clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
12 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1206

Шведські м’ясні фрикадельки з сиром в духовці

Дуже смачно подавати фрикадельки із гірчичним соусом.
Дуже смачно подавати фрикадельки із гірчичним соусом. Фото: автора

Ніжні, соковиті, ароматні – ці міні-тефтельки є гідними конкурентами традиційних котлет.

Ці невеличкі м’ясні кульки існують в національних кухнях багатьох народів світу. До прикладу, в Швеції вони вважаються однією з головних національних страв. Саме в цій країні вперше стали готувати тефтелі в томатному та сметанному соусі, а також фрикадельки з рисом. Варто відзначити , що в кожній країні існує безліч рецептів тефтелей, дуже цікавих, але традиційно смачних. Знамениті тефтелі по-кенігсбергськи готуються з додаванням сардельок і при подачі поливаються світлим соусом. Мій варіант передбачає додавання до фаршу твердого сиру й запікання цієї страви в духовці.


Інгредієнти:
300 г свинини, 200 г яловичини, цибулина середнього розміру,1-2 зубки часнику, морквина, сіль за смаком, чорний перець за смаком, зелень петрушки, 100-150 г твердого сиру, 100 г вареного рису, яйце, панірувальні сухарі.


Приготування:
М'ясо і часник пропустити через м'ясорубку. У фарш додати сіль, перець, подрібнену петрушку (можна додавати будь-які трави і спеції, які вам подобаються). Додати у фарш яйце та попередньо відварений рис. Подрібнити цибулю і злегка обсмажити її на оливковій олії. Додати терту моркву. Обсмажити ще декілька хвилин й охолодити овочі. Змішати пасеровані овочі й фарш та ретельно вимішати. Сир натерти на крупній тертці, також додати у фарш.

Сформувати кругленькі фрикадельки (одна тефтеля повинна вільно поміщатися в долоні, розмір – приблизно як зелений волоський горіх).

Запанірувати їх в панірувальних сухарях.

Викласти фрикадельки у форму (я завжди встеляю деко фольгою або пергаментом, щоб котлетки не прилипали і їх легко було діставати).

Накрити деко фольгою і відправити в духовку на 40 хвилин. Температура запікання повинна бути 180-190°С . Наприкінці дістати форму з духовки, зняти з неї фольгу й відправити допікатися ще на 7-8 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: дуже смачно подавати такі фрикадельки із гірчичним соусом. Для його приготування слід змішати у довільних пропорціях сметану, ніжну «Європейську» гірчицю, дрібку цукру, трішки солі, куркуму та карі. Замість сметанки підійде несолодкий йогурт або майонез.


 

М`ясо та субпродукти, тефтелі, шведські фрикадельки, фрикадельки, страви в духовці, шведська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Спаржева квасоля а-ля по-флотськи
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 680
Це чудова страва для сімейного обіду-вечері.
Курячі сердечка в томатному соусі з овочами та яблуками
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 362
Це дуже зручний, швидкий, простий і, звісно ж, смачний рецепт, який завжди прийде вам на допомогу, коли мало часу, але потрібно щось швиденько приготувати на вечерю.
Рагу з курячого філе по-мексиканськи
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 500
Ще одна варіація на тему мексиканської кухні, яка чудово урізноманітнить повсякденний стіл.
Стіжки – ніжні котлетки під сиром із грибною начинкою
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 508
Надзвичайно ситна й смачна страва з найдоступніших продуктів, яка подобається і дорослим, і дітям.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: