Гаряча тема:
- Війна
Рецепт я знайшла на одному з популярних кулінарних форумів. В оригіналі черешня жовта (з нею тарт виходить дуже красивий, весь такий жовтенький і сонячний), але у мене була лише червона ягідка і з нею також вийшло непогано.
Інгредієнти:
Тісто: 1/2 склянки кукурудзяного борошна, 100 г домашнього сиру, 50 г вершкового масла, жовток, ванілін, 3 ст. л. цукру, 1/8 ч. л. соди.
Начинка: 200 г сиру, 100 мл вершків 10%, яйце + білок, 3 ст. л. цукру, 1 ст. л кукурудзяного борошна, ванілін, 1,5 склянки черешні.
Форма: 26 см в діаметрі, склянка – 250 мл.
Приготування:
Розм'якшене масло збити з цукром, ваніліном і жовтком. Додати сир і збити. Всипати кукурудзяне борошно з содою.
Все перемішати й замісити тісто (воно має бути м'яке, але до рук не липне). Розподілити його у формі для тарту, зробивши бортики (можна використовувати звичайну круглу роз'ємну форму, що я й зробила; тоді пиріг легше виймати).
Поставити форму з тістом у холодильник, поки готуватимете начинку. Черешню помити й видалити кісточки. У блендері збити яйце і білок з цукром та ваніліном. Додати вершки, сир, кукурудзяне борошно і збити до однорідної маси.
На тісто викласти черешню, залити сирним кремом (я ще зверху поклала декілька ягідок).
Випікати в розігрітій до 180°С духовці хвилин 25-30.
Розрізати пиріг після охолодження, щоб сирний крем повністю схопився. Прикрасити черешнею.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: