clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
31 Травня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1840

Пиріг з полуницею за старовинним австрійським рецептом

Пиріг дуже соковитий, оскільки найбільше у ньому саме ягід.
Пиріг дуже соковитий, оскільки найбільше у ньому саме ягід. Фото: автора

Соковито, ароматно, легко, в міру солодко — рецепт справжня знахідка для любителів полуниці.

Чи любите ви полуницю, як люблю її я? Цей рецептик — краса та смакота! Я взагалі обожнюю ягідні пироги із заливкою, оскільки вони легкі й не перевантажені борошном та маслом. Автор цієї смакоти — німкеня Урсула Грюнінгер, яка свого часу видала серію книг з випічки. Але в оригіналі пиріг печеться із ревенем. Я приготувала із своєю улюбленою ягодою і не пожалкувала. Хоча із ревенем тепер теж мрію спекти:)

Інгредієнти:
Для тіста: 200 г борошна, 110 г вершкового масла, 40 г цукру, яйце, ванільний цукор.
Для начинки: 800 г полуниці (ягоди слід вибирати щільні), 40 г кокосової стружки.
Для заливки: 4 жовтки, 100 г цукру, 5 ст. л. манки, 1 ч. л. кориці, 100 г жирної сметани, 3 білка, ванільний цукор.
Для меренги: 2 білки, 50 г цукрової пудри, дрібка лимонної кислоти.

Приготування:
Замісити пісочне тісто: перетерти масло з борошном. Всипати цукор та ванільний цукор. Перемішати. Вибити яйце й замісити тісто (воно виходить дуже еластичне, приємне на дотик, не липне до рук — саме таке як я люблю!).

Викласти тісто в роз’ємну форму діаметром 24 см, встелену пергаментом. Рівномірно пальцями розтягнути тісто, формуючи бортики заввишки 3-4 см.


Посипати корж кокосовою стружкою і сховати форму в холодильник.

Приготувати заливку: жовтки збити з цукром, додати манку, корицю і сметану. Окремо збити білки в густу піну й обережно ввести в жовткову суміш.

Форму дістати з холодильника. Полуницю помити, обсушити й викласти на тісто.

Вилити заливку на начинку.

Випікати в розігрітій до 200ºС духовці приблизно 30 хвилин.

Приготувати меренгу: білки збити з цукровою пудрою до стійких піків. Наповнити білкової масою кондитерський мішок. Дістати пиріг із духовки й прикрасити його маленькими безе.

Повернути пиріг в духовку на 5-10 хвилин і пекти до легкого зарум'янювання меренги.

Дати пирогу повністю охолонути у формі, лише тоді зняти кільце й нарізати.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: пиріг дуууже соковитий, оскільки найбільше у ньому саме ягід. Але це його родзинка. Сік при випіканні змішується із заливкою й просочує її повністю. В результаті структура пирога виходить вологою, в обрамленні пісочної основи. 

солодка випічка, пиріг із заливкою, німецька кухня, австрійські демсерти, австрійський полуничний пиріг, Урсула Грюнінгер, полуниця, ягоди, меренга, пісочне тісто

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тарт з абрикосами, персиками та шовковицею в пудинговій заливці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 810
Випічка — сама бездоганність! Ніжна, яскрава, соковита та сонячна!
Міні-круасанчики з вареною «згущенкою» (+рецепт швидкого листково-дріжджового тіста)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1198
Смаколик для тих, хто любить у випічці тонкий шар тіста й побільше начинки.
Сирний пиріг зі сливами «Язик проковтнеш»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1060
Дуже смачна випічка до чаю з простих та звичних інгредієнтів!
Лимонний манник із фініками та родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1178
Це смачна, оригінальна і нескладна випічка, яка базується на використанні манної крупи замість борошна.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: