clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
3 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1007

Салат з полуницею, шпинатом та смаженими бананами

Якщо чесно, не очікувала, що смак смажених бананів виявиться таким чудовим.
Якщо чесно, не очікувала, що смак смажених бананів виявиться таким чудовим. Фото: автора

Чисто жіночий, приємно-солодкуватий салатик, але в той же час пікантний.

Хочете здивувати гостей? Салат зі смаженими бананами та полуницею — це дуже простий варіант незвичайної, смачної й дуже ефектної закуски, яка готується буквально за декілька хвилини. Якщо чесно, не очікувала, що смак смажених бананів виявиться таким чудовим. Раніше я пробувала запікати банани на багатті із шоколадом. Але щоб салат... Ризикнула й не пошкодувала! Тому, сміливіше, дорогі колеги-господині, не бійтеся відкривати для себе нові смаки!

Інгредієнти 4 порції:
300 г полуниці, 2 банана, 50 г шпинату (можна руколи або листя салату), 70-100 г твердого сиру (будь-який на ваш смак), масло вершкове для обсмажування бабанів, цедра лимона.
Заправка: 1 ст. л. оливкової олії, 0,5 ст. л. лимонного соку, сіль, червоний мелений перець, трішки меленого імбиру, 1 ч. л. меду.

Приготування:
Банан нарізати кружальцями й обсмажити на вершковому маслі з обох боків до золотавого кольору (буквально декілька секунд).


На тарілку викласти листя помите й підсушене листя шпинату. Зверху — скибочки полуниці.

Потім у хаотичному порядку розкласти обсмажений банан.


Приготувати заправку: з'єднати олію, лимонний сік, рідкий мед, імбир, перець і сіль за смаком. Полити салат соусом. Потім викласти тонко нарізані пластинки сиру (я скористалася овочечисткою). Наприкінці посипати салат цедрою лимона. Можна насолоджуватися з келихом білого вина!

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: в моїй скарбничці вже є один рецептик салату з полуницею (дивитися тут). Він готується з м’яким сиром й вирізняється цікавою заправкою. Крім того, смак його кардинально інший. Якщо поєднання «кислувате-солодке» не ваша історія і смажені банани не надто вас приваблюють, раджу переглянути саме цей варіант. 

салати, салати без майонезу, полуниця, смажені банани, літня кулінарія, ягоди, шпинат

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Теплий салат зі спаржевої квасолі з яйцями
салати
Світлана ЯСЬКОВА 617
Простий, невибагливий, проте дуже смачний.
Салат «Східний базар»
салати
Світлана ЯСЬКОВА 607
Ця страва — справжній калейдоскоп кольору, смаку та аромату.
Селянський овочевий салат із домашнім сиром та базиліком
салати
Світлана ЯСЬКОВА 541
Рецепт для тих, хто ретельно стежить за своєю фігурою, харчується правильно й збалансовано. В цьому салаті немає нічого зайвого, всі інгредієнти ідеально поєднуються за смаком.
Салат «Північний» із печінкою тріски та корейською морквою
салати, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 876
Ніжний, соковитий, всі інгредієнти чудово доповнюють одне одного.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: