clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
26 Травня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1297

Теплий салат з язика «Оратор»

Смачний, з пікантною гірчично-горіховою ноткою, соковитий, і в той же час ситний салатик
Смачний, з пікантною гірчично-горіховою ноткою, соковитий, і в той же час ситний салатик Фото: автора

Цей ніжний м'ясний салатик числиться в «улюбленцях» у мого чоловіка.

Смачний, з пікантною гірчично-горіховою ноткою, соковитий, і в той же час ситний... Він не лише стане родзинкою будь-якого святкового столу, але й задовольнить справжніх гурманів.


Інгредієнти:
300 г яловичого язика, 100 г маринованих шампіньйонів, 100 г сметани, 1 ст. л. гірчиці, 50 г твердого сиру, 50 г мелених волоських горіхів, сіль, зелень, олія для смаження.

Приготування:
Язик попередньо відварити в підсоленій воді протягом 2-2,5 годин (я надаю перевагу саме яловичому язику, він смачніший і легше чиститься). Одразу ж ще гарячим опустити під струмінь холодної води на 5 хвилин, після цього шкурка відразу зчищається «як панчоха». Нарізати язик тонкими слайсами. Далі злегка обсмажити його на олії. Додати на сковорідку сметану й гірчицю. Тушкувати ще 2 хвилини в соусі. Мариновані печериці нарізати навпіл.
Язик викласти на порційну тарілку. Зверху – мариновані гриби.

Полити салат соусом, який залишився у сковорідці. Натерти на грубій тертці сир і посипати зверху салат.

Волоські горіхи подрібнити (використовувала кавомолку). Посипати все горіхами. Прикрасити за бажанням улюбленою зеленню (я використовувала листя салату на дно тарілки. Дуже цікавий смак виходить з кінзою). Подається салат теплим.


 

салати, язик, яловичина, страви з язика, волоські горіхи, салати без майонезу, теплий салат, м`ясний салат

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат "Дует томатів та насіння"
салати
Світлана ЯСЬКОВА 971
Легкий, свіжий, пікантний та хрусткий салатик з невеликою кислинкою.
Салат із «плющеними» томатами чері, базиліком та м’ятою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 763
Ця страва для тих, хто шукає прості, швидкі й доступні рецепти, але з «родзинкою».
Салат із абрикосами, куркою та сиром
салати
Світлана ЯСЬКОВА 854
Літній, легкий, яскравий салатик для любителів поєднанням’яса та фруктів.
Баклажановий салат із бринзою, помідорами та горіхами кеш’ю
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1133
«Синенькі» в компанії з цими складовими смакують просто ідеально!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: