clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
26 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 4335

Щоб паска не черствіла

Шеф-кухарі запевняють, мінімальна кількість молока в рецепті великоднього хліба також є запорукою тривалого зберігання здоби.
Шеф-кухарі запевняють, мінімальна кількість молока в рецепті великоднього хліба також є запорукою тривалого зберігання здоби. Фото: http://pustunchik.ua/

Найпростіший спосіб зберегти великодній хліб м’яким та свіжим — покласти в ємність, де він зберігається, скибочку яблука.

Після Великодня в багатьох залишаються кілька пасок, які хочеться краще зберегти, не дати їм зачерствіти, щоб насолоджуватися цим смаколиком якнайдовше. Найпростіший спосіб зберегти великодній хліб м’яким та свіжим — покласти в ємність, де він зберігається, скибочку яблука, невеликий шматочок почищеної сирої картоплі або трохи кам'яної солі.
Якщо ж ваша паска все ж зачерствіла, то не все втрачено, її можна освіжити. Для цього варто злегка змочити паску водою, потім загорнути у вологу чисту серветку. Взяти каструлю і помістити її туди, накрити кришкою, а потім поставити в розігріту духовку на 10 хвилин.
Не рекомендується зберігати паску разом із житнім хлібом, оскільки вона просочується його запахом і може втратити свій смак.
Після випікання свіжу паску слід загорнути в чисту серветку або білий папір, так вона довше пробуде свіжою.
Існує ще одна, найпоширеніша, порада, яка допомагає зберегти свіжість не тільки паски, а й хліба. Хлібобулочні вироби повинні бути запакованими в целофановий пакет. Також дуже довго зберігаються паски, випечені в спеціальних паперових формах.
Шеф-кухарі запевняють, мінімальна кількість молока в рецепті великоднього хліба також є запорукою тривалого зберігання здоби у свіжому вигляді.

ПОРАДА: щоб паска була красивого жовтого кольору, на ніч відділіть жовтки від білків і посипте їх сіллю. Вранці жовтки будуть яскраво-червоного кольору. Потім додайте їх у тісто разом із білками. Але більше не соліть.
 

порадник, Великдень, паска, великодні поради, великодній хліб

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Літо в банці: ТОП-5 оригінальних рецептів варення
десерти, домашні заготовки, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1625
Провести ягідно-плодовий сезон та не заготовити жодної баночки улюбленого десерту – справжній злочин! Якщо ви ще не встигли цього зробити, пропонуємо п’ятірку незвичних рецептів найкращих у світі ласощів.
Секрети найсмачнішої домашньої шаурми: тонкощі приготування + рецепт
м`ясо та субпродукти, солона випічка, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1227
Цю страву ми звикли купувати на вулиці у спеціальних наметах. Проте куди безпечніше зробити її власноруч удома.
Як правильно наносити глазур на паску? (+ секрети приготування)
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 3671
Як і в будь-якому іншому кулінарному процесі, тут є свої правила й маленькі хитрощі, і якщо їх дотримуватися, то ваші пасочки завжди виходитимуть красивими й ефектними!
Маринуємо помідори на зиму: ТОП-5 найкращих рецептів
закуски, домашні заготовки, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 4985
Консервовані, солоденькі, мариновані – швидкі й прості рецепти на будь-який смак!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: