clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
3 Травня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 926

Куряча печінка в сирному соусі

Куряча печінка в сирному соусі виходить дуже ніжною, а соус має приємний вершковий смак.
Куряча печінка в сирному соусі виходить дуже ніжною, а соус має приємний вершковий смак. Фото: автора

Ніжна страва для легкого сніданку або приємної вечері.

Крім того, що така печінка готується дуже просто й не забирає багато часу, вона ще й виходить дуже смачною і корисною для нашого організму. Цю страву можна спокійно подавати до столу разом із кашами та овочевими салатами. Та й сама по собі вона смакує пречудово.

Інгредієнти:
500 г курячої печінки, 3 цибулини, 3-4 ст. л. борошна, сіль, перець.
Для соусу: 2 плавлених сирка (у мене із додаванням зелені та часнику), 250 мл молока, 2 ст. л. борошна, 50 г вершкового масла, сіль, мускатний горіх, дрібка цукру.

Приготування:
Печінку добре промити під проточною теплою водою, видалити прожилки, сполучну тканину й плівку. Посолити, поперчити та запанірувати у борошні.

Потім злегка обсмажити на олії до золотавої скоринки. Скласти печінку в каструлю.


Цибулю нарізати півкільцями й обсмажити на сковорідці, в якій готувалася печінка.

З’єднати із печінкою в каструлі.


Приготувати соус: в сотейнику розтопити масло, додати борошно й злегка підсмажити. Влити тонкою цівкою молоко, постійно помішуючи суміш вінчиком (щоб не було грудочок). Посолити, поперчити, додати цукор та мускатний горіх. У вас має вийти класичний соус «Бешамель». Зняти його із вогню й одразу ж додати плавлені сирки, нарізані кубиками.

Мішати до повного розплавлення сиру. Вилити соус до печінки й обережно перемішати дерев’яною лопаткою. Протушкувати все разом 2-3 хвилини, не більше (куряча печінка не любить тривалої термічної обробки, стає жорсткою!). Потім, вимикнути конфорку і залишити печінку в сирному соусі під кришкою настоятися ще протягом 3-5 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: дуже важливо купувати для цієї страви якісний плавлений сир. Якщо ж у його складі будуть рослинні жири, то такий продукт не розплавиться й плаватиме у соусі кусками. Замість плавленого сиру в соус можна додати тертий твердий сир. Тоді страва також виходить дуже смачною.


 

м`ясо та субпродукти, куряча печінка, сирний соус, плавлені сирки, печінка в сирному соусі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Перець половинками, фарширований та запечений в духовці
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1073
Перець стає ніжним та м’яким, а фарш – дуже соковитим.
Свинина зі сливами – приголомшливе смакове поєднання
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1083
Чудовий соус ідеально доповнює м’ясо!
Котлети з фаршем, кабачками та сиром сулугуні
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1055
Рецепт простенький, а результат — смачненький.
Кучмачі з курячих субпродуктів по-грузинськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 676
Пряна, гостра й надзвичайно ароматна гаряча страва.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: