clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
22 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 878

Свинячі реберця у ягідному соусі - м'які, соковиті й абсолютно не жирні

Завдяки ягідному соусу м’ясо набуває солодкуватого смаку, дивовижного кольору й аромату.
Завдяки ягідному соусу м’ясо набуває солодкуватого смаку, дивовижного кольору й аромату. Фото: автора

Завдяки ягідному соусу м’ясо набуває солодкуватого смаку, дивовижного кольору й аромату.

В оригінальному рецепті основою для соусу слугувала заморожена вишня, але мені захотілося спробувати зробити його зі смородиною. Результат перевершив усі мої очікування, тому експериментуйте зі смаками й щоразу матимете нову страву.


Інгредієнти:
1 кг свинячих реберець, 400 г ягід (я брала заморожену йошту — це смородина схрещена з агрусом), 2-3 ст. л. меду, 2 ст. л. червоного сухого вина, 3 ст. л. соєвого соусу, чорний мелений перець, сіль, улюблені спеції.

Приготування:
Свинячі ребра почистити від зайвого жиру, посолити й поперчити, добре втираючи спеції в м'ясо. Залишити маринуватися протягом години.

Потім підсмажити їх на сковорідці зі всіх боків до рум'яної скоринки.

Скласти реберця в казанок.


Приготувати ягідний соус: суху сковорідку розігріти, викласти ягоди.

Після того, як вони пустять сік додати мед, соєвий соус, червоне сухе вино. Варити на повільному вогні 5-7 хвилин.

Потім у ягідний соус вилити до реберець і готувати, періодично помішуючи, доти, поки не випарується рідина наполовину, а ребра не почнуть карамелізуватися.

М'ясо готове, коли на ньому з'явиться красива темно-рожева карамельна скоринка. Готові реберця подавати у порційних сковорідочках, прикрасити ягодами із соусу і гілочкою базиліку.


 

М`ясо та субпродукти, ребра з ягодами, ягідний соус, свинячі реберця

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Фрікасе з курки з лісовими грибами в сидрі
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 696
Популярна страва французької кухні, яка має досить цікаву технологію приготування — м'ясо на кісточці спочатку обсмажується на сковорідці, а потім доводиться до готовності у вершковому соусі.
Ніжний печінковий паштет із чорносливом
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 675
Дуууже смачний, він практично тане в роті!
Реберця під соусом «Барбекю»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 714
Рум'яні, хрусткі, з апетитною скоринкою... Їх готують на природі, вдома на грилі або в духовці, а подають як другу страву з овочами й картоплею!
Ледачі «не голубці» - швидка модернізація класичного рецепта
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2758
Експрес-спосіб приготування улюбленої всіма страви.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: