ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Італійський салат з руколою, томатами та адигейським сиром

18 Травня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 6159
Insalata di rucola – так в Італії називається надзвичайно смачний салат із руколою
Insalata di rucola – так в Італії називається надзвичайно смачний салат із руколою Фото: автора

Insalata di rucola – так в Італії називається салат, де в якості одного з інгредієнтів використовують листя пряної рослини руколи.

На те вона й весна, щоб їсти побільше зелені й насичувати організм вітамінами. Ось і цей салат з руколою і м’яким сиром – із серії «побільше вітамінів!». Виходить легка й смачна страва. Техніка приготування надзвичайно проста й складається з декількох послідовних кроків.

Інгредієнти:
5-6 помідорів, великий пучок руколи, 150 г адигейського сиру.
Заправка: 3 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. бальзамічного оцту, 1 ч. л. соєвого соусу, 1 ч. л. зернистої французької гірчиці, 1 ч. л. меду, сіль, суміш перців мелена.

Приготування:
Зелень ретельно помити та обсушити на паперовому рушнику. Викласти на тарілку.

Помідори нарізати великими шматками й у хаотичному порядку розкласти зверху на руколу.


Адигейський сир нарізати кубиками, викласти на тарілку між половинками помідор.


Салат полити зверху заправкою. Для її приготування слід змішати всі інгредієнти (порада: олію у заправки наливайте лише наприкінці, оскільки сіль та цукор у ній погано розчиняються).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: після подачі салату на стіл, його бажано відразу з'їсти. Якщо залишити страву стояти занадто довго, помідори можуть дати зайвий сік, який змінить її смак. 

салати, салати без майонезу, італійський салат з руколою, італійська кухня, рукола, помідори, адигейський сир, Insalata di rucola

Коментарі:

  Так  Ні, дякую