clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

22 Травня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 697

Свинина з лимоном в імбирно-медово-коньячному соусі


Ніжне й водночас пікантне м’яско, яке можна подавати до будь-якого гарніру. Фото: автора

Ніжне й водночас пікантне м’яско, яке можна подавати до будь-якого гарніру.

Здавалося б, як можна змішувати ці продукти в одній страві? Насправді ж, варто спробувати приготувати свинину під цим соусом лише раз, щоб зрозуміти, що експерименти призводять до великих відкриттів не тільки в наукових лабораторіях, але й на звичайних кухнях.


Інгредієнти:
800 г свинячої вирізки, лимон, 3 ст. л. олії, перець чорний мелений, дрібка солі, 5 зубків часнику, соєвий соус.
Соус: 20 г свіжого кореня імбиру, 100 мл коньяку, 2 ст. л. меду, 0,5 ч. л. перцю чорного меленого.


Приготування:
Часник почистити й дрібно нарізати. Свинину помити й нарізати не надто грубими порційними шматками (стейками). Викласти в глибоку миску, пересипати подрібненим часником, влити соєвий соус, поперчити, посолити й полити соком лимона. Маринувати в прохолодному місці 30-40 хвилин.

Обсмажити на добре розігрітій сковорідці свинину з обох боків до золотавої скоринки.


Приготувати соус: невеликий корінь імбиру почистити й натерти на дрібній тертці (знадобиться 1 ст. л. тертого кореня). В невеликій ємності з'єднати мед, імбир, коньяк і дрібку чорного меленого перцю, підсолити.

Добре прогріти соус, щоб всі продукти «подружилися». Обсмажене м'ясо викласти в жаротривкий посуд і залити соусом. Закрити кришкою або фольгою. Готувати свинину з імбиром і медом в розігрітій до 180°С духовці протягом 45-50 хвилин.


 

М`ясо та субпродукти, імбирно-медово-коньячний соус, свинина, стейки, страви зі свинини, імбир, мед, лимон, коньяк

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

М'ясо «Панське» під пікантним чорничним соусом
м`ясо та субпродукти, рецепти від читачів
Аврора Крейнес 403
Дуже ароматне й смачне. А ще м'ясо виходить таким м’яким, що його можна їсти одними губами.
Тушкований кролик у червоному вині
м`ясо та субпродукти, рецепти від читачів
Анка Кофеманка 685
Страва найкраще смакує із картопляним пюре та рисом. Хоча і без гарніру вона пречудова!
Деруни у горщиках по-галицьки, запечені із м’ясом та сметаною
м`ясо та субпродукти, овочеві страви, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 582
Цікава святкова інтерпретація всім відомої буденної страви.
Milanesa a la Suiza – відбивна по-аргентинськи під сиром із соусом «Бешамель»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 268
Рецептом та особливостями приготування зі мною поділилася одна знайома з кулінарного форуму, яка якийсь час жила в Кордові. За її словами міланеса – це справжній місцевий кулінарний культ!
Показати ще
Коментарів - 0: