clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
20 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1387

Флепджек – англійське медове печиво-казинаки

Крім Великої Британії та Ірландії, це печиво-козинаки також поширене в Америці, Канаді та Австралії.
Крім Великої Британії та Ірландії, це печиво-козинаки також поширене в Америці, Канаді та Австралії. Фото: автора

Сухофрукти збагачують вівсяний смак та роблять його цікавішим.

Слово «Flapjack» використовувалося вже на початку 17 століття – Шекспір згадував його в своїй п'єсі «Перікл». Крім Великої Британії та Ірландії, це печиво-козинаки також поширене в Америці, Канаді та Австралії. За традицією Флепджек готують із кленовим сиропом. Я ж обрала інший, доступніший, варіант – додала мед. Зберігати казинаки слід у холодильнику; між шматочками краще прокласти листочки пергаменту, щоб не прилипали один до одного. Сподобається таке печиво любителям насіння. Хрустке й дуже насичене, смак зернятковий-зернятковий.


Інгредієнти:
200 г вершкового масла, 3 ст. л. меду, 200 г цукру, 300 г вівсяних пластівців, 100 г почищених зерняток соняшника, 1 ст. л. кунжуту, 1 ст. л. насіння льону (можна й без нього), 30 г родзинок, по 6 шт. кураги, інжиру та фініків (суміш сухофруктів обирайте на свій смак).


Приготування:
У каструльку покласти масло, додати цукор з медом.


Варити суміш, помішуючи , на маленькому вогні доти, поки всі інгредієнти не розтопляться і не з'єднаються в однорідну масу. Перемышати медову суміш із ластівцями.

Додати подрібнені сухофрукти, льон та соняшникове насінням.

Гарненько перемішати до однорідності. Рівним шаром розподілити, притискаючи, вівсяну масу по квадратній формі, встеленій пергаментом (нічим змащувати деко не потрібно!). Випікати корж при 180°С 20-25 хвилин , поки він не стане золотаво-коричневим (при цьому виріб має бути дуже м'яким, а шпажка після проколювання повинна залишитися чистою). 

Вийняти з духовки форму з готовим коржем і залишити його у формі до повного охолодження. Перед подачею нарізати Флапджек квадратиками або батончиками бажаного розміру.


 

десерти,казинаки, печиво, сухофрукти, соняшникове насіння, англійська кухня, вівсяні пластівці, Flapjack, Флепджек

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Хрустке печиво на пиві - економ-варіант без яєць
печиво
Світлана ЯСЬКОВА 793
Смачне, багатошарове та майже невагоме.
Печиво «Силіконові губки» – дуже ніжне, буквально тане у роті!
печиво
Світлана ЯСЬКОВА 1128
Смачніших печенюх в житті не їла! Фантастичне, оригінальне та неймовірно розсипчасте!
«Сочники», як у моєму дитинстві
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 756
Ці солодкі пиріжки з сирною начинкою ідентичні тим, які продавали в радянських їдальнях за 10 копійок.
Тістечко «Картопля» на заварному кремі (без випікання)
десерти, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 622
Пропоную згадати дитинство й потішити себе й рідних улюбленим смаколиком.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: