ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Торт «Панчо» з консервованими персиками та ананасами

16 Травня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4276
Його називають по-різному: «Кучерявий пінчер», «Ванька», «Хлопчик», «Санчо-Панчо» тощо.
Його називають по-різному: «Кучерявий пінчер», «Ванька», «Хлопчик», «Санчо-Панчо» тощо. Фото: автора

Бісквітна смакота, рясно просочена сметанним кремом і залита шоколадним ганашем.

Його називають по-різному: «Кучерявий пінчер», «Ванька», «Хлопчик», «Санчо-Панчо» тощо. Дуже часто плутають із тортом «Графські руїни». Так, за формою вони трохи схожі, а ось за своїм складом і смаком дуже сильно відрізняються. Рецепт торта «Панчо», окрім назв, ще має безліч різних способів приготування та оформлення. Його випікають із ягодою (нагадує за смаком «П'яну вишню»), ананасами, оформлюють у вигляді декількох коржів, гірки. Але результат завжди один — ДУЖЕ СМАЧНО!

Інгредієнти:
Для коржів: 2 яйця, 400 г цукру, 400 г сметани (15 або 20% жирності), 300 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 4 ст. л. какао.
Для начинки: 300 г консервованих ананасів, 300 г консервованих персиків, 200 г волоських горіхів.
Для шоколадного ганашу: 50 г вершкового масла, 100 г молочного шоколаду.
Для крему: 800 г жирної сметани (бажано домашньої), 300 г цукрової пудри, ванілін.

Приготування:
Збити сметану, цукор і яйця.

Поступово (по столовій ложці) ввести борошно і всипати розпушувач. Ретельно збити масу (тісто виходить приблизно як для оладок).

Відділити третю частину тіста. В більшу частину додати какао (яке какао обрати для випічки дивіться тут).

Знову ретельно збити.

Обидві маси вилити в роз'ємні форми, на дно яких слід встелити папір для випікання, а краї форми змастити олією. Випікати шоколадний та білий бісквіти в розігрітій до 200ºС духовці 40 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою, повністю охолодити.

Білий тонкий бісквіт буде основою для торта. Шоколадний високий бісквіт нарізати невеликими кубиками.


Приготувати крем: ретельно збити міксером сметану, ванілін і цукрову пудру до загустіння (якщо крем буде рідким, то він просто стече й торт не просочиться!). 

Частину крему відкласти в окремий посуд (ним ми потім поливатимемо торт зверху).

Розрізати на шматочки консервовані ананаси, персики. 

Подрібними підсмажені волоські горіхи. Викласти все в основну кремову масу. Сюди ж відправити шматочки шоколадного бісквіта. Обережно ложкою перемішати. Основу торта просочити ананасовим сиропом із банки. Зверху скласти фруктово-горіхово-бісквітну масу, просочену кремом. Злегка придавити ложкою, формуючи високу гірку.

Залити торт зверху кремом, який залишився. Поставити його в холодильник на півгодини-годину, щоб крем застиг.

Приготувати ганаш: на водяній бані розтопити вершкове масло і молочний шоколад, змішати. Дістати торт і зробити на ньому шоколадні смужки або хвилі від верхівки донизу (я брала кулінарний шприц, заповнювала його шоколадним ганашем і проводила зигзаги). Прикрасити фруктами.

Знову поставити торт в холодильник і дати йому просочитися декілька годин. 

торти, панчо, кучерявий пінчер, хлопчик, ванька, ананаси, ганаш

Коментарі:

  Так  Ні, дякую