clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

28 Травня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1152

Домашнє полуничне морозиво – хіт ягідного сезону


Мінімум зусиль і у ваших креманках справжня райська насолода! Фото: автора

Ароматне та легке, й ніякої пальмової олії та кристаликів льоду!

Що мене спонукало на приготування морозива в домашніх умовах, так це його низька калорійність – у 100 г цієї насолоди усього107 калорій! Тоді як у магазинному пломбірі без ароматизатору їх аж 240! Якщо ж морозиво ще й із домішками (шоколадне, ягідне, крем-брюле, горіхове тощо), то й усі 360! Але після того, як я скуштувала цей домашній смаколик, то зрозуміла, що готувала б його навіть попри шкоду для фігури. Вийшло ароматне й дуже легке морозиво з насиченим полуничним смаком. І жодних пальмових чи кокосових олій! Мінімум зусиль і у ваших креманках справжня райська насолода!


Інгредієнти:
300 г свіжої полуниці, 100 мл води, 80 г цукру, 1 ч. л. лимонного соку, 200 мл вершків 35%, дрібка солі.


Приготування:
Полуницю подрібнити в блендері (я розім’яла товкачем, яким зазвичай роблю картоплю пюре, оскільки мені хотілося, щоб у морозові були шматочки ягід).

Зварити цукровий сироп із води й цукру (хвилин 5 після закипання).

Сироп трохи охолодити, з'єднати з ягідною масою.

Вершки збити до стійких піків.

З'єднати вершки з ягодами, додати лимонний сік та дрібку солі.

Вилити суміш у форму й відправити в морозилку на 3-5 годин. За цей час морозиво слід двічі-тричі перемішати, щоб не було кристаликів льоду (я використовувала літрові пластикові відеречка з-під сметани).

Загалом із цієї порції у мене вийшло 1,5 відеречка, тобто 1,5 л чудового, смачнючого морозива. І, що найголовніше – повністю НАТУРАЛЬНОГО!


 

десерти, морозиво, полуниця, ягідні десерти, полуничне морозиво, домашнє морозиво, вершки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Ідеальний карамельний соус, з яким впорається навіть дитина
десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 658
Підійде до крамблів, штрудлів, морозива, тістечок, млинців...
Ягідне морозиво-мікс із малиною і шовковицею (без яєць!)
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1172
Смачний корисний домашній смаколик, який дуже легко готується. А якщо його не заморожувати, то вийде чудовий легкий вітамінний десерт.
Цукрова глазур для пасок, яка не липне й не кришеться
солодка випічка, десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1517
Завдяки желатину виходить просто ідеальне покриття для традиційної страви Великодня!
«Розумне» тістечко – і тоненький бісквіт, і крем-пудинг в одному десерті
солодка випічка, десерти, рецепти від читачів
Ангеліна ПІДЛІСНА 2617
Тому, хто ще не зустрічав такого диво-тістечка, поясню чому воно так називається. Всі інгредієнти змішуються, виходить дуже рідке тісто, але в духовці воно «розумним» чином розшаровується на декілька шарів.
Показати ще
Коментарів - 0: