clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 4317

Капустяна запіканка «Ідеальна фігура»

Соковита, ніжна, навіть трішка солодкувата на смак… Капуста в такій інтерпретації не залишить байдужими нікого.
Соковита, ніжна, навіть трішка солодкувата на смак… Капуста в такій інтерпретації не залишить байдужими нікого. Фото: автора

В цій страві усього 96 ккал і вона просто ідеальна для людей, які стежать за фігурою.

Але це не означає, що запіканочка виходить прісною чи несмачною. Соковита, ніжна, навіть трішка солодкувата на смак… Капуста в такій інтерпретації не залишить байдужими нікого. А яке поле для експериментів! Адже можна готувати цю страву з начинкою: з фаршем, грибами, овочами, сиром, куркою… Для цього капустяну масу слід розділити на дві часинини й викладати на деко шарами, а між ними «розмістити» начинку.

Інгредієнти:
0,8-1 кг капусти, склянка сметана, 4 яйця, чверть склянки молока, цибулина, морквина, 2 плавлених сирки, сіль, 0,5 ст. л. цукру, суміш перців, мелений мускатний горіх (на кінчику ножа), куркума, 3 ст. л. олії, панірувальні сухарі.

Приготування:
Нашаткувати капусту, посолити, поперчити, додати мускатний горіх. Добре пом’яти руками, щоб вона пустила сік.

Цибулю нарізати дрібно, моркву натерти на тертці. Обсмажити овочі на олії, приправивши їх сіллю, цукром та куркумою.

З’єднати смажені моркву та цибулю з капустою, ретельно перемішати.

Натерти в капустяну масу плавлені сирки.

Форму для запікання змастити маслом і посипати панірувальними сухарями.

Викласти в неї капусту. До сметани додати яйця, збити виделкою.

Рівномірно нанести на капусту.

Поставити в духовку на 40 хвилин при 175 градусах. Потім дістати запіканку з духовки і полити зверху чвертю склянки молока і знову поставити в духовку ще на 10-15 хвилин. 

Трішки охолодити й нарізати порційними шматками. Смакує як у гарячому, так і в холодному вигляді.

овочеві страви, запіканки, солона випічка, овочі, капуста, запіканка з капусти, дієтичні страви

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Кукурудза, запечена з маслом та часником
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 645
Чи знаєте ви, що кукурудзу в качанах можна не тільки варити, але й запікати в духовці – в фользі і без, в листі й без нього. Це просто та дуже смачно, спробуйте!
Спаржева квасоля а-ля по-флотськи
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 769
Це чудова страва для сімейного обіду-вечері.
Овочеве соте з плавленим сиром
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 679
Це чудове поєднання користі й смаку, а ще ця страва виручить в ті моменти, коли часу на приготування зовсім мало.
Кабачкове рагу по-селянськи – бестселер французької кухні
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1629
Ситна та улюблена багатьма страва. Вона нехитра, проста, але надзвичайно смачна!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 4:
Від: Світлана Яськова19.12.2016 12:59Ірина, проте дуже цікаво! Я завжди за нові експерименти! Дякую за чудову ідею!
Від: Ірина Герун 19.12.2016 12:53так я трошки добавила фаршу, теж вийшло смачнненько) але вже не дієтична :):)
Від: Світлана Яськова19.12.2016 12:47Ірина Герун, дякую! Дуже апетитна запіканочка у Вас вийшла. Вона з м’яском?
Від: Ірина Герун 15.12.2016 09:59дякую за рецептик.......що завжди радуєте смачненьким ) получилось дуже смачно)