Гаряча тема:
- Війна
Його називають по-різному: «Кучерявий пінчер», «Ванька», «Хлопчик», «Санчо-Панчо» тощо. Дуже часто плутають із тортом «Графські руїни». Так, за формою вони трохи схожі, а ось за своїм складом і смаком дуже сильно відрізняються. Рецепт торта «Панчо», окрім назв, ще має безліч різних способів приготування та оформлення. Його випікають із ягодою (нагадує за смаком «П'яну вишню»), ананасами, оформлюють у вигляді декількох коржів, гірки. Але результат завжди один — ДУЖЕ СМАЧНО!
Інгредієнти:
Для коржів: 2 яйця, 400 г цукру, 400 г сметани (15 або 20% жирності), 300 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 4 ст. л. какао.
Для начинки: 300 г консервованих ананасів, 300 г консервованих персиків, 200 г волоських горіхів.
Для шоколадного ганашу: 50 г вершкового масла, 100 г молочного шоколаду.
Для крему: 800 г жирної сметани (бажано домашньої), 300 г цукрової пудри, ванілін.
Приготування:
Збити сметану, цукор і яйця.
Поступово (по столовій ложці) ввести борошно і всипати розпушувач. Ретельно збити масу (тісто виходить приблизно як для оладок).
Відділити третю частину тіста. В більшу частину додати какао (яке какао обрати для випічки дивіться тут).
Знову ретельно збити.
Обидві маси вилити в роз'ємні форми, на дно яких слід встелити папір для випікання, а краї форми змастити олією. Випікати шоколадний та білий бісквіти в розігрітій до 200ºС духовці 40 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою, повністю охолодити.
Білий тонкий бісквіт буде основою для торта. Шоколадний високий бісквіт нарізати невеликими кубиками.
Приготувати крем: ретельно збити міксером сметану, ванілін і цукрову пудру до загустіння (якщо крем буде рідким, то він просто стече й торт не просочиться!).
Частину крему відкласти в окремий посуд (ним ми потім поливатимемо торт зверху).
Розрізати на шматочки консервовані ананаси, персики.
Подрібними підсмажені волоські горіхи. Викласти все в основну кремову масу. Сюди ж відправити шматочки шоколадного бісквіта. Обережно ложкою перемішати. Основу торта просочити ананасовим сиропом із банки. Зверху скласти фруктово-горіхово-бісквітну масу, просочену кремом. Злегка придавити ложкою, формуючи високу гірку.
Залити торт зверху кремом, який залишився. Поставити його в холодильник на півгодини-годину, щоб крем застиг.
Приготувати ганаш: на водяній бані розтопити вершкове масло і молочний шоколад, змішати. Дістати торт і зробити на ньому шоколадні смужки або хвилі від верхівки донизу (я брала кулінарний шприц, заповнювала його шоколадним ганашем і проводила зигзаги). Прикрасити фруктами.
Знову поставити торт в холодильник і дати йому просочитися декілька годин.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: