clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
28 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1151

Секрет ідеальної картоплі в «мундирі» для салатів

Виявляється, картоплю для салату потрібно варити по-особливому.
Виявляється, картоплю для салату потрібно варити по-особливому. Фото: автора

Прошу не кидати в мене тапками, адже що може бути простіше, ніж варена в шкірочці картопля? Як не дивно, цей процес можна вдосконалити, якщо дотримуватися певних правил.

Скажу чесно — зварити картоплю для салату, щоб вона була ціленькою, біленькою, смачною та щільною, а не липкою вдається не завжди й ми грішимо на сорт бульби. Виявляється, картоплю для салату потрібно варити по-особливому. Адже цьому овочу властиво вбирати вологу. Ось і виходить, що він жадібно «перетягує» заправку на себе, а інші інгредієнти залишаються абсолютно сухими. Більше того: при помішуванні картопля часто ламається і частково перетворюється на пюре, позбавляючи тим самим ваш салат апетитного вигляду.

Виправляємо ситуацію
Картоплю перед варінням слід добре помити (бажано обрати бульби приблизно однакового розміру!). Потім скласти її в каструлю й залити ГАРЯЧОЮ водою. Додати 1 ч. л. солі, 2 ч. л. столового оцту, лавровий листок. Потім варити на середньому вогні до готовності.


Що нам дає сіль на початку варіння? Вона не дозволяє картоплі розваритися. А оцет не дає їй потемніти. І нехай вас не лякає специфічний запах оцту, в готовій картоплі немає від нього ані сліду! Крім того, бульби чистяться від шкірочки просто ідеально!
Ось і результат:


А потім її ріднесеньку або у салатик або просто так поїсти з оселедцем чи сальцем.


 

порадник, картопля в мундирі, картопля для салатів, маленькі хитрощі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Пакет та рукав для запікання: безпека, вибір та правила використання
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1163
Вони, хоча й з'явилися у продажу відносно недавно, проте швидко стали помічниками на кухні для багатьох жінок.
Як приготувати й подати поленту: від «бідної» каші до багатої закуски
гриби, крупи та страви з борошна, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1104
+ рецепт «твердої» кукурудзяної каші із грибами під ніжним сирним соусом.
Чим швидко відчистити сковорідку та духовку?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 801
Працівники редакції в рамках чергового дослідження випробовували засоби для видалення жиру та кіптяви на кухні
Наша дегустація: Які кавуни найсолодші?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 3152
Усією редакцією ми дегустували кавуни. Не ті, які на баржі пливли до столиці, але ті, які знайшли у торгових точках Хмельницького.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: