clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
22 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 711

Свинячі реберця у ягідному соусі - м'які, соковиті й абсолютно не жирні

Завдяки ягідному соусу м’ясо набуває солодкуватого смаку, дивовижного кольору й аромату.
Завдяки ягідному соусу м’ясо набуває солодкуватого смаку, дивовижного кольору й аромату. Фото: автора

Завдяки ягідному соусу м’ясо набуває солодкуватого смаку, дивовижного кольору й аромату.

В оригінальному рецепті основою для соусу слугувала заморожена вишня, але мені захотілося спробувати зробити його зі смородиною. Результат перевершив усі мої очікування, тому експериментуйте зі смаками й щоразу матимете нову страву.


Інгредієнти:
1 кг свинячих реберець, 400 г ягід (я брала заморожену йошту — це смородина схрещена з агрусом), 2-3 ст. л. меду, 2 ст. л. червоного сухого вина, 3 ст. л. соєвого соусу, чорний мелений перець, сіль, улюблені спеції.

Приготування:
Свинячі ребра почистити від зайвого жиру, посолити й поперчити, добре втираючи спеції в м'ясо. Залишити маринуватися протягом години.

Потім підсмажити їх на сковорідці зі всіх боків до рум'яної скоринки.

Скласти реберця в казанок.


Приготувати ягідний соус: суху сковорідку розігріти, викласти ягоди.

Після того, як вони пустять сік додати мед, соєвий соус, червоне сухе вино. Варити на повільному вогні 5-7 хвилин.

Потім у ягідний соус вилити до реберець і готувати, періодично помішуючи, доти, поки не випарується рідина наполовину, а ребра не почнуть карамелізуватися.

М'ясо готове, коли на ньому з'явиться красива темно-рожева карамельна скоринка. Готові реберця подавати у порційних сковорідочках, прикрасити ягодами із соусу і гілочкою базиліку.


 

М`ясо та субпродукти, ребра з ягодами, ягідний соус, свинячі реберця

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Куряча печінка по-італійськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 814
Дуже смачна, легка й швидка в приготуванні а-ля запіканка, рецептом якої зі мною поділився один знайомий шеф-кухар італійського ресторанчика.
Куряча запіканка-хлібець «Три кольори»
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 800
Ніжна запіканочка з трьома смаками – ситна й не калорійна.
Курка в кефірі – експрес-рецепт для зайнятих господинь
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 657
На цей простий, проте неймовірно смачний, рецептик натрапила на одному з кулінарних форумів. Після перегляду склалося таке враження, що лише ледачий не готує курку в кефірі!
Котлети з фаршем, кабачками та сиром сулугуні
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 928
Рецепт простенький, а результат — смачненький.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: