clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
23 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1004

Літній ягідний пиріг «Простіше простого»

Пиріг ароматний, пишний, пружний, але не сухий, із легкою приємною ягідною ноткою
Пиріг ароматний, пишний, пружний, але не сухий, із легкою приємною ягідною ноткою Фото: автора

Коли ж іще, як не влітку, балувати своїх близьких смачною, легкою випічкою з ягодами ?!

Пиріг, який я хочу вам запропонувати, повністю відповідає своїй назві – він дуже простий у виконанні. А на смак – ароматний, пишний, пружний, але не сухий, із легкою приємною ягідною ноткою! І головне – він малокалорійний, оскільки готується без масла та олії. За основу я взяла черешню, шовковицю та полуницю. Проте з будь-якою ягідною комбінацією цей смаколик буде вдалим.


Інгредієнти:
500-600 г будь-яких ягід (у мене відповідно черешня без кісточки, чорна шовковиця та полуниця), 6 яєць, 300 г цукру, пакетик ваніліну, дрібка солі, 400-450 г борошна, 5 ст. л. з гіркою сметани (у мене 20% жирності), пакетик розпушувача, цукрова пудра (для посипання).


Приготування:
Перш за все потрібно перебрати ягоди, промити й висушити їх. Велику полуницю можна порізати. Потім у мисці змішати й збити яйця, цукор і ванільний цукор. Влити сметану, додати дрібку солі й усе ще раз збити вінчиком. Просіяти борошно з розпушувачем і ретельно перемішати (тісто за консистенцією виходить як густа сметана).
У тісто дуже обережно, щоб не пошкодити, ввести ягоди.

Перелити суміш у форму (діаметр 28 см), встелену пергаментом змащену вершковим маслом.


Випікати пиріг при 170-180°С 50-60 хвилин (до сухої дерев'яної шпажки).

Дати охолонути у формі, а потім зняти кільце.

Готовий пиріг присипати цукровою пудрою та прикрасити листочком меліси та ягідками.


 

солодка випічка, пиріг, ягідний пиріг, прості рецепти, ягоди, літня випічка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Конвертики з айвою, родзинками та шоколадом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 317
Для когось осінь — це гарбуз, яблука, груші та гриби, а для мене — ще й айва. Як же я її люблю і щороку чекаю з нетерпінням айвового сезону.
Міні-круасанчики з вареною «згущенкою» (+рецепт швидкого листково-дріжджового тіста)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1230
Смаколик для тих, хто любить у випічці тонкий шар тіста й побільше начинки.
Сирний пиріг зі сливами «Язик проковтнеш»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1085
Дуже смачна випічка до чаю з простих та звичних інгредієнтів!
Сливовий пиріг «Спокуса» зі сметанно-маковою заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 962
Ніжне тісто, ароматні соковиті сливи й смачний ніжний крем!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: