clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
20 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1533

Флепджек – англійське медове печиво-казинаки

Крім Великої Британії та Ірландії, це печиво-козинаки також поширене в Америці, Канаді та Австралії.
Крім Великої Британії та Ірландії, це печиво-козинаки також поширене в Америці, Канаді та Австралії. Фото: автора

Сухофрукти збагачують вівсяний смак та роблять його цікавішим.

Слово «Flapjack» використовувалося вже на початку 17 століття – Шекспір згадував його в своїй п'єсі «Перікл». Крім Великої Британії та Ірландії, це печиво-козинаки також поширене в Америці, Канаді та Австралії. За традицією Флепджек готують із кленовим сиропом. Я ж обрала інший, доступніший, варіант – додала мед. Зберігати казинаки слід у холодильнику; між шматочками краще прокласти листочки пергаменту, щоб не прилипали один до одного. Сподобається таке печиво любителям насіння. Хрустке й дуже насичене, смак зернятковий-зернятковий.


Інгредієнти:
200 г вершкового масла, 3 ст. л. меду, 200 г цукру, 300 г вівсяних пластівців, 100 г почищених зерняток соняшника, 1 ст. л. кунжуту, 1 ст. л. насіння льону (можна й без нього), 30 г родзинок, по 6 шт. кураги, інжиру та фініків (суміш сухофруктів обирайте на свій смак).


Приготування:
У каструльку покласти масло, додати цукор з медом.


Варити суміш, помішуючи , на маленькому вогні доти, поки всі інгредієнти не розтопляться і не з'єднаються в однорідну масу. Перемышати медову суміш із ластівцями.

Додати подрібнені сухофрукти, льон та соняшникове насінням.

Гарненько перемішати до однорідності. Рівним шаром розподілити, притискаючи, вівсяну масу по квадратній формі, встеленій пергаментом (нічим змащувати деко не потрібно!). Випікати корж при 180°С 20-25 хвилин , поки він не стане золотаво-коричневим (при цьому виріб має бути дуже м'яким, а шпажка після проколювання повинна залишитися чистою). 

Вийняти з духовки форму з готовим коржем і залишити його у формі до повного охолодження. Перед подачею нарізати Флапджек квадратиками або батончиками бажаного розміру.


 

десерти,казинаки, печиво, сухофрукти, соняшникове насіння, англійська кухня, вівсяні пластівці, Flapjack, Флепджек

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Шотландські гарбузові скони – смачні пряники до чаю
печиво
Світлана ЯСЬКОВА 849
М'які та ніжні, ароматні та рум'яні, з хрусткою скоринкою...
Пісочне печиво на сметані «Равлики з какао»
печиво
Світлана ЯСЬКОВА 1477
У нас воно числиться в незмінних фаворитах домашніх чаювань.
Американське традиційне печиво «Melting moments»
печиво
Світлана ЯСЬКОВА 971
Ніжне, м'яке, крихке та розсипчасте печиво, яке просто тане у роті!
Рогалики із сирного тіста з горішками, корицею та родзинками
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 867
Смаколики виходять ароматними, в міру солодкими, трохи маслянистими, багатошаровими.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: