clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 2747

Капустяна запіканка «Ідеальна фігура»

Соковита, ніжна, навіть трішка солодкувата на смак… Капуста в такій інтерпретації не залишить байдужими нікого.
Соковита, ніжна, навіть трішка солодкувата на смак… Капуста в такій інтерпретації не залишить байдужими нікого. Фото: автора

В цій страві усього 96 ккал і вона просто ідеальна для людей, які стежать за фігурою.

Але це не означає, що запіканочка виходить прісною чи несмачною. Соковита, ніжна, навіть трішка солодкувата на смак… Капуста в такій інтерпретації не залишить байдужими нікого. А яке поле для експериментів! Адже можна готувати цю страву з начинкою: з фаршем, грибами, овочами, сиром, куркою… Для цього капустяну масу слід розділити на дві часинини й викладати на деко шарами, а між ними «розмістити» начинку.

Інгредієнти:
0,8-1 кг капусти, склянка сметана, 4 яйця, чверть склянки молока, цибулина, морквина, 2 плавлених сирки, сіль, 0,5 ст. л. цукру, суміш перців, мелений мускатний горіх (на кінчику ножа), куркума, 3 ст. л. олії, панірувальні сухарі.

Приготування:
Нашаткувати капусту, посолити, поперчити, додати мускатний горіх. Добре пом’яти руками, щоб вона пустила сік.

Цибулю нарізати дрібно, моркву натерти на тертці. Обсмажити овочі на олії, приправивши їх сіллю, цукром та куркумою.

З’єднати смажені моркву та цибулю з капустою, ретельно перемішати.

Натерти в капустяну масу плавлені сирки.

Форму для запікання змастити маслом і посипати панірувальними сухарями.

Викласти в неї капусту. До сметани додати яйця, збити виделкою.

Рівномірно нанести на капусту.

Поставити в духовку на 40 хвилин при 175 градусах. Потім дістати запіканку з духовки і полити зверху чвертю склянки молока і знову поставити в духовку ще на 10-15 хвилин. 

Трішки охолодити й нарізати порційними шматками. Смакує як у гарячому, так і в холодному вигляді.

овочеві страви, запіканки, солона випічка, овочі, капуста, запіканка з капусти, дієтичні страви

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Картопля, запечена із сиром по-домашньому
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1167
Ця страва смачніша та корисніша, ніж будь-яка картопля-фрі чи смажена. Більше того, не потрібно над нею стояти, перемішувати, навіть чистити зовсім не обов'язково!
Фріттата з кабачками – смачний італійський омлет-запіканка
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1229
Дуже смачна й легка страва, яка підійде для сніданку або вечері
Стручкова (спаржева) квасоля в сметані по-словацьки
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 793
Соус виходить солодкуватий, кремово-вершковий із вираженим грибним смаком.
Рагу з баклажанами, кабачками та грибами в сирному соусі
гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 951
Поєднуючи овочі та сир, ви отримаєте неймовірно смачну страву, ніжно-вершкову й поживну.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 4:
Від: Світлана Яськова19.12.2016 12:59Ірина, проте дуже цікаво! Я завжди за нові експерименти! Дякую за чудову ідею!
Від: Ірина Герун 19.12.2016 12:53так я трошки добавила фаршу, теж вийшло смачнненько) але вже не дієтична :):)
Від: Світлана Яськова19.12.2016 12:47Ірина Герун, дякую! Дуже апетитна запіканочка у Вас вийшла. Вона з м’яском?
Від: Ірина Герун 15.12.2016 09:59дякую за рецептик.......що завжди радуєте смачненьким ) получилось дуже смачно)