clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
15 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 751

Салат із запеченою морквою, броколі та бринзою

Солонувата бринза створює чудовий контраст із солодкуватою морквою і соковитими помідорами.
Солонувата бринза створює чудовий контраст із солодкуватою морквою і соковитими помідорами. Фото: автора

Вітамінний салат з освіжаючим смаком свіжої зелені й тонким ароматом запеченої моркви.

Солонувата бринза створює чудовий контраст із солодкуватою морквою і соковитими помідорами. Салат рекомендується подавати порційно. Ідеально пасує до запеченого м'яса або риби.


Інгредієнти:
100 г броколі, 100 г помідор, листя салату, 200 г бринзи, кілька гілочок свіжого кропу, листя салату.
Для запеченої моркви: 4 невеликих морквини, 1 ст. л. оливкової олії, 1 ч. л. меду, сушений базилік, сіль, кмин, перець за смаком.
Для заправки: 4 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. лимонного соку, 1 ч. л. меду, сіль, перець за смаком.


Приготування:
Запекти моркву: розігріти духовку до 200°С. Змішати мед, олію і базилік. Почищену й промиту моркву нарізати півмісяцями й полити медовою сумішшю, посолити й поперчити за смаком. Викласти в підготовлену форму або на встелене фольгою деко.

Запікати в духовці протягом 40-45 хвилин до м'якості моркви. Охолодити.
Броколі розібрати на суцвіття й опустити в киплячу воду на 1-2 хвилини. Промити холодною водою (щоб капуста не втратила свого яскраво-зеленого кольору) й обсушити.

Подрібнити зелень та помідори. Листя салату порвати руками. Змішати всі інгредієнти для заправки. Розкласти, листя салату, овочі та зелень в порційні тарілки, посипати кубиками бринзи, подрібненим кропом і полити заправкою.


 

салати, салати без майонезу, бринзу, салат з запеченої моркви, броколі, помідори

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат із абрикосами, куркою та сиром
салати
Світлана ЯСЬКОВА 858
Літній, легкий, яскравий салатик для любителів поєднанням’яса та фруктів.
Баклажановий салат із бринзою, помідорами та горіхами кеш’ю
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1137
«Синенькі» в компанії з цими складовими смакують просто ідеально!
Салат «Персик & томат» з баликом та сиром
салати
Світлана ЯСЬКОВА 955
Цікаве поєднання інгредієнтів дає несподівано приємний і оригінальний смак.
Салат "Дует томатів та насіння"
салати
Світлана ЯСЬКОВА 973
Легкий, свіжий, пікантний та хрусткий салатик з невеликою кислинкою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: