Гаряча тема:
- Війна
Чи любите ви полуницю, як люблю її я? Цей рецептик — краса та смакота! Я взагалі обожнюю ягідні пироги із заливкою, оскільки вони легкі й не перевантажені борошном та маслом. Автор цієї смакоти — німкеня Урсула Грюнінгер, яка свого часу видала серію книг з випічки. Але в оригіналі пиріг печеться із ревенем. Я приготувала із своєю улюбленою ягодою і не пожалкувала. Хоча із ревенем тепер теж мрію спекти:)
Інгредієнти:
Для тіста: 200 г борошна, 110 г вершкового масла, 40 г цукру, яйце, ванільний цукор.
Для начинки: 800 г полуниці (ягоди слід вибирати щільні), 40 г кокосової стружки.
Для заливки: 4 жовтки, 100 г цукру, 5 ст. л. манки, 1 ч. л. кориці, 100 г жирної сметани, 3 білка, ванільний цукор.
Для меренги: 2 білки, 50 г цукрової пудри, дрібка лимонної кислоти.
Приготування:
Замісити пісочне тісто: перетерти масло з борошном. Всипати цукор та ванільний цукор. Перемішати. Вибити яйце й замісити тісто (воно виходить дуже еластичне, приємне на дотик, не липне до рук — саме таке як я люблю!).
Викласти тісто в роз’ємну форму діаметром 24 см, встелену пергаментом. Рівномірно пальцями розтягнути тісто, формуючи бортики заввишки 3-4 см.
Посипати корж кокосовою стружкою і сховати форму в холодильник.
Приготувати заливку: жовтки збити з цукром, додати манку, корицю і сметану. Окремо збити білки в густу піну й обережно ввести в жовткову суміш.
Форму дістати з холодильника. Полуницю помити, обсушити й викласти на тісто.
Вилити заливку на начинку.
Випікати в розігрітій до 200ºС духовці приблизно 30 хвилин.
Приготувати меренгу: білки збити з цукровою пудрою до стійких піків. Наповнити білкової масою кондитерський мішок. Дістати пиріг із духовки й прикрасити його маленькими безе.
Повернути пиріг в духовку на 5-10 хвилин і пекти до легкого зарум'янювання меренги.
Дати пирогу повністю охолонути у формі, лише тоді зняти кільце й нарізати.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: пиріг дуууже соковитий, оскільки найбільше у ньому саме ягід. Але це його родзинка. Сік при випіканні змішується із заливкою й просочує її повністю. В результаті структура пирога виходить вологою, в обрамленні пісочної основи.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: