clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
26 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1236

ВЕЛИКОДНІЙ СТІЛ: Риба, запечена в сметанному соусі

За цим рецептом я обожнюю запікати горбушу.
За цим рецептом я обожнюю запікати горбушу. Фото: автора

Рибка виходить м'яка, ніжна, з вершковим смаком.

За цим рецептом я обожнюю запікати горбушу. Сама по собі ця рибка сухувата, тому потребує якогось соусу для набуття соковитості. Про те, що з цією функцією якнайкраще впораються молочні продукти (молоко, кефір, вершки, сметана) я прочитала в одній старій маминій кулінарній книзі. Втіливши знання на практиці, зрозуміла, що відтепер готуватиму рибу саме у такий спосіб. Страву не соромно поставити на святковий стіл і для фігури вона справжня знахідка, адже готується риба абсолютно без жиру.

Інгредієнти:
1 кг риби (судак, минтай, тілапія, горбуша, сьомга), 250 г цибулі, 300 мл сметани, 200 мл вершків (15-20%), сіль, перець, приправа «До риби».

Приготування:
Рибу нарізати порційними шматками-стейками, посипати приправами, полити лимонним соком. Залишити маринуватися 30-40 хвилин. Зелень дрібно покришити. Сир натерти на середній тертці. Цибулю нарізати кільцями. Змішати сметану і зелень.

Посолити, поперчити за смаком, додати дрібку цукру. Ретельно перемішати.
На дно форми вилити вершки та поверх встелити шар цибулі. За бажанням присмачити спеціями «До риби» та сіллю.

Рибу викласти у форму зверху на цибулю.

Залити все сметанним соусом із зеленню.

Посипати тертим сиром.


Поставити в духовку й запікати при температурі 180ºС протягом 35-40 хвилин. 

риба та морепродукти, рибні страви, риба в сметанному соусі, горбуша, вершки, Великдень, великоднє меню, великодній стіл

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Риба в кефірі на "овочевій подушці"
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1318
Досить цікавий і простий спосіб приготування, завдяки якому будь-яка, навіть сухувата «від природи» риба, виходить ніжною і соковитою.
Скумбрія-гриль на багатті – лідер серед страв на мангалі
риба та морепродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1264
Поки сезон пікніків не скінчився є ще можливість спробувати приготувати рибку на багатті.
Нототенія у гірчичному соусі по-фінськи
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 889
Рибка виходить дуже смачною, з приємним тонким ароматом. Гірчичний соус дарує їй додаткову соковитість і пікантний смак.
Короп гарячого копчення – швидко, просто й смачно
риба та морепродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 147
Люблю коропа в будь-якому вигляді. А якщо цю рибку закоптити в домашній коптильні, то смачнішого делікатесу годі й шукати!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: