Гаряча тема:
- Війна
Хочете здивувати гостей? Салат зі смаженими бананами та полуницею — це дуже простий варіант незвичайної, смачної й дуже ефектної закуски, яка готується буквально за декілька хвилини. Якщо чесно, не очікувала, що смак смажених бананів виявиться таким чудовим. Раніше я пробувала запікати банани на багатті із шоколадом. Але щоб салат... Ризикнула й не пошкодувала! Тому, сміливіше, дорогі колеги-господині, не бійтеся відкривати для себе нові смаки!
Інгредієнти 4 порції:
300 г полуниці, 2 банана, 50 г шпинату (можна руколи або листя салату), 70-100 г твердого сиру (будь-який на ваш смак), масло вершкове для обсмажування бабанів, цедра лимона.
Заправка: 1 ст. л. оливкової олії, 0,5 ст. л. лимонного соку, сіль, червоний мелений перець, трішки меленого імбиру, 1 ч. л. меду.
Приготування:
Банан нарізати кружальцями й обсмажити на вершковому маслі з обох боків до золотавого кольору (буквально декілька секунд).
На тарілку викласти листя помите й підсушене листя шпинату. Зверху — скибочки полуниці.
Потім у хаотичному порядку розкласти обсмажений банан.
Приготувати заправку: з'єднати олію, лимонний сік, рідкий мед, імбир, перець і сіль за смаком. Полити салат соусом. Потім викласти тонко нарізані пластинки сиру (я скористалася овочечисткою). Наприкінці посипати салат цедрою лимона. Можна насолоджуватися з келихом білого вина!
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: в моїй скарбничці вже є один рецептик салату з полуницею (дивитися тут). Він готується з м’яким сиром й вирізняється цікавою заправкою. Крім того, смак його кардинально інший. Якщо поєднання «кислувате-солодке» не ваша історія і смажені банани не надто вас приваблюють, раджу переглянути саме цей варіант.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: