clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
2 Травня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 925

Салат з креветками, грейпфрутом, адигейським сиром і м'ятною заправкою

Морепродукти з імбирною ноткою, соковитий грейпфрут і свіжість м’яти – вишукане й неймовірно смачне поєднання.
Морепродукти з імбирною ноткою, соковитий грейпфрут і свіжість м’яти – вишукане й неймовірно смачне поєднання. Фото: автора

Морепродукти з імбирною ноткою, соковитий грейпфрут і свіжість м’яти – вишукане й неймовірно смачне поєднання.

У світі дуже багато варіантів салату з креветками. Відмінною рисою цього рецепта можна назвати поєднання основних інгредієнтів – пікантних імбирних креветок і гіркуватості грейпфрута з ніжною ноткою адигейського сиру. Завершальний штрих – свіжа м'ятна заправка. Особливо мені сподобалося, що морепродукти смажені! Загалом, якщо ви любите салати з креветками, то цей рецепт стане гідним примірників у вашій колекції.


Інгредієнти:
300 г розморожених і почищених креветок, пучок улюбленого салату (у мене рукола і айсберг), 200 г адигейського сиру, невеличкий грейпфрут, маленький шматочок кореня імбиру, 1 ст. л. лимонного соку, листя м'яти з 3-4 гілочок, 3 ст. л. оливкового масла, сіль, лимонний перець, дрібка цукру.


Приготування:
Дрібно порізати імбир, обсмажити його разом із чищеними креветками у невеликій кількості оливкової олії до золотавого кольору (буквально декілька хвилин, інакше креветки стануть гумовими). Охолодити.
Для заправки: збити в блендері листя м'яти, 2 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. лимонного соку, сіль, перець і цукор (листя повинні бути дуже сильно подрібнені).
Промити й просушити салат, викласти його на тарілку. Полити половиною заправки.

Потім викласти підготовлені креветки, почищені від плівочок часточки грейпфрута й нарізаний кубиками сир. Полити заправкою. Подавати одразу ж.


 

салати, салати без майонезу, креветки, морепродукти, риба та морепродукти, листя салату, рукола, грейпфрут, адигейський сир

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Баклажановий салат із бринзою, помідорами та горіхами кеш’ю
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1128
«Синенькі» в компанії з цими складовими смакують просто ідеально!
Салат "Дует томатів та насіння"
салати
Світлана ЯСЬКОВА 967
Легкий, свіжий, пікантний та хрусткий салатик з невеликою кислинкою.
Корейський салат з баклажанами «Каді-хе» («баклажани-хе»)
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 1603
Неймовірно смачна страва, яка може бути як салатом, так і закускою.
Салат «Персик & томат» з баликом та сиром
салати
Світлана ЯСЬКОВА 948
Цікаве поєднання інгредієнтів дає несподівано приємний і оригінальний смак.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: