clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
1 Травня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 3975

Торт «Жіноча примха»

Торт
Торт "Жіночі примхи" смачний і дуже красивий у розрізі. Фото: автора

Шоколадно-маково-горіхово-родзинковий смаколик із ніжним заварним кремом.

Кажуть, що у жінки «сім п'ятниць на тиждень» і що, настрій мінливий, як море. Цей тортик втілює всю сутність слабкої статі: у нього не тільки всі коржі абсолютно різні за кольором і смаком, вони відрізняються також додатковими наповнювачами. Смачно, незвично й дуже красиво у розрізі.


Інгредієнти:
Шоколадно-горіховий корж: 100 г цукру, яйце, 100 г сметани, 100 г борошна, дрібка солі, 0,5 ч. л. соди, 100 г горіхів, 3-4 ст. л. какао.
Родзинковий корж: 100 г цукру, яйце, 100 г сметани, 100 г борошна, дрібка солі, 0,5 ч. л. соди, 100 г родзинок, дрібка куркуми.
Маковий корж: 100 г цукру, яйце, 100 г сметани, 100 г борошна, дрібка солі, 0,5 ч. л. соди, 100 г маку.
Для заварного крему: 2 яйця, 75 г цукру, 2 ст. л. борошна, 250 мл молока + 2,5 ст. л. молока, ванілін, 50 г вершкового масла.


Приготування:
Шоколадно-горіховий корж: змішати цукор із яйцем. Додати сметану, перемішати. Просіяти борошно, додати дрібку солі, соду гашену оцтом. Всипати подрібнені горіхи й какао. Все ретельно перемішати.

Вилити тісто у форму, встелену промасленим папером для випікання. Випікати при температурі 180°С приблизно 25-30 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.


Корж з родзинками: готувати аналогічно першому, тільки додати туди замість горіхів і какао попередньо замочені родзинки й дрібку куркуми (для жовтого кольору).


Маковий корж: тісто готувати з тих же інгредієнтів, що й перші два коржа. Тільки в третій корж додати попередньо замочений мак.


Для заварного крему: яйця змішати з цукром, ваніліном і борошном. Додати 2,5 ст. л. молока й все ретельно перемішати. Отриману масу влити в уже трохи підігріте молоко (250 мл), довести до кипіння, постійно помішуючи вінчиком. Ще трохи проварити на маленькому вогні, поки маса не загусне (добре робити це на водяній бані, тоді суміш буде однорідною і без грудочок). Наприкінці додати масло й збити крем міксером (до речі, за бажанням можна використовувати простий сметанний крем).


Готові коржі рясно змастити кремом - починати з родзинкового.

Потім корж із маком.

Закінчити шоколадно-горіховим коржем. Дати просочитися протягом 4 годин. Краще залишити на ніч. Прикрасити за бажанням: маком, горішками, родзинками і тертим шоколадом.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: за бажанням коржі можна розрізати на дві половинки кожен і в результаті у вас буде тортик із 6 коржами. Він просочиться краще. Але я вирішила залишити так як є, адже бісквіт у рецепті сметанний, вологий. Він не потребує додаткового просочення і смачний сам по собі, навіть без крему.
 

торти, мак, горіхи, родзинки, шоколад, какао, жіночі примхи

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Найніжніший торт-суфле «Пташине молоко»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1196
Цей тортик ідентичний за смаком із однойменними цукерками. Рецепт із програми «Все буде смачно».
Торт «Червоний оксамит» («Red Velvet») - улюблений десерт американців і канадців
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1185
Яскраво-червоні вологі та пористі коржі, які просто тануть у роті, обрамленні найніжнішим білосніжним сирно-вершковим кремом… Цей смаколик хочеться куштувати знову і знову!
Тістечко «Королівський мармур», або Вдосконалена угорська ватрушка
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 1374
Смаколик за консистенцією та смаком дуже нагадує ніжнійший сирник або ж чізкейк. А за зовнішнім виглядом не поступається багатьом тортам!
Пляцок «Три бажання» - неймовірно смачний та красивий
торти, торти
Світлана ЯСЬКОВА 2242
Шоколадний бісквіт, сирно-цукатна й макова начинки, а ще смачнючий масляно-заварний крем із кавовим ароматом.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: