clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
11 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1711

Горіхові рулетики «Кода» – шедевральне печиво з мінімального набору продуктів

Недорогий, проте нереально смачний мега-горіховий смаколик!
Недорогий, проте нереально смачний мега-горіховий смаколик! Фото: автора

До банальності простий у приготуванні, недорогий, проте нереально смачний мега-горіховий смаколик!

Горіхи для нього потрібні найзвичайніші — волоські, а тісто готується абсолютно без цукру!


Інгредієнти:
Склянка кефіру, 250 г вершкового масла, 3,5-4 склянки борошна, 1 ч. л. соди (не гасити оцтом!), 1 ч. л. солі, 200 г волоських горіхів, 2/3 склянки цукру, 2-3 яєчні жовтки для змащування печива.


Приготування:
Масло перетерти з борошном, содою і сіллю (якщо масло вже розм'якло при кімнатній температурі, можна одразу перетирати руками, а якщо з холодильника, то спочатку слід натерти його на тертці). У вас має вийти дрібна крихта.


Залити масляно-борошняну масу кефіром і замісити тісто (якщо воно буде сильно липнути до рук, додати ще борошна). Загорнути тісто в харчову плівку та поставити в морозильну камеру на 15-20 хвилин.

Горіхи подрібнити в блендері або будь-яким іншим способом і змішати з цукром. Тісто розділити на 3 частини, кожну розкачати тонким шаром (я трішки посипала стіл борошном). Розподілити горіхову начинку по всій поверхні паляничок.

Скачати 3 рулети.

Нарізати їх шматочками завтовшки 3-4 см.

Печиво викласти на встелене пергаментом та змащене вершковим маслом деко (не надто щільно одне до одного — рулетики в процесі випікання збільшаться у розмірі). Зверху змастити яєчним жовтком.

Випікати близько 30 хвилин при температурі 180°С до красивого золотавого кольору.


 

солодка випічка, горіхові рулетики кода, печиво, волоські горіхи

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Мереживна паска-крафін
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1213
Великодній хліб виходить дуже красивим та оригінальним, його навіть не обов’язково вкривати глазур’ю! У цих пасочках поєднуються традиційно смачне здобне тісто й цікаве формування за рецептом нового популярного десерту — крафіна.
Яблучний пиріг у лимонно-медовій заливці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 868
Смаколик із категорії «дуже просто й ще більше смачно». Всім любителям яблучної випічки присвячується!
Поповери (Popovers) – закусочні булочки з млинцевого тіста
закуски, солодка випічка, солона випічка, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 397
Легкі, порожнисті усередині, випікаються у формочках для мафінів, а на смак нагадують еклери. Їх можна наповнювати будь-якими начинками – як солодкими, так і солоними!
Польський заварний пиріг «Карпатка»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1220
Смаколик дуже ніжний, в міру солодкий. Його сміливо можна назвати тортом, але, за технологією, це швидше один величезний суцільний еклер!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: