clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

6 Травня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 913

Турецький булгур на український лад


Булгур по-турецьки готується із додаванням дрібненьких макаронних виробів. Фото: автора

Готується цей гарнір легше легкого, а задоволення від нього максимальне!

Проходячи маленькими вуличками міст Туреччини, ви можете відчути прекрасні аромати спецій, тушкованої цибулі й овочів, в поєднанні з дуже приємним запахом пшеничної крупи. Це і є булгур. Вперше я почула про такий спосіб приготування цієї крупи від своєї знайомої, яка відпочивала у Туреччині. Тепер вже часто готую такий от а-ля плов. Булгур по-турецьки готується із додаванням дрібненьких макаронних виробів, які слід попередньо підсмажити на сухій сковорідці.


Інгредієнти:
Склянка булгуру крупного помолу, 0,5 склянки макаронів, які дуже нагадують довгозернистий рис (у мене італійські дрібненькі зірочки з твердих сортів пшениці), половина кореня селери, велика морквина, 2 цибулини, 2 солодкі болгарські перці, 1-2 ч. л. цукру, 2 зубки часнику, оливкова олія, сіль, перець, улюблені травички-спеції, гостра та солодка паприки, маленький шматочок вершкового масла, куркума.


Приготування:
На суху сковорідку висипати макарони (сирі) й смажити до золотавого кольору.

Додати сирий булгур, злегка обсмажити все разом.

Залити все це водою, як на плов (вдвічі більше, ніж круп — 1:2). Додати пряні травки, спеції та трішки посолити. Готувати під закритою кришкою на маленькому вогні доти, поки вода не випарується. Можна додати для гарного смаку хорошого вершкового масла, але це за бажанням.

Уже на цьому етапі страву можна їсти, вона вже смачна.
Всі овочі, крім часнику, нарізати в довільній формі й обсмажити на оливковій олії.

Наприкінці додати подрібнений часник, цукор, посолити, поперчити. Тепер змішати готовий булгур із овочевою сумішшю та одразу ж подати.


 

крупи та страви з борошна, турецька кухня, булгур з овочами, селера, булгур, овочеві страви, овочі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Мамалига із часниково-горіховим соусом «Муждей»
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 892
Це і каша, і гарнір, і окрема страва.
Бабка з локшини із куркою у соєво-медовому соусі – Різдвяна смакота по-кам’янець-подільськи
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 897
Цю страву можна готувати для дітей і дорослих, доповнювати її усілякими підливами, соусами або начинками.
Паста в горіховому соусі — швидка а-ля італійська вечеря
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 5880
Готувати 15 хвилин, а від тарілки й за вуха не відтягнути!
Як приготувати й подати поленту: від «бідної» каші до багатої закуски
гриби, крупи та страви з борошна, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 681
+ рецепт «твердої» кукурудзяної каші із грибами під ніжним сирним соусом.
Показати ще
Коментарів - 0: