clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

25 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1484

ВЕЛИКОДНІЙ СТІЛ: «Наполеон» закусочний


Листкові коржі можна перекладати всім, чого тільки душа забажає. Фото: автора

Рецепт з розряду — «просто готувати смачно з’їсти».

Торт «Наполеон» відомий у багатьох країнах як дуже смачний десерт. Але наші господині вже давно використовують ідею листкових коржів із начинкою для інших цілей: готують абсолютно чудовий закусочний торт. Вся принадність страви полягає в її варіативності, красивому зовнішньому вигляді та простоті подачі.

Інгредієнти:
Готові коржі для торту «Наполеон», морквина, цибулина, 4 яйця, рибна консерва в олії (горбуша, тунець, сайра), 100 г твердого сиру, домашній майонез, велика баночка плавленого сиру типу «Янтар» (у мене з грибами), сіль, перець.

Приготування:
Консерви розім'яти виделкою. Яйця зварити круто, охолодити, відділити жовтки від білків й натерти на тертці (білки та жовтки окремо).
Моркву також натерти, цибулю нарізати дрібними кубиками.

Спасерувати овочі у мінімальній кількості олії. Твердий сир також натерти на дрібній тертці.

Щоб скоротити час приготування, я використовувала готові магазинні коржі для "Наполеону".

Але ви можете приготувати їх самі за своїм перевіреним рецептом, або ж купити листкове тісто. Форма тортика також може бути як круглою, так і квадратною.
Збирання "Наполеону": перший листковий корж змастити трішки майонезом (зробити тоненьку сіточку) і викласти шар консервованої риби.


На другий корж (не промащений майонезом!) викласти морквяно-цибуляну масу. Посолити, поперчити.


Третій шар змастити майонезом і посипати натертими білками. Четвертий шар — майонез і натертий сир.

Верхній корж і боки тортика змастити плавленим сиром та посипати натертими жовтками.


Закусочний «Наполеон» поставити в прохолодне місце просочуватися, краще на ніч (спочатку тортик буде кривуватий, але коли повністю просочиться всі коржі "вляжуться" на своє місце).

Бока тортика перед подачею можна притрусити зеленою цибулькою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: стосовно начинки, то тут все залежить від вашої фантазії: листкові коржі можна перекладати всім, чого тільки душа забажає. Головне, щоб інгредієнти, які ви використовуєте, поєднувалися один з одним. Особисто мені ще дуже подобається варіант із сьомгою, авокадо та сиром «Філадельфія». Це трохи дорогий варіант, але він буде доречним на якомусь помпезному врочистому святкуванні.  

риба та морепродукти, закуски, страви з консерви, закусочний наполеон, листкове тісто, сир, яйця

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 4008
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
Оселедець у чайно-гірчичному соусі
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2382
Звісно, жирненький свіжий оселедчик смачний і сам по собі, але спробуйте замаринувати його в такий спосіб і він вмить зникне зі столу!
Тарталетки з ікрою та вершковим сиром — чудова закуска до Дня закоханих
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 3340
Ця страва не лише прикрасить романтичну вечерю, але й стане королевою будь-якого святкового столу.
ШВИДКІ СНІДАНКИ: Сарделька в тісті за 10 хвилин
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 3033
Кляр такий вдалий, що одного разу спробувавши його, починаєш смажити у ньому все — і цвітну капусту, і рибу, і яблука, і картоплю...
Показати ще
Коментарів - 0: