ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Італійський салат з полуницею, руколою, шпинатом та м‘яким сиром

15 Травня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4314
Для салату згодиться будь-який м’який сир – фета, адигейський і навіть сулугуні.
Для салату згодиться будь-який м’який сир – фета, адигейський і навіть сулугуні. Фото: автора

У цьому рецепті повне поєднання приємного з корисним – в результаті виграє і настрій, і фігура.

Для салату згодиться будь-який м’який сир – фета, адигейський і навіть сулугуні. У мене італійський «Galbanino», який має м'який і вершковий смак. Він ідеально підходить для закуски або для підсмажування, а в поєднанні з полуницею смакує просто неперевершено! Свіже листя зеленого шпинату та руколи не лише багаті на вітаміни, вони мають легку гірчинку й тому чудово поєднуються з фруктами і ягодами.


Інгредієнти:
100 г шпинату, 50 г руколи, декілька листочків червоного салату «Лолло россо», 50 г м’якого сиру, 150-200 г полуниці, 2 ст. л. волоських горіхів.
Для заправки: 2-3 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. світлого бальзамічного оцту, 1 ст. л. французької зернистої гірчиці, 0,5 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. солі, суміш перців, сухий базилік.


Приготування:
Шпинат, салат «Лолло россо» та руколу ретельно помити, обсушити та порвати руками.

Викласти на тарілку.

 

Зверху в довільному порядку викласти полуницю, нарізану пластинками.

Сир нарізати кубиками й викласти на полуницю. У мене ось такий:

Посипати салат підсмаженими й подрібненими волоськими горіхами. Наприкінці полити все заправкою. Для її приготування потрібно просто ретельно змішати всі інгредієнти.

Салат одразу ж подати до столу.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: зелень можна додавати на свій смак, її комбінація може бути довільною. Єдине, рекомендую готувати цей салат саме із руколою, оскільки саме її горіховий смак надає страві вишуканої родзинки.
 

салати, салат з полуницею, рукола, шпинат, італійська кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую