clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
15 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 752

Салат із запеченою морквою, броколі та бринзою

Солонувата бринза створює чудовий контраст із солодкуватою морквою і соковитими помідорами.
Солонувата бринза створює чудовий контраст із солодкуватою морквою і соковитими помідорами. Фото: автора

Вітамінний салат з освіжаючим смаком свіжої зелені й тонким ароматом запеченої моркви.

Солонувата бринза створює чудовий контраст із солодкуватою морквою і соковитими помідорами. Салат рекомендується подавати порційно. Ідеально пасує до запеченого м'яса або риби.


Інгредієнти:
100 г броколі, 100 г помідор, листя салату, 200 г бринзи, кілька гілочок свіжого кропу, листя салату.
Для запеченої моркви: 4 невеликих морквини, 1 ст. л. оливкової олії, 1 ч. л. меду, сушений базилік, сіль, кмин, перець за смаком.
Для заправки: 4 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. лимонного соку, 1 ч. л. меду, сіль, перець за смаком.


Приготування:
Запекти моркву: розігріти духовку до 200°С. Змішати мед, олію і базилік. Почищену й промиту моркву нарізати півмісяцями й полити медовою сумішшю, посолити й поперчити за смаком. Викласти в підготовлену форму або на встелене фольгою деко.

Запікати в духовці протягом 40-45 хвилин до м'якості моркви. Охолодити.
Броколі розібрати на суцвіття й опустити в киплячу воду на 1-2 хвилини. Промити холодною водою (щоб капуста не втратила свого яскраво-зеленого кольору) й обсушити.

Подрібнити зелень та помідори. Листя салату порвати руками. Змішати всі інгредієнти для заправки. Розкласти, листя салату, овочі та зелень в порційні тарілки, посипати кубиками бринзи, подрібненим кропом і полити заправкою.


 

салати, салати без майонезу, бринзу, салат з запеченої моркви, броколі, помідори

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Корейський салат з баклажанами «Каді-хе» («баклажани-хе»)
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 1618
Неймовірно смачна страва, яка може бути як салатом, так і закускою.
Вірменський салат із запечених овочів – класика східної кухні
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1066
Надзвичайно смачний, корисний, ароматний і соковитий!
Салат «Персик & томат» з баликом та сиром
салати
Світлана ЯСЬКОВА 955
Цікаве поєднання інгредієнтів дає несподівано приємний і оригінальний смак.
Салат із абрикосами, куркою та сиром
салати
Світлана ЯСЬКОВА 860
Літній, легкий, яскравий салатик для любителів поєднанням’яса та фруктів.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: