clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

15 Травня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1111

Італійський салат з полуницею, руколою, шпинатом та м‘яким сиром


Для салату згодиться будь-який м’який сир – фета, адигейський і навіть сулугуні. Фото: автора

У цьому рецепті повне поєднання приємного з корисним – в результаті виграє і настрій, і фігура.

Для салату згодиться будь-який м’який сир – фета, адигейський і навіть сулугуні. У мене італійський «Galbanino», який має м'який і вершковий смак. Він ідеально підходить для закуски або для підсмажування, а в поєднанні з полуницею смакує просто неперевершено! Свіже листя зеленого шпинату та руколи не лише багаті на вітаміни, вони мають легку гірчинку й тому чудово поєднуються з фруктами і ягодами.


Інгредієнти:
100 г шпинату, 50 г руколи, декілька листочків червоного салату «Лолло россо», 50 г м’якого сиру, 150-200 г полуниці, 2 ст. л. волоських горіхів.
Для заправки: 2-3 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. світлого бальзамічного оцту, 1 ст. л. французької зернистої гірчиці, 0,5 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. солі, суміш перців, сухий базилік.


Приготування:
Шпинат, салат «Лолло россо» та руколу ретельно помити, обсушити та порвати руками.

Викласти на тарілку.

 

Зверху в довільному порядку викласти полуницю, нарізану пластинками.

Сир нарізати кубиками й викласти на полуницю. У мене ось такий:

Посипати салат підсмаженими й подрібненими волоськими горіхами. Наприкінці полити все заправкою. Для її приготування потрібно просто ретельно змішати всі інгредієнти.

Салат одразу ж подати до столу.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: зелень можна додавати на свій смак, її комбінація може бути довільною. Єдине, рекомендую готувати цей салат саме із руколою, оскільки саме її горіховий смак надає страві вишуканої родзинки.
 

салати, салат з полуницею, рукола, шпинат, італійська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

«Трав’яна» кухня: усе, що є на городі — згодиться на нашому столі!
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 769
Запевняють досвідчені городниці, які зі звичайних трав готують справжні кулінарні шедеври
Тартар з оселедця і яблук — смачний салатик на щодень (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
салати, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 5203
Не зайвою страва буде і на святковому столі, адже така закуска ідеальна до спиртних напоїв.
Салат "Дівчача радість" із курки, ківі та корейської моркви
салати
Світлана ЯСЬКОВА 753
Поєднання інгредієнтів незвичне, але дуже цікаве – страва виходить легкою, свіжою та смачною.
Салат «Щаслива підкова» з чорносливом і куркою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1924
Він настільки цікавий і смачний, що навіть забуваєш про зайву калорійність майонезної заправки!
Показати ще
Коментарів - 1:
Від: Оксана Гладущак17.05.2016 22:51Яке розмаїття смаків... Давно не їла настільки цікавого салату! По-справжньому літній варіант - смачно, яскраво і корисно.