clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
22 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 2657

Постимо смачно: Лаханорізо — тушкований із молодою капустою рис по-грецьки

Страва дуже ситна, незважаючи на те, що пісна.
Страва дуже ситна, незважаючи на те, що пісна. Фото: автора

За цією дивною і трохи смішною для нашого вуха назвою ховається дуже проста, бюджетна та неймовірна смачна страва грецької кухні.

Всього кілька інгредієнтів, півгодини часу й на столі чудовий і корисний обід. Страва дуже ситна, незважаючи на те, що пісна. Дуже раджу взяти її на замітку всім вегетаріанцям і всім тим, хто постить, не пошкодуєте. Рис можна взяти будь-який, смак і консистенція готової страви не постраждає. Я брала пропарений довгозернистий і лаханорізо вийшло у мене розсипчастим-розсипчастим. Любителям гострої і пікантною їжі можна приправити страву перцем чилі або каєнським. До речі, томатний сік можна замінити розведеною у воді томатною пастою хорошої якості (на 1 л води 150 г пасти).

Інгредієнти:
Головка молодої капусти (600-700 г), 500 г рису, 2 цибулини, 2 морквини, 1 л томатного соку, 3 ст. л. оливкової олії, сіль, суміш перців мелена, сушений базилік, орегано, перець чилі — за бажанням, 1 ст. л. цукру.

Приготування:
Цибулю почистити й порізати тонкими півкільцями, Моркву натерти на тертці.
Капусту тоненько нашаткувати. В сковорідці ВОК або сотейнику спасерувати моркву та цибулю.

Покласти капусту й смажити на досить сильному вогні, періодично помішуючи (овочі повинні добре підрум'яниться і злегка карамелізуватися, це надасть страві особливого смаку й аромату; я додаю трішки цукру, щоб посилити цей процес).


Коли овочі будуть готовими, додати до них промитий рис. Перемішати, посолити, поперчити, заправити сушеними травками.

Перекласти все в товстостінну каструлю або в гусятницю, залити все томатним соком.

Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму й накрити кришкою. Тушкувати до випаровування всієї рідини.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: лаханорізо чудово смакує і в гарячому, і в теплому, і в холодному вигляді. Готову страву можна посипати улюбленою зеленню. 

крупи та страви з борошна, овочеві страви, пісні страви, піст, постимо смачно, лаханорізо, грецька кухня, рис, капуста, томатний сік

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Пісний рис з овочами «Рататуй»
крупи та страви з борошна, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 4410
Такий рис підійде як окрема страва в піст, або як святковий гарнір, адже він апетитно й красиво виглядає на столі й виходить дуже смачним.
Пісний шоколадний кекс з вишнею та горіхами
солодка випічка, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1249
Дуже смачний, ароматний та мега-шоколадний! Смаколик не схожий на жодну пісну випічку, яку мені до цього довелося скуштувати!
ТОП-5 рецептів пісної випічки
порадник, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 8074
Не думайте, що пісна випічка поступається за смаком звичним десертам. Іноді вона навіть смачніша!
Салат із зеленого часнику по-болгарськи
салати, пісні страви, рецепти від читачів
Рута М'ята 370
Ця страва урізноманітнить як повсякденне, так і святкове меню.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: