Гаряча тема:
- Війна
Я просто обожнюю сирники. Смажені на сковорідці або спечені в духовці, з родзинками або з ягодами, зі сметаною або з варенням, вони просто прекрасні! І не дивлячись на це різноманіття, захотілося винайти щось новеньке. Цей рецепт чиста імпровізація, але така вдала, що сирнички затьмарили всі інші варіації в моїй кулінарній скарбничці. Дуже рекомендую!
Інгредієнти:
Тісто: 300 г домашнього жирного сиру (не сухого!), яйце, 3 ст. л. борошна з гіркою, 3 ст. л. манки, ванільний цукор.
Сирний крем: 4 ст. л. крем-чізу («Альметте», «Президент»; бюджетний варіант – 2 солодкі ванільні сирки збити з жирними вершками), 1 ст. л. сметани, 100 г цукру, 2 ч. л. лимонної цедри, жменя полуниці, ванільний цукор.
Приготування:
Ретельно розтерти сир із яйцем, цукром і ванільним цукром. Всипати борошно та манку (тісто не повинно бути рідким, щоб з нього можна було легко зробити кульки з заглибленням для начинки).
Для начинку збити міксером крем-чіз зі сметаною та ваніліном.
Додати цедру та нарізану невеличкими шматочками полуницю.
На деко, застелене пергаментом, викласти коржики із сирного тіста (у мене з цієї порції вийшло 12 штук). Зробити в них посередині заглиблення (я використовувала дно чарки, злегка змочивши його водою).
Викласти начинку.
Зверху на кожен сирничку покласти половинку полуниці.
Випікати в духовці при 190-200°С протягом 30 хвилин до красивого золотавого кольору.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: плюс цих сирників у тому, що до них вже не потрібен ніякий соус! Також тут можна дати волю фантазії й зробити будь-який наповнювач для крему: і іриски, і фрукти, і ягоди, і шматочки шоколаду, і цукати! Стільки варіантів, що вже не терпиться робити нову партію!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: