clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
18 Травня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1972

Італійський салат з руколою, томатами та адигейським сиром

Insalata di rucola – так в Італії називається надзвичайно смачний салат із руколою
Insalata di rucola – так в Італії називається надзвичайно смачний салат із руколою Фото: автора

Insalata di rucola – так в Італії називається салат, де в якості одного з інгредієнтів використовують листя пряної рослини руколи.

На те вона й весна, щоб їсти побільше зелені й насичувати організм вітамінами. Ось і цей салат з руколою і м’яким сиром – із серії «побільше вітамінів!». Виходить легка й смачна страва. Техніка приготування надзвичайно проста й складається з декількох послідовних кроків.

Інгредієнти:
5-6 помідорів, великий пучок руколи, 150 г адигейського сиру.
Заправка: 3 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. бальзамічного оцту, 1 ч. л. соєвого соусу, 1 ч. л. зернистої французької гірчиці, 1 ч. л. меду, сіль, суміш перців мелена.

Приготування:
Зелень ретельно помити та обсушити на паперовому рушнику. Викласти на тарілку.

Помідори нарізати великими шматками й у хаотичному порядку розкласти зверху на руколу.


Адигейський сир нарізати кубиками, викласти на тарілку між половинками помідор.


Салат полити зверху заправкою. Для її приготування слід змішати всі інгредієнти (порада: олію у заправки наливайте лише наприкінці, оскільки сіль та цукор у ній погано розчиняються).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: після подачі салату на стіл, його бажано відразу з'їсти. Якщо залишити страву стояти занадто довго, помідори можуть дати зайвий сік, який змінить її смак. 

салати, салати без майонезу, італійський салат з руколою, італійська кухня, рукола, помідори, адигейський сир, Insalata di rucola

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат із запечених баклажанів по-грецьки
салати
Світлана ЯСЬКОВА 549
Ви коли-небудь куштували поєднання: запечені баклажани, соковиті рожеві помідори та солодкий м’ясистий болгарський перець? Воно одне з кращих!
Теплий салат зі спаржевої квасолі з яйцями
салати
Світлана ЯСЬКОВА 625
Простий, невибагливий, проте дуже смачний.
Огірковий салат із медово-м’ятною заправкою
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 809
По-літньому свіжа, легка, яскрава, апетитна та соковита закуска!
Огірковий салат «Ніжинський»
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 9735
Рецепт смачної закуски на зиму перевірений роками зі старого маминого кулінарного зошита.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: