Гаряча тема:
- Війна
Капкейк (Cupcake) перекладається з англійської буквально як «кекс, розміром з чашечку». Зовні вони мають вигляд маленьких тортиків, чим і приваблюють до себе заслужену увагу. Випікаються капкейки в порційних паперових або фольгованих формочках. Ще одна характерна риса цих крихіток-кексиков – шапочка з крему. Класичний крем – масляний або білково-масляний. Я ж розповім, як приготувати капкейк не зовсім звичайний – сирно-ожиновий із шапочкою з вершків. Рецепт нескладний, його під силу спекти навіть дитині.
Інгредієнти:
2 склянки борошна, склянка цукру, 250 г сиру, 2 яйця, 200 г вершкового масла, 1 ч. л. розпушувача, пачка ваніліну, цедра половини лимона, 200 г ожини.
Для крему: 200 г вершків для збивання (30-33%), 0,5 склянки цукрової пудри.
Приготування:
Яйця збити вінчиком із цукром і ваніліном.
Сир збити в блендері до стану однорідної пастоподібної маси без крупинок. Додати сир до збитих яєць і ретельно перемішати. Масло розтопити, але не кип'ятити. Ввести в сирну масу. Потерти цедру лимона й просіяти борошно з розпушувачем. Замісити тісто (воно виходить густим, накладати у формочки доведеться ложкою, але від рук воно відстає добре).
У форми для кексів розкласти паперові формочки й викласти частину тіста.
На нього – ягоди.
Зверху решту тіста.
Випікати 35-40 хвилин при 190°С.
Приготувати крем: збити вершки з цукровою пудрою до стійких піків. Капкейки повністю охолодити й прикрасити за допомогою кондитерського шприца кремом і ягідками.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: