clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
14 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1350

Найніжніші сирники з духовки з сирним кремом та полуницею

Плюс цих сирників у тому, що до них вже не потрібен ніякий соус!
Плюс цих сирників у тому, що до них вже не потрібен ніякий соус! Фото: автора

Смакота без грама масла та олії – легкий сніданок без шкоди для фігури.

Я просто обожнюю сирники. Смажені на сковорідці або спечені в духовці, з родзинками або з ягодами, зі сметаною або з варенням, вони просто прекрасні! І не дивлячись на це різноманіття, захотілося винайти щось новеньке. Цей рецепт чиста імпровізація, але така вдала, що сирнички затьмарили всі інші варіації в моїй кулінарній скарбничці. Дуже рекомендую!


Інгредієнти:
Тісто: 300 г домашнього жирного сиру (не сухого!), яйце, 3 ст. л. борошна з гіркою, 3 ст. л. манки, ванільний цукор.
Сирний крем: 4 ст. л. крем-чізу («Альметте», «Президент»; бюджетний варіант – 2 солодкі ванільні сирки збити з жирними вершками), 1 ст. л. сметани, 100 г цукру, 2 ч. л. лимонної цедри, жменя полуниці, ванільний цукор.


Приготування:
Ретельно розтерти сир із яйцем, цукром і ванільним цукром. Всипати борошно та манку (тісто не повинно бути рідким, щоб з нього можна було легко зробити кульки з заглибленням для начинки).

Для начинку збити міксером крем-чіз зі сметаною та ваніліном.

Додати цедру та нарізану невеличкими шматочками полуницю.


На деко, застелене пергаментом, викласти коржики із сирного тіста (у мене з цієї порції вийшло 12 штук). Зробити в них посередині заглиблення (я використовувала дно чарки, злегка змочивши його водою).


Викласти начинку.

Зверху на кожен сирничку покласти половинку полуниці.

Випікати в духовці при 190-200°С протягом 30 хвилин до красивого золотавого кольору.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: плюс цих сирників у тому, що до них вже не потрібен ніякий соус! Також тут можна дати волю фантазії й зробити будь-який наповнювач для крему: і іриски, і фрукти, і ягоди, і шматочки шоколаду, і цукати! Стільки варіантів, що вже не терпиться робити нову партію!


 

оладки млинці та сирники, сир, крем-чіз, сирники, страви з духовки, полуниця

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

«Пишні» оладки на гарячому кефірі як дріжджові
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 3259
Оладки виходять ЗАВЖДИ на диво пухкими, майже як пончики!
Наш рейтинг: п’ятірка млинців та оладок на будь-який смак та випадок
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 1002
Поки не розпочався Великий піст, потіште своїх рідних смаколиками. Запасайтеся рецептами для Сирної седмиці, яка стартує вже 12 лютого!
Свеля (sveler) - пухкі норвежські млинці
оладки млинці та сирники, рецепти від читачів
Крістіна 1954
Традиційний смаколик, кий подавали на паромі, тому млинці ще мають назву "паромні"
Деруни «Картопляно-кабачковий дует» зі сметанно-часниковим соусом
овочеві страви, оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 1167
Зовні ці оладки дуже нагадують звичайні картопляні деруни, але на смак вони ніжніші, завдяки кабачку мають приємну солодкувату нотку.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: