clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
30 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1455

Віденський пиріг з вишнею – ніжний масляний бісквіт та соковита ягода

Ароматна, легка в приготуванні випічка з легкою кислинкою та ванільним смаком.
Ароматна, легка в приготуванні випічка з легкою кислинкою та ванільним смаком. Фото: автора

Ароматна, легка в приготуванні випічка з легкою кислинкою та ванільним смаком.

Рецепт колись давно підгледіла на сайті Юлії Висоцької і з того часу віденський пиріг частий гість на нашому столі. Готую його тоді коли обмаль часу, а так хочеться почаювати в прикуску із якимись домашніми смаколиками. Вишня створює з тістом просто ідеальний «дует». Добре подавати з чаєм з бергамотом.


Інгредієнти:
180 г вершкового масла, 4 яйця, 140 г цукру, 200 г борошна, 10 г розпушувача, ванілін, 400 г свіжої вишні без кісточки, 10 г цукрової пудри.


Приготування:
Розм'якшене вершкове масло збити з цукром та ваніліном, по одному ввести яйця. Всипати трохи борошна, дрібку солі, розпушувач. Збити міксером. Ввести решту борошна, ще раз збити до однорідності. Роз'ємну форму добре змастити вершковим маслом. Викласти в неї тісто, зверху на тісто – вишню без кісточки. Випікати при 180°С протягом 50-60 хвилин. Через 35 хвилин перевіряти пиріг кожні 5 хвилин дерев'яною паличкою, особливу увагу приділяючи середині, тому що саме в ній накопичується ягідний сік. Готовий пиріг присипати цукровою пудрою.


 

солодка випічка, віденський пиріг з вмшнею, віденька кухня, вишня, літні пироги, ягідні пироги, вишневий пиріг

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Альмойшавена — улюблена cолодка паляничка іспанських євреїв
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 541
Тісто готується буквально за 5 хвилин із найпростіших продуктів.
Пряно-медовий гарбузовий пиріг із сухофруктами та горіхами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 727
Випічка з гарбузом – мій фаворит серед смаколиків. Помаранчева, ароматна, ніжна й солодка... Цей дарунок осені чудово поєднуються і з прянощами, і з фруктами-ягодами, і з сиром, і з горіхами...
Сирний пиріг із грушами та безе
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 614
Всі мої улюблені поєднання в одному смаколику! Адже сирна випічка незмінно смачна й до божевілля ніжна!
Конвертики з айвою, родзинками та шоколадом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 814
Для когось осінь — це гарбуз, яблука, груші та гриби, а для мене — ще й айва. Як же я її люблю і щороку чекаю з нетерпінням айвового сезону.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: