування можна обирати на свій смак.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: