Гаряча тема:
- Війна
Торт виходить нереально смачним, робиться дуже просто, цікаво виглядає в розрізі. Він ніжний і не сухий, за смаком схожий на елітний десерт (багато гостей це неодноразово відзначали). До речі з крекерно-полунично-сметанної маси можна виліпити що завгодно, консистенція дозволяє. Для цього «тісто» не слід викладати у форму, а просто формувати руками.
Інгредієнти:
2 пачки простого шоколадного крекера, 1 кг полуниці, 800 г сметани (у мене магазинна 30%), пачка желатину (25 г), ванілін, 200 г цукру.
Приготування:
У велику каструлю покласти сметану, додати цукор та ванілін і збити міксером (якщо ви не встигли відважити сметану на марлі, щоб відділити сироватку, то можна додати в крем згущувач на кшталт «Смети» - крем буде густим і щільним). Поставити крем у холодильник на декілька хвилин.
Тим часом замочити желатин у холодній воді й коли він набухне, розтопити на водяній бані (не доводити до кипіння!).
Крекер висипати у велику миску.
Полуницю помити, відірвати хвостики й розрізати ягоди навпіл (залишити декілька штук для прикрашання торту). Додати підготовлені ягоди до крекера.
У посудину з трішки охолодженим желатином ввести декілька ложок сметанного крему й ретельно перемішати. Вилити цю суміш у миску з кремом і збити все міксером до однорідності.
Більшу половину крему вилити до крекерів з полуницею. Все ретельно перемішати, щоб маса повністю просочилася кремом.
Форму для торту встелити пергаментом (я ще по колу встеляю бордюрну стрічку для тортів, щоб потім бока виробу були красивими).
Викласти масу у форму й рівномірно розподілити.
Зверху торт змастити кремом, який залишився.
Поставити в холодильник до повного застигання й просочення (приблизно на 4-5 годин, але краще на ніч — так смачніше). Потім зняти обідок із форми й прикрасити тортик полуницею, крекерами та м’ятою.
І без бордюрної стрічки:
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: цей тортик можна готувати із будь-якими ягодами. Взимку я роблю його із бананами та ківі. Також можна експериментувати і з крекером. Купити, до прикладу, вершковий, або комбінувати шоколадний+вершковий. Моя подруга готувала із крекера «Хрустік з маком». Каже, що теж дуже смачно виходить.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: