clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
28 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1454

ВЕЛИКОДНІЙ СТІЛ: Салат з пекінкою, сулугуні, гранатом і куркою

Салат для великоднього застілля має бути обов’язково легким та яскравим, адже всі інші страви, в основному, важкі та ситні.
Салат для великоднього застілля має бути обов’язково легким та яскравим, адже всі інші страви, в основному, важкі та ситні. Фото: автора

Смачний, легкий, низькокалорійний і свіженький салатик із цікавим смаком.

Салат для великоднього застілля має бути обов’язково легким та яскравим, адже всі інші страви, в основному, важкі та ситні. Цей салат готується легко, а виходить дуже смачним. Гранат чудово підкреслює смак курятини. Його кількість можна коригувати на свій смак. Сир рекомендую використовувати саме сулугуні, він тут дуже доречний. За бажанням можна експериментувати із заправкою.

Інгредієнти:
Качан пекінської капусти (або невеличка головка молодої), 250 г вареного курячого філе, половинка граната, 150 г сиру сулугуні, кріп.
Для заправки: 3 ст. л. оливкової олії, перець, сіль, 1 ч. л. меду, 1-2 ч. л. французької гірчиці в зернах, прованські трави.

Приготування:
Куряче філе відварити в підсоленій воді із перцем та лавровим листком. Нарізати його соломкою.

Дрібно шаткувати пекінську капусту.

Дістаємо з граната зерна. Сулугуні також нарізати соломкою. Кріп подрібнити.


Змішати всі інгредієнти в одній мисці.
Всі складові для заправки змішати окремо й відставити на півгодинки, щоб всі аромати та смаки відкрилися.

Заправляти салат безпосередньо перед подачею. 

салати, великодній стіл, великоднє меню, Великдень, гранат, страви з курятини, пекінська капуста, сулугуні, салати без майонезу

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Баклажановий салат із бринзою, помідорами та горіхами кеш’ю
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1131
«Синенькі» в компанії з цими складовими смакують просто ідеально!
Салат із абрикосами, куркою та сиром
салати
Світлана ЯСЬКОВА 853
Літній, легкий, яскравий салатик для любителів поєднанням’яса та фруктів.
Вірменський салат із запечених овочів – класика східної кухні
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1064
Надзвичайно смачний, корисний, ароматний і соковитий!
Салат «Полюби морську капусту» з баликом та плавленим сирком
салати
Світлана ЯСЬКОВА 874
Найсмачніший варіант з ламінарією, де вона не стільки «грає першу скрипку», а швидше доповнює та підкреслює всі інші складові.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: