clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

18 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1139

Сирні капкейкі з ожиною – справжні маленькі крихітки-тортики


Капкейк не зовсім звичайний – сирно-ожиновий із шапочкою з вершків. Рецепт нескладний, його під силу спекти навіть дитині. Фото: автора

На смак ще кращі, ніж на вигляд!

Капкейк (Cupcake) перекладається з англійської буквально як «кекс, розміром з чашечку». Зовні вони мають вигляд маленьких тортиків, чим і приваблюють до себе заслужену увагу. Випікаються капкейки в порційних паперових або фольгованих формочках. Ще одна характерна риса цих крихіток-кексиков – шапочка з крему. Класичний крем – масляний або білково-масляний. Я ж розповім, як приготувати капкейк не зовсім звичайний – сирно-ожиновий із шапочкою з вершків. Рецепт нескладний, його під силу спекти навіть дитині.


Інгредієнти:
2 склянки борошна, склянка цукру, 250 г сиру, 2 яйця, 200 г вершкового масла, 1 ч. л. розпушувача, пачка ваніліну, цедра половини лимона, 200 г ожини.
Для крему: 200 г вершків для збивання (30-33%), 0,5 склянки цукрової пудри.


Приготування:
Яйця збити вінчиком із цукром і ваніліном.

Сир збити в блендері до стану однорідної пастоподібної маси без крупинок. Додати сир до збитих яєць і ретельно перемішати. Масло розтопити, але не кип'ятити. Ввести в сирну масу. Потерти цедру лимона й просіяти борошно з розпушувачем. Замісити тісто (воно виходить густим, накладати у формочки доведеться ложкою, але від рук воно відстає добре).

У форми для кексів розкласти паперові формочки й викласти частину тіста.

На нього – ягоди.

Зверху решту тіста.

Випікати 35-40 хвилин при 190°С.


Приготувати крем: збити вершки з цукровою пудрою до стійких піків. Капкейки повністю охолодити й прикрасити за допомогою кондитерського шприца кремом і ягідками.


 

солодка випічка, капкейк, ожинові капкейки, вершковий крем, кекси, ожина

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Цукрова глазур для пасок, яка не липне й не кришеться
солодка випічка, десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1526
Завдяки желатину виходить просто ідеальне покриття для традиційної страви Великодня!
Італійський яблучний пиріг від сестер Сімілі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 809
На смак – ніжне суфле. Соковитий, ароматний і дуже яблучний смаколик!
Кекс у чашці за 3 хвилини (+ВІДЕОРЕЦЕПТ)
солодка випічка, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 881
Перший раз готувала випічку в мікрохвильовці. Дуже боялася, що не вийде, але даремно! Все просто супер, дуже смачно й просто.
Яблучне тістечко з шоколадно-сирним рулетом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 982
Це смаколик «три в одному»: і пиріг, і рулет, і тістечко одночасно.
Показати ще
Коментарів - 0: