clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
22 Травня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 893

Свинина з лимоном в імбирно-медово-коньячному соусі

Ніжне й водночас пікантне м’яско, яке можна подавати до будь-якого гарніру.
Ніжне й водночас пікантне м’яско, яке можна подавати до будь-якого гарніру. Фото: автора

Ніжне й водночас пікантне м’яско, яке можна подавати до будь-якого гарніру.

Здавалося б, як можна змішувати ці продукти в одній страві? Насправді ж, варто спробувати приготувати свинину під цим соусом лише раз, щоб зрозуміти, що експерименти призводять до великих відкриттів не тільки в наукових лабораторіях, але й на звичайних кухнях.


Інгредієнти:
800 г свинячої вирізки, лимон, 3 ст. л. олії, перець чорний мелений, дрібка солі, 5 зубків часнику, соєвий соус.
Соус: 20 г свіжого кореня імбиру, 100 мл коньяку, 2 ст. л. меду, 0,5 ч. л. перцю чорного меленого.


Приготування:
Часник почистити й дрібно нарізати. Свинину помити й нарізати не надто грубими порційними шматками (стейками). Викласти в глибоку миску, пересипати подрібненим часником, влити соєвий соус, поперчити, посолити й полити соком лимона. Маринувати в прохолодному місці 30-40 хвилин.

Обсмажити на добре розігрітій сковорідці свинину з обох боків до золотавої скоринки.


Приготувати соус: невеликий корінь імбиру почистити й натерти на дрібній тертці (знадобиться 1 ст. л. тертого кореня). В невеликій ємності з'єднати мед, імбир, коньяк і дрібку чорного меленого перцю, підсолити.

Добре прогріти соус, щоб всі продукти «подружилися». Обсмажене м'ясо викласти в жаротривкий посуд і залити соусом. Закрити кришкою або фольгою. Готувати свинину з імбиром і медом в розігрітій до 180°С духовці протягом 45-50 хвилин.


 

М`ясо та субпродукти, імбирно-медово-коньячний соус, свинина, стейки, страви зі свинини, імбир, мед, лимон, коньяк

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Реберця з грибами у вершковому соусі
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 557
Дуже смачне та ніжне м’ясо! Воно просто саме відстає від кісточки, а соус ідеально доповнює смак свинини.
Домашня курка в горіховому соусі – соковита та м’яка
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 265
Якщо раніше з домашньої, вирощеної без «хімії», птиці ви варили лише холодець чи бульйон, вважаючи її жорсткою, то вам неодмінно варто спробувати цей рецепт!
Свиняча рулька з яблуками та чорносливом за рецептом Ігоря Місевича
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 854
Дехто вважає, що свиняча рулька – це жорстке м'ясо. Однак, якщо ви приготуєте її за фірмовим рецептом учасника проекту «МайстерШеф», то вона вийде у вас м'якою, соковитою, ніжною, ароматною і на диво смачною!
Тюфтельки в їстівних "стаканчиках"
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 594
Оригінальна ідея святкової подачі простої буденної страви.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: