Гаряча тема:
- Війна
Червона смородина гармонійно доповнює страву, її кислинка помірна й доцільна. До речі, смородину можна замінити брусницею або журавлиною, але тоді потрібно збільшити кількість цукру в начинці.
Інгредієнти:
Для тіста: склянка борошна, 2/3 склянки вівсяних пластівців, 1/2 склянки цукру, яйце, ванілін, 3 ст. л. сметани, 100 г підсмаженого, а потім змеленого фундука, 2 ст. л. олії, дрібка солі.
Для начинки: 100 г смаженого меленого фундука, 3 білка, склянка цукру, 2 ст. л. вівсяних пластівців, 400 г червоної смородини.
Склянка: 200 мл. Форма: 26 см в діаметрі.
Приготування:
Борошно, вівсяні пластівці, мелений фундук, ванілін, сіль і цукор з'єднати в мисці, перемішати.
Сметану злегка збити вінчиком із яйцем і олією, з'єднати з борошняною сумішшю і замісити тісто. Присипавши борошном руки викласти тісто в роз'ємну форму, формуючи бортики.
Відправити в морозилку на 20 хвилин. Після цього випікати 10 хвилин при температурі 200°С.
Зробити начинку: збити білки до пишної піни, ввести порціями цукор, збити. Додати пластівці і мелений фундук. Наприкінці обережно додати червону смородину (попередньо помиту, перебрану й висушену), перемішати.
Викласти начинку на підпечене тісто.
Випікати протягом 30 хвилин при температурі 180°С.
Залишити охолоджуватися в духовці. Після повного охолодження зняти кільце з форми.
Прикрасити ягодами.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: замість фундука згодяться будь-які горішки.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: