clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

4 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1732

Капустяна запіканка «Ідеальна фігура»


Соковита, ніжна, навіть трішка солодкувата на смак… Капуста в такій інтерпретації не залишить байдужими нікого. Фото: автора

В цій страві усього 96 ккал і вона просто ідеальна для людей, які стежать за фігурою.

Але це не означає, що запіканочка виходить прісною чи несмачною. Соковита, ніжна, навіть трішка солодкувата на смак… Капуста в такій інтерпретації не залишить байдужими нікого. А яке поле для експериментів! Адже можна готувати цю страву з начинкою: з фаршем, грибами, овочами, сиром, куркою… Для цього капустяну масу слід розділити на дві часинини й викладати на деко шарами, а між ними «розмістити» начинку.

Інгредієнти:
0,8-1 кг капусти, склянка сметана, 4 яйця, чверть склянки молока, цибулина, морквина, 2 плавлених сирки, сіль, 0,5 ст. л. цукру, суміш перців, мелений мускатний горіх (на кінчику ножа), куркума, 3 ст. л. олії, панірувальні сухарі.

Приготування:
Нашаткувати капусту, посолити, поперчити, додати мускатний горіх. Добре пом’яти руками, щоб вона пустила сік.

Цибулю нарізати дрібно, моркву натерти на тертці. Обсмажити овочі на олії, приправивши їх сіллю, цукром та куркумою.

З’єднати смажені моркву та цибулю з капустою, ретельно перемішати.

Натерти в капустяну масу плавлені сирки.

Форму для запікання змастити маслом і посипати панірувальними сухарями.

Викласти в неї капусту. До сметани додати яйця, збити виделкою.

Рівномірно нанести на капусту.

Поставити в духовку на 40 хвилин при 175 градусах. Потім дістати запіканку з духовки і полити зверху чвертю склянки молока і знову поставити в духовку ще на 10-15 хвилин. 

Трішки охолодити й нарізати порційними шматками. Смакує як у гарячому, так і в холодному вигляді.

овочеві страви, запіканки, солона випічка, овочі, капуста, запіканка з капусти, дієтичні страви

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

ПОСТИМО СМАЧНО: Лобіо зі спаржевої квасолі по-грузинськи
закуски, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 783
Дуже легка, пісна, дієтична й смачна страва — у 100 г лише 35,3 ккал!
Картопля по-іспанськи, фарширована баликом і грибами
гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1793
Такі картопляні «човники» готують із різноманітними начинками
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1156
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Тушкована капуста з фаршем і апельсинами
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 2049
Апельсини надають страві аромат і легку кислинку.
Показати ще
Коментарів - 4:
Від: Світлана Яськова19.12.2016 12:59Ірина, проте дуже цікаво! Я завжди за нові експерименти! Дякую за чудову ідею!
Від: Ірина Герун 19.12.2016 12:53так я трошки добавила фаршу, теж вийшло смачнненько) але вже не дієтична :):)
Від: Світлана Яськова19.12.2016 12:47Ірина Герун, дякую! Дуже апетитна запіканочка у Вас вийшла. Вона з м’яском?
Від: Ірина Герун 15.12.2016 09:59дякую за рецептик.......що завжди радуєте смачненьким ) получилось дуже смачно)