ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Кукурудзяний тарт із сирним кремом та черешнею

5 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2442
Найсмачніший, найповітряніший, найароматніший і найніжніший літній тарт
Найсмачніший, найповітряніший, найароматніший і найніжніший літній тарт Фото: автора

Найсмачніший, найповітряніший, найароматніший і найніжніший тарт для любителів випічки з кукурудзяним борошном.

Рецепт я знайшла на одному з популярних кулінарних форумів. В оригіналі черешня жовта (з нею тарт виходить дуже красивий, весь такий жовтенький і сонячний), але у мене була лише червона ягідка і з нею також вийшло непогано.


Інгредієнти:
Тісто: 1/2 склянки кукурудзяного борошна, 100 г домашнього сиру, 50 г вершкового масла, жовток, ванілін, 3 ст. л. цукру, 1/8 ч. л. соди.
Начинка: 200 г сиру, 100 мл вершків 10%, яйце + білок, 3 ст. л. цукру, 1 ст. л кукурудзяного борошна, ванілін, 1,5 склянки черешні.
Форма: 26 см в діаметрі, склянка – 250 мл.


Приготування:
Розм'якшене масло збити з цукром, ваніліном і жовтком. Додати сир і збити. Всипати кукурудзяне борошно з содою.

Все перемішати й замісити тісто (воно має бути м'яке, але до рук не липне). Розподілити його у формі для тарту, зробивши бортики (можна використовувати звичайну круглу роз'ємну форму, що я й зробила; тоді пиріг легше виймати).

Поставити форму з тістом у холодильник, поки готуватимете начинку. Черешню помити й видалити кісточки. У блендері збити яйце і білок з цукром та ваніліном. Додати вершки, сир, кукурудзяне борошно і збити до однорідної маси.

На тісто викласти черешню, залити сирним кремом (я ще зверху поклала декілька ягідок).

Випікати в розігрітій до 180°С духовці хвилин 25-30.


Розрізати пиріг після охолодження, щоб сирний крем повністю схопився. Прикрасити черешнею.


 

солодка випічка, тарти, кукурудзяне борошно, черешня, сир, сирний крем, кукурудзяний тарт, пиріг з черешнею, літня випічка

Коментарі:

  Так  Ні, дякую