clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 5824

Печінковий паштет в пакеті

Цей рецепт, не зважаючи на свою простоту, дуже вдалий - паштет ніжний та щільний.
Цей рецепт, не зважаючи на свою простоту, дуже вдалий - паштет ніжний та щільний. Фото: автора

Цей рецепт звідкись із глибокого дитинства: шматок свіжого білого хліба, намащеного вершковим маслом, і ціла гора м’якого й смачнющого печінкового паштету.

Як казали раніше, треба завжди мати шматок масла, щоб намастити на шматок хліба. А потім, поміркувавши, додавали – щоб було на що намастити паштет. Цей рецепт, не зважаючи на свою простоту, дуже вдалий. Печінка попередньо не обсмажується, але в результаті виходить неймовірно смачна закуска. Готувати її можна з будь-якої печінки — індичачої, курячої, яловичої, свинячої тощо.

Інгредієнти:
700 г печінки, 5 яєць, 300 г сала (підчеревини), 5 цибулин, 2 великі морквини, 7-8 ст. л. манки, карі, паприка, мускатний горіх, суміш перців мелена, сіль, цукор.

Приготування:
Печінку вимочити в молоці протягом 10-12 годин. Потім перекрутити двічі через м’ясорубку (я збила в блендері).

Сало нарізати дуже дрібними шматочками.

Половину додати в печінкову суміш, вибити яйця, посолити, поперчити, присмачити спеціями.

Цибулю та моркву подрібнити в блендері. Іншу половину сала підсмажити на сковорідці. Додати суміш овочів й підсмажити. Трішки підсолити й додати дрібку цукру.

До печінкової маси додати манку та смажені овочі з салом.

Ретельно перемішати. Викласти суміш у два пакети й зав’язати.

В каструлі закип’ятити воду й покласти пакет із печінкою. Варити на маленькому вогні протягом 2,5 годин. Потім паштет дістати й поставити зверху вантаж (у мене велика каструля з водою).

Залишити у такому стані на ніч й лише тоді вийняти з пакета.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: паштет дуже ніжний, але щільний. Він чудово ріжеться ножем, тому його можна подавати і як закуску на святковий стіл, і формувати з ним бутерброди, використовуючи замість ковбаси. 

м`ясо та субпродукти, закуски, печінковий паштет в пакеті, паштет, печінка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Курячий холодець, який завжди застигає без желатину
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1569
Цей сімейний рецепт перевірений роками, він передавався у нашій родині з покоління в покоління!
Малосольна експрес-скумбрія
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1260
За таким рецептом можна маринувати не лише скумбрію, але й ставриду чи оселедець.
Млинцевий «равлик» із м'ясним фаршем у сметанній заливці
закуски, оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 2526
Такий м’ясний тортик – ідеальний варіант закуски до святкового столу.
Постимо смачно: Спаржева квасоля по-корейськи
закуски, салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2899
Яскравий, насичений та пікантний салатик, як сама Азія!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: