ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Тарт із червоною смородиною і фундуком

26 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2025
Червона смородина гармонійно доповнює страву, її кислинка помірна й доцільна.
Червона смородина гармонійно доповнює страву, її кислинка помірна й доцільна. Фото: автора

Дуже смачна й ніжна випічка, через велику кількість меленого фундука навіть трішки нагадує кримську пахлаву.

Червона смородина гармонійно доповнює страву, її кислинка помірна й доцільна. До речі, смородину можна замінити брусницею або журавлиною, але тоді потрібно збільшити кількість цукру в начинці.


Інгредієнти:
Для тіста: склянка борошна, 2/3 склянки вівсяних пластівців, 1/2 склянки цукру, яйце, ванілін, 3 ст. л. сметани, 100 г підсмаженого, а потім змеленого фундука, 2 ст. л. олії, дрібка солі.
Для начинки: 100 г смаженого меленого фундука, 3 білка, склянка цукру, 2 ст. л. вівсяних пластівців, 400 г червоної смородини.
Склянка: 200 мл. Форма: 26 см в діаметрі.


Приготування:
Борошно, вівсяні пластівці, мелений фундук, ванілін, сіль і цукор з'єднати в мисці, перемішати.

Сметану злегка збити вінчиком із яйцем і олією, з'єднати з борошняною сумішшю і замісити тісто. Присипавши борошном руки викласти тісто в роз'ємну форму, формуючи бортики.

Відправити в морозилку на 20 хвилин. Після цього випікати 10 хвилин при температурі 200°С.


Зробити начинку: збити білки до пишної піни, ввести порціями цукор, збити. Додати пластівці і мелений фундук. Наприкінці обережно додати червону смородину (попередньо помиту, перебрану й висушену), перемішати.

Викласти начинку на підпечене тісто.

Випікати протягом 30 хвилин при температурі 180°С.

Залишити охолоджуватися в духовці. Після повного охолодження зняти кільце з форми.

Прикрасити ягодами.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: замість фундука згодяться будь-які горішки.


 

солодка випічка, тарт з червоною смородиною та фундуком, тарт, фундук, горіхи, смородина

Коментарі:

  Так  Ні, дякую