clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

7 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1068

Печінковий паштет в пакеті


Цей рецепт, не зважаючи на свою простоту, дуже вдалий - паштет ніжний та щільний. Фото: автора

Цей рецепт звідкись із глибокого дитинства: шматок свіжого білого хліба, намащеного вершковим маслом, і ціла гора м’якого й смачнющого печінкового паштету.

Як казали раніше, треба завжди мати шматок масла, щоб намастити на шматок хліба. А потім, поміркувавши, додавали – щоб було на що намастити паштет. Цей рецепт, не зважаючи на свою простоту, дуже вдалий. Печінка попередньо не обсмажується, але в результаті виходить неймовірно смачна закуска. Готувати її можна з будь-якої печінки — індичачої, курячої, яловичої, свинячої тощо.

Інгредієнти:
700 г печінки, 5 яєць, 300 г сала (підчеревини), 5 цибулин, 2 великі морквини, 7-8 ст. л. манки, карі, паприка, мускатний горіх, суміш перців мелена, сіль, цукор.

Приготування:
Печінку вимочити в молоці протягом 10-12 годин. Потім перекрутити двічі через м’ясорубку (я збила в блендері).

Сало нарізати дуже дрібними шматочками.

Половину додати в печінкову суміш, вибити яйця, посолити, поперчити, присмачити спеціями.

Цибулю та моркву подрібнити в блендері. Іншу половину сала підсмажити на сковорідці. Додати суміш овочів й підсмажити. Трішки підсолити й додати дрібку цукру.

До печінкової маси додати манку та смажені овочі з салом.

Ретельно перемішати. Викласти суміш у два пакети й зав’язати.

В каструлі закип’ятити воду й покласти пакет із печінкою. Варити на маленькому вогні протягом 2,5 годин. Потім паштет дістати й поставити зверху вантаж (у мене велика каструля з водою).

Залишити у такому стані на ніч й лише тоді вийняти з пакета.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: паштет дуже ніжний, але щільний. Він чудово ріжеться ножем, тому його можна подавати і як закуску на святковий стіл, і формувати з ним бутерброди, використовуючи замість ковбаси. 

м`ясо та субпродукти, закуски, печінковий паштет в пакеті, паштет, печінка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тарталетки з ікрою та вершковим сиром — чудова закуска до Дня закоханих
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 3340
Ця страва не лише прикрасить романтичну вечерю, але й стане королевою будь-якого святкового столу.
Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 4008
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
ШВИДКІ СНІДАНКИ: Сарделька в тісті за 10 хвилин
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 3033
Кляр такий вдалий, що одного разу спробувавши його, починаєш смажити у ньому все — і цвітну капусту, і рибу, і яблука, і картоплю...
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1324
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Показати ще
Коментарів - 0: