clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
17 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1251

Шоколадно-м'ятні брауні – ідеальне тістечко до чаювання

Ці тістечка настільки смачні, ніжні й незвичайні, що будь-які слова просто тьмяніють.
Ці тістечка настільки смачні, ніжні й незвичайні, що будь-які слова просто тьмяніють. Фото: автора

Прошарок м'ятного сиру в оксамитовому шоколадному обрамленні – це надзвичайно смачно.

Описувати брауні, рецепт яких колись прийшов до нас із США – справа невдячна. Вони настільки смачні, ніжні й незвичайні, що будь-які слова просто тьмяніють. Саме ці брауні – одні з моїх улюблених. Підгледіла рецепт їх приготування колись давно на одному з кулінарних форумів. Потім пекла безліч разів і тістечка завжди виходять ідеально. Поєднання м’яти з шоколадом пречудове. Залишається лише заплющувати очі, блаженно муркотіти та готувати їх знову і знову).


Інгредіени:
Тісто: 4 яйця, 300 г цукру, 150 г вершкового масла, 6 ст. л. какао, 320 г борошна, дрібка солі, 2 ч. л. розпушувача, ванільний цукор, 1-2 ст. л. коньяку.
Начинка: 200 г сиру (9% жирності), 40 г цукру, листя м'яти з 6-7 гілочок.

Цукрово-м'ятна глазур: 200 г цукрової пудри, 4-5 ст. л. молока, м'ята – листя з 3-4 гілочок, кілька крапель зеленого харчового барвника (я не додавала, колір і так був зелений, і, що головне, повністю натуральний!), 2-3 ст. л. м'ятного лікеру або сиропу (за бажанням).


Приготування:
Квадратну форму (у мене 20х30 см) встелити пергаментним папером і злегка змастити маслом. Духовку розігріти до 175°С.
Для тіста: збити яйця, цукор і ванільний цукор до світлої пишної маси.


Розтопити вершкове масло (в мікрохвильовці або в сотейнику на вогні) і розмішати його з какао-порошком. Додати шоколадну суміш до яєчної, влити коньяк і все разом збити вінчиком. Всипати просіяне борошно з розпушувачем і сіллю. Збити міксером до однорідності.


Для начинки: м'яту перемолоти в блендері. Додати сир з цукром, 1-2 ст. л. м’ятного лікеру і ще раз все збити. У вас має вийти однорідний зеленуватий сирно-м'ятний крем.


Вилити половину тіста в форму й розрівняти поверхню.

Обережно розподілити поверх сирну масу (для цього зручно використовувати кондитерський шприц).

Потім залити начинку другою частиною тіста.

Випікати протягом 35-40 хвилин. Охолодити в формі.


Для цукрової глазурі: м'яту перемолоти в блендері.

Змішати з лікером і молоком вилити в цукрову пудру при постійному помішуванні. Глазур повинна вийти консистенції сметани (у мене пудра була саморобна, не надто дрібного помелу, тому помадка вийшла рідкувата – але на смак це не вплинуло; краще використовувати магазинну пудру, тоді помадка буде красивішою). Нанести глазур на остиглий бісквіт і дати схопитися.

Обрізати краї і нарізати брауні квадратиками.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: замість м'яти можна додати й інші смакові нотки. До прикладу, каву, чорну смородину або вишню в прошарок. Тоді помадку можна зробити шоколадною.


 

солодка випічка, брауні, брауні з м`ятою, американська кухня, шоколадний бісквіт

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Простий малай на кефірі та варенні
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1108
Ідеальний рецепт на той випадок, коли треба використати відкриту банку варення, яке і їсти вже не хочеться, і викинути шкода.
Англійські великодні хрестові булочки «Hot cross buns»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 843
Ця випічка особливо підійде тим, у кого немає часу на випікання традиційних пасок до Великодня.
Пісне тістечко з горіхами та джемом
солодка випічка, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 14233
Дуже смачний, простий і доступний рецепт пісної випічки!
Чізкейк «Халіф на годину»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 908
Чому «Халіф на годину»? Автор десерту запевняє, що рівно стільки готується це диво та рівно стільки йому «царювати» на вашому столі під час чаювання.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: