Гаряча тема:
- Війна
Хочу запропонувати дуже смачний і простий чорничний тарт, який стане чудовим доповненням до фруктового чи трав'яного чаю. Його також можна зробити зі смородиною, вишнею, яблуками, персиком або ж комбінованим – із ягідним асорті.
Інгредієнти:
Для тіста: 2 склянки борошна, 200 г вершкового масла, 2-3 ст. л. цукру, 1 ч. л. ванільного цукру, дрібка солі, яйце, 2 ст. л. холодної води.
Для сметанно-яєчної заливки: 180-200 г сметани, 2 яйця, 2-3 ст. л. цукру, 2 ст. л. картопляного крохмалю (я брала 2 ст. л. ванільного пудингу), ванілін, лимонна цедра.
Начинка: 1,5 склянки чорниці, 4 ст. л. цуркру.
Приготування:
Охолоджене масло нарізати кубиками й розтерти з борошном на крихту. Жовток збити вінчиком із цукром, ванільним цукром і сіллю. Додати 2 ст. л. холодної води. З'єднати суміш із борошном, замісити тісто (якщо тісто дуже кришиться, додати ще трохи води). Скачати тісто в кулю, закрити ємність кришкою і помістити в холодильник на 15-20 хвилин.
Поки тісто в холодильнику чорницю перебрати, помити й обсушити. Змішати з цукром.
Тісто дістати з холодильника, трохи розкачати і викласти дно і боки форми для пирога, сформувавши бортики (форму встелити пергаментом і змастити маслом).
Наколоти корж виделкою і поставити в нагріту до 190-200°С духовку. Випікати протягом 10-12 хвилин. На дно випеченого тіста викласти чорницю, змішану з цукром.
Заливка: в миску покласти яйця, сметану, цукор, ванільний цукор, лимонну цедру, додати крохмаль і добре розмішати вінчиком до отримання однорідної маси.
Залити пиріг сметанно-яєчною заливкою.
Випікати в духовці 15-20 хвилин при температурі 200°С.
Розрізати тарт можна лише після повного охолодження, оскільки в гарячому вигляді начинка трішки рідкувата, але потім вона загусне.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: