clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
15 Травня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1838

Італійський салат з полуницею, руколою, шпинатом та м‘яким сиром

Для салату згодиться будь-який м’який сир – фета, адигейський і навіть сулугуні.
Для салату згодиться будь-який м’який сир – фета, адигейський і навіть сулугуні. Фото: автора

У цьому рецепті повне поєднання приємного з корисним – в результаті виграє і настрій, і фігура.

Для салату згодиться будь-який м’який сир – фета, адигейський і навіть сулугуні. У мене італійський «Galbanino», який має м'який і вершковий смак. Він ідеально підходить для закуски або для підсмажування, а в поєднанні з полуницею смакує просто неперевершено! Свіже листя зеленого шпинату та руколи не лише багаті на вітаміни, вони мають легку гірчинку й тому чудово поєднуються з фруктами і ягодами.


Інгредієнти:
100 г шпинату, 50 г руколи, декілька листочків червоного салату «Лолло россо», 50 г м’якого сиру, 150-200 г полуниці, 2 ст. л. волоських горіхів.
Для заправки: 2-3 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. світлого бальзамічного оцту, 1 ст. л. французької зернистої гірчиці, 0,5 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. солі, суміш перців, сухий базилік.


Приготування:
Шпинат, салат «Лолло россо» та руколу ретельно помити, обсушити та порвати руками.

Викласти на тарілку.

 

Зверху в довільному порядку викласти полуницю, нарізану пластинками.

Сир нарізати кубиками й викласти на полуницю. У мене ось такий:

Посипати салат підсмаженими й подрібненими волоськими горіхами. Наприкінці полити все заправкою. Для її приготування потрібно просто ретельно змішати всі інгредієнти.

Салат одразу ж подати до столу.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: зелень можна додавати на свій смак, її комбінація може бути довільною. Єдине, рекомендую готувати цей салат саме із руколою, оскільки саме її горіховий смак надає страві вишуканої родзинки.
 

салати, салат з полуницею, рукола, шпинат, італійська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Огірковий салат «Ніжинський»
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 9415
Рецепт смачної закуски на зиму перевірений роками зі старого маминого кулінарного зошита.
Селянський овочевий салат із домашнім сиром та базиліком
салати
Світлана ЯСЬКОВА 541
Рецепт для тих, хто ретельно стежить за своєю фігурою, харчується правильно й збалансовано. В цьому салаті немає нічого зайвого, всі інгредієнти ідеально поєднуються за смаком.
Салат із запечених баклажанів по-грецьки
салати
Світлана ЯСЬКОВА 523
Ви коли-небудь куштували поєднання: запечені баклажани, соковиті рожеві помідори та солодкий м’ясистий болгарський перець? Воно одне з кращих!
Салат «Північний» із печінкою тріски та корейською морквою
салати, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 876
Ніжний, соковитий, всі інгредієнти чудово доповнюють одне одного.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 1:
Від: Оксана Гладущак17.05.2016 22:51Яке розмаїття смаків... Давно не їла настільки цікавого салату! По-справжньому літній варіант - смачно, яскраво і корисно.