clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 3121

Печінковий паштет в пакеті

Цей рецепт, не зважаючи на свою простоту, дуже вдалий - паштет ніжний та щільний.
Цей рецепт, не зважаючи на свою простоту, дуже вдалий - паштет ніжний та щільний. Фото: автора

Цей рецепт звідкись із глибокого дитинства: шматок свіжого білого хліба, намащеного вершковим маслом, і ціла гора м’якого й смачнющого печінкового паштету.

Як казали раніше, треба завжди мати шматок масла, щоб намастити на шматок хліба. А потім, поміркувавши, додавали – щоб було на що намастити паштет. Цей рецепт, не зважаючи на свою простоту, дуже вдалий. Печінка попередньо не обсмажується, але в результаті виходить неймовірно смачна закуска. Готувати її можна з будь-якої печінки — індичачої, курячої, яловичої, свинячої тощо.

Інгредієнти:
700 г печінки, 5 яєць, 300 г сала (підчеревини), 5 цибулин, 2 великі морквини, 7-8 ст. л. манки, карі, паприка, мускатний горіх, суміш перців мелена, сіль, цукор.

Приготування:
Печінку вимочити в молоці протягом 10-12 годин. Потім перекрутити двічі через м’ясорубку (я збила в блендері).

Сало нарізати дуже дрібними шматочками.

Половину додати в печінкову суміш, вибити яйця, посолити, поперчити, присмачити спеціями.

Цибулю та моркву подрібнити в блендері. Іншу половину сала підсмажити на сковорідці. Додати суміш овочів й підсмажити. Трішки підсолити й додати дрібку цукру.

До печінкової маси додати манку та смажені овочі з салом.

Ретельно перемішати. Викласти суміш у два пакети й зав’язати.

В каструлі закип’ятити воду й покласти пакет із печінкою. Варити на маленькому вогні протягом 2,5 годин. Потім паштет дістати й поставити зверху вантаж (у мене велика каструля з водою).

Залишити у такому стані на ніч й лише тоді вийняти з пакета.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: паштет дуже ніжний, але щільний. Він чудово ріжеться ножем, тому його можна подавати і як закуску на святковий стіл, і формувати з ним бутерброди, використовуючи замість ковбаси. 

м`ясо та субпродукти, закуски, печінковий паштет в пакеті, паштет, печінка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тюлька малосольна по-одеськи
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 512
Смачнішого рецепту маринування дрібної морської рибки просто не існує!
Данський печінковий паштет (Dansk leverpostej)
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 851
Дуже популярна страва скандинавської кухні, без якої, напевно, не обходиться жоден сніданок.
Поповери (Popovers) – закусочні булочки з млинцевого тіста
закуски, солодка випічка, солона випічка, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1126
Легкі, порожнисті усередині, випікаються у формочках для мафінів, а на смак нагадують еклери. Їх можна наповнювати будь-якими начинками – як солодкими, так і солоними!
Оселедець із коропа по-домашньому
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 794
Рибка виходить ніжна, в міру солона й пікантна, а головне – у ній практично не має кісточок.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: