clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
15 Травня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1357

Італійський салат з полуницею, руколою, шпинатом та м‘яким сиром

Для салату згодиться будь-який м’який сир – фета, адигейський і навіть сулугуні.
Для салату згодиться будь-який м’який сир – фета, адигейський і навіть сулугуні. Фото: автора

У цьому рецепті повне поєднання приємного з корисним – в результаті виграє і настрій, і фігура.

Для салату згодиться будь-який м’який сир – фета, адигейський і навіть сулугуні. У мене італійський «Galbanino», який має м'який і вершковий смак. Він ідеально підходить для закуски або для підсмажування, а в поєднанні з полуницею смакує просто неперевершено! Свіже листя зеленого шпинату та руколи не лише багаті на вітаміни, вони мають легку гірчинку й тому чудово поєднуються з фруктами і ягодами.


Інгредієнти:
100 г шпинату, 50 г руколи, декілька листочків червоного салату «Лолло россо», 50 г м’якого сиру, 150-200 г полуниці, 2 ст. л. волоських горіхів.
Для заправки: 2-3 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. світлого бальзамічного оцту, 1 ст. л. французької зернистої гірчиці, 0,5 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. солі, суміш перців, сухий базилік.


Приготування:
Шпинат, салат «Лолло россо» та руколу ретельно помити, обсушити та порвати руками.

Викласти на тарілку.

 

Зверху в довільному порядку викласти полуницю, нарізану пластинками.

Сир нарізати кубиками й викласти на полуницю. У мене ось такий:

Посипати салат підсмаженими й подрібненими волоськими горіхами. Наприкінці полити все заправкою. Для її приготування потрібно просто ретельно змішати всі інгредієнти.

Салат одразу ж подати до столу.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: зелень можна додавати на свій смак, її комбінація може бути довільною. Єдине, рекомендую готувати цей салат саме із руколою, оскільки саме її горіховий смак надає страві вишуканої родзинки.
 

салати, салат з полуницею, рукола, шпинат, італійська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат «Персик & томат» з баликом та сиром
салати
Світлана ЯСЬКОВА 952
Цікаве поєднання інгредієнтів дає несподівано приємний і оригінальний смак.
Салат «Полюби морську капусту» з баликом та плавленим сирком
салати
Світлана ЯСЬКОВА 874
Найсмачніший варіант з ламінарією, де вона не стільки «грає першу скрипку», а швидше доповнює та підкреслює всі інші складові.
Корейський салат з баклажанами «Каді-хе» («баклажани-хе»)
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 1610
Неймовірно смачна страва, яка може бути як салатом, так і закускою.
Салат із «плющеними» томатами чері, базиліком та м’ятою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 763
Ця страва для тих, хто шукає прості, швидкі й доступні рецепти, але з «родзинкою».
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 1:
Від: Оксана Гладущак17.05.2016 22:51Яке розмаїття смаків... Давно не їла настільки цікавого салату! По-справжньому літній варіант - смачно, яскраво і корисно.