Гурман
Домашнє полуничне морозиво – хіт ягідного сезону

Мінімум зусиль і у ваших креманках справжня райська насолода! Фото: автора
Ароматне та легке, й ніякої пальмової олії та кристаликів льоду!
Що мене спонукало на приготування морозива в домашніх умовах, так це його низька калорійність – у 100 г цієї насолоди усього107 калорій! Тоді як у магазинному пломбірі без ароматизатору їх аж 240! Якщо ж морозиво ще й із домішками (шоколадне, ягідне, крем-брюле, горіхове тощо), то й усі 360! Але після того, як я скуштувала цей домашній смаколик, то зрозуміла, що готувала б його навіть попри шкоду для фігури. Вийшло ароматне й дуже легке морозиво з насиченим полуничним смаком. І жодних пальмових чи кокосових олій! Мінімум зусиль і у ваших креманках справжня райська насолода!
Інгредієнти:
300 г свіжої полуниці, 100 мл води, 80 г цукру, 1 ч. л. лимонного соку, 200 мл вершків 35%, дрібка солі.
Приготування:
Полуницю подрібнити в блендері (я розім’яла товкачем, яким зазвичай роблю картоплю пюре, оскільки мені хотілося, щоб у морозові були шматочки ягід).
Зварити цукровий сироп із води й цукру (хвилин 5 після закипання).
Сироп трохи охолодити, з'єднати з ягідною масою.
Вершки збити до стійких піків.
З'єднати вершки з ягодами, додати лимонний сік та дрібку солі.
Вилити суміш у форму й відправити в морозилку на 3-5 годин. За цей час морозиво слід двічі-тричі перемішати, щоб не було кристаликів льоду (я використовувала літрові пластикові відеречка з-під сметани).
Загалом із цієї порції у мене вийшло 1,5 відеречка, тобто 1,5 л чудового, смачнючого морозива. І, що найголовніше – повністю НАТУРАЛЬНОГО!
До теми
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 836
Чотири смаки в одному великодньому смаколику, чотири десерти на одній тарілці!
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 897
З цим рецептом дорогі чізкейки стануть доступнішими і їх можна буде готувати не лише на свята, але й для простого сімейного чаювання!
торти, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1012
Ще один неймовірний смаколик від мого улюбленого кондитера Андрія Рудькова. Готувати за його рецептами – це одночасно і виклик своїм кулінарним навичкам, і неабияка насолода!
закуски, солодка випічка, солона випічка, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 445
Легкі, порожнисті усередині, випікаються у формочках для мафінів, а на смак нагадують еклери. Їх можна наповнювати будь-якими начинками – як солодкими, так і солоними!