clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
6 Травня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1234

Турецький булгур на український лад

Булгур по-турецьки готується із додаванням дрібненьких макаронних виробів.
Булгур по-турецьки готується із додаванням дрібненьких макаронних виробів. Фото: автора

Готується цей гарнір легше легкого, а задоволення від нього максимальне!

Проходячи маленькими вуличками міст Туреччини, ви можете відчути прекрасні аромати спецій, тушкованої цибулі й овочів, в поєднанні з дуже приємним запахом пшеничної крупи. Це і є булгур. Вперше я почула про такий спосіб приготування цієї крупи від своєї знайомої, яка відпочивала у Туреччині. Тепер вже часто готую такий от а-ля плов. Булгур по-турецьки готується із додаванням дрібненьких макаронних виробів, які слід попередньо підсмажити на сухій сковорідці.


Інгредієнти:
Склянка булгуру крупного помолу, 0,5 склянки макаронів, які дуже нагадують довгозернистий рис (у мене італійські дрібненькі зірочки з твердих сортів пшениці), половина кореня селери, велика морквина, 2 цибулини, 2 солодкі болгарські перці, 1-2 ч. л. цукру, 2 зубки часнику, оливкова олія, сіль, перець, улюблені травички-спеції, гостра та солодка паприки, маленький шматочок вершкового масла, куркума.


Приготування:
На суху сковорідку висипати макарони (сирі) й смажити до золотавого кольору.

Додати сирий булгур, злегка обсмажити все разом.

Залити все це водою, як на плов (вдвічі більше, ніж круп — 1:2). Додати пряні травки, спеції та трішки посолити. Готувати під закритою кришкою на маленькому вогні доти, поки вода не випарується. Можна додати для гарного смаку хорошого вершкового масла, але це за бажанням.

Уже на цьому етапі страву можна їсти, вона вже смачна.
Всі овочі, крім часнику, нарізати в довільній формі й обсмажити на оливковій олії.

Наприкінці додати подрібнений часник, цукор, посолити, поперчити. Тепер змішати готовий булгур із овочевою сумішшю та одразу ж подати.


 

крупи та страви з борошна, турецька кухня, булгур з овочами, селера, булгур, овочеві страви, овочі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Галушки шпецле по-німецьки зі свининою та овочами
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 760
Можуть бути як гарніром, так і подаватися окремо. Це одна з найпопулярніших страв баварської кухні, яка подається практично в кожному німецькому ресторані.
М’яка полента із салямі та адигейським сиром
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 805
Каші з кукурудзяної крупи самі по собі не дуже цікаві, але з додаванням різних смакових компонентів вони стають буквально шедевром кулінарії!
Вареники зі сливами з медово-сметанним соусом
крупи та страви з борошна, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 716
Слива дуже добре поєднуються зі сметаною, медом, горішками та корицею. Передати смак готової страви дуже важко – це треба скуштувати!
Плов по-критськи із селерою та пекінкою (варіанти із куркою та пісний)
крупи та страви з борошна, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1498
Дуже проста, швидка в приготуванні, смачна страва, яка трішки нагадує наші ліниві голубці.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: