ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Теплий салат з язика «Оратор»

26 Травня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 7930
Смачний, з пікантною гірчично-горіховою ноткою, соковитий, і в той же час ситний салатик
Смачний, з пікантною гірчично-горіховою ноткою, соковитий, і в той же час ситний салатик Фото: автора

Цей ніжний м'ясний салатик числиться в «улюбленцях» у мого чоловіка.

Смачний, з пікантною гірчично-горіховою ноткою, соковитий, і в той же час ситний... Він не лише стане родзинкою будь-якого святкового столу, але й задовольнить справжніх гурманів.


Інгредієнти:
300 г яловичого язика, 100 г маринованих шампіньйонів, 100 г сметани, 1 ст. л. гірчиці, 50 г твердого сиру, 50 г мелених волоських горіхів, сіль, зелень, олія для смаження.

Приготування:
Язик попередньо відварити в підсоленій воді протягом 2-2,5 годин (я надаю перевагу саме яловичому язику, він смачніший і легше чиститься). Одразу ж ще гарячим опустити під струмінь холодної води на 5 хвилин, після цього шкурка відразу зчищається «як панчоха». Нарізати язик тонкими слайсами. Далі злегка обсмажити його на олії. Додати на сковорідку сметану й гірчицю. Тушкувати ще 2 хвилини в соусі. Мариновані печериці нарізати навпіл.
Язик викласти на порційну тарілку. Зверху – мариновані гриби.

Полити салат соусом, який залишився у сковорідці. Натерти на грубій тертці сир і посипати зверху салат.

Волоські горіхи подрібнити (використовувала кавомолку). Посипати все горіхами. Прикрасити за бажанням улюбленою зеленню (я використовувала листя салату на дно тарілки. Дуже цікавий смак виходить з кінзою). Подається салат теплим.


 

салати, язик, яловичина, страви з язика, волоські горіхи, салати без майонезу, теплий салат, м`ясний салат

Коментарі:

  Так  Ні, дякую