clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
20 Травня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1463

Полуничне «Тірамісу» – найніжніша варіація відомого італійського десерту


"Тірамісу" з полуницею - ідеальна страва весняно-літнього сезону. Фото: автора

Ідеальний смаколик в сезон полуниці.

Рецептів цього ніжного повітряного рецепту існує безліч, я ж зупинилася на зовсім простому, швидкому та доступному. Трохи додала і від себе, загалом вийшов дуже гідний і дуже смачний десерт. Рецепт печива савоярді в «Гурмані» вже є (раніше я вже виставляла класичний тірамісу-торт, ось там і можна подивитися як робити домашнє савоярді). Цього ж разу, щоб пришвидшити процес, я використовувала магазинне печиво. Крем вийшов неймовірно ніжним і дуже смачним. Сподобалося те, що савоярді з полуничним сиропом набуває легкої кислинки. У компанії з вершковим кремом – ідеальний тандем.


Інгредієнти:
На 300 г савоярді: 500 г сиру «Маскарпоне» (можна будь-який дешевший крем-сир – «Альметте», «Президент» тощо; згодяться навіть прості солодкі ванільні сирки – це економ-варіант), 160 г цукру, 3 яйця, 200 мл вершків для збивання, 1ст. л. розведеного желатину.
Для полуничного сиропу: 300 г полуниці, 5 ст. л. цукру, лимонний сік за смаком, 50 г суничного лікеру (у мене коньяк та сунична есенція).
Начинка: полуниця за смаком.

Приготування:
Заздалегідь слід приготувати полуничний сироп: збити полуницю в блендері.

Перетерти пюре через сито, щоб позбутися насіння. Поставити пюре на вогонь, додати цукор за смаком, лимонний сік і проварити до розчинення цукру.

Наприкінці влити алкоголь.

КРЕМ: одразу обмовлюся, що крем для креманок не містить желатин. Але якщо ви хочете, щоб це був тортик, який тримає форму, желатин таки знадобиться. Хтось готує крем для «Тірамісу» із додаванням збитих білків, хтось – із додаванням вершків, а хтось (це я!) – з додаванням і того, й іншого. Мені здається цей рецепт ніжніший, повітрянішій і вишуканіший. Він дуже нагадує суфле. Для крему відділити білки від жовтків і збити їх окремо з цукром (по 80 г на жовтки і білки). Вершки також збити і ввести в них набряклий желатин. Додати крем-сир і по черзі — збиті білки та жовтки. Додати 3-4 ст. л. сиропу з полуниці (холодного!). Все ретельно перемішати.


На дно роз’ємної форми (28 см в діаметрі) викласти шар крему й зробити за допомогою савоярді «заборчик» по колу форму (кінчики печива з одного боку слід відрізати ножем, щоб "заборчик" стояв). Печиво, яке залишилося, занурювати в просочення.

Викласти нижній шар зверху на крем. Потім — порізана смужками полуниця. \

Зверху - знову крем. Все повторити ще раз. Завершити кремом.

Поставити десерт у холодильник ан 2-4 години для застигання. Лише після цього зняти кільце з форми.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: після збірки конструкції у класичному рецепті «Тірамісу» перед подачею посипається какао, полуничну ж варіацію краще прикрасити свіжими ягодами та листочком меліси чи м'яти.

І розріз:


 

десерти, полуничне тірамісу, торти, полуниця, тірамісу, італійська кухня, відомі рецепти світу, маскарпоне, саваярді, крем-сир

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Хороша цукрова пудра — запорука вдалої мастики для торту
торти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1728
У цьому мене запевнила талановитий кондитер Наталя Сова. Жінка каже, що готову солодку масу зручно зберігати в холодильнику в звичайному пакеті, а за необхідності — просто розігрівати в мікрохвильовці.
Пляцок «Три бажання» - неймовірно смачний та красивий
торти, торти
Світлана ЯСЬКОВА 2202
Шоколадний бісквіт, сирно-цукатна й макова начинки, а ще смачнючий масляно-заварний крем із кавовим ароматом.
Торт «Шоколадний купол» із вишнею
торти
Світлана ЯСЬКОВА 983
Шоколадно-медовий бісквіт, терпкуватий смак шоколадного заварного крему, вишня і коньяк – дивовижне поєднання!
Торт «Червоний оксамит» («Red Velvet») - улюблений десерт американців і канадців
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1162
Яскраво-червоні вологі та пористі коржі, які просто тануть у роті, обрамленні найніжнішим білосніжним сирно-вершковим кремом… Цей смаколик хочеться куштувати знову і знову!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: