clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

19 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 820

Курка по-середземноморськи з оливками та овочами


М’ясо виходить ніжним та пікантним, а соус просто ложкою можна їсти. Фото: автора

М’ясо виходить ніжним та пікантним, а соус просто ложкою можна їсти.

Я дуже люблю цю курочку. Оливки та зелень надають їй такий чудовий аромат і смак! А ще краще хлібець у соус помачати чи якусь смачну паляничку на кшталт піти чи чіабатти. Чудове доповнення — грецький салат, і для повної гармонії, келих хорошого вина!


Інгредієнти:
5 курячих гомілок та 5 крилець, 3 свіжих помідори, 2 цибулини, 3-4 зубки часнику, оливки (у мене — зелені), 3-4 ст. л. консервованої кукурудзи, зелень петрушки, орегано, олія для смаження.


Приготування:
Гомілки та крильця замаринувати в спеціях та солі на півгодини.

Обсмажити на олії з кожного боку до рум'яної скоринки та скласти в казанок.

Помідори обдати окропом, зняти шкіру й нарізати дрібними кубиками. Цибулю нарізати півкільцями. Часник та зелень подрібнити.

У сковорідку, де обсмажувалася курка, викласти цибулю і пасерувати 5 хвилин. Потім додати помідори з часником, 1 ст. л. цукру, сіль, перець. Готувати ще 15 хвилин. Вилити засмажку до курки, додати оливки, консервовану кукурудзу і подрібнену зелень петрушки, посипати орегано.

Готувати на повільному вогні протягом 20 хвилин (можна влити трішки бульйону, тоді смачнючого соусу буде ще більше).


 

М`ясо та субпродукти, курку по-середземноморськи, середземноморська кухня, оливки, страви з курки, помідори

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Деруни у горщиках по-галицьки, запечені із м’ясом та сметаною
м`ясо та субпродукти, овочеві страви, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 759
Цікава святкова інтерпретація всім відомої буденної страви.
Фірмовий шашлик від мангальника ресторану «Хутір» Дмитра Савчука
м`ясо та субпродукти, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 1517
М’ясо завдяки сухому маринаду завжди виходить м’яким, соковитим та ніжним.
Псевдо-шашлик у духовці – смакота без мангалу та диму
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 794
Нітрохи не гірший за свого «побратима», підсмаженого на багатті.
Молода капуста, тушкована з грибами, м'ясом та сиром «Янтар»
м`ясо та субпродукти, гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 632
Чи любите ви капусту так, як люблю її я? Якщо так, то ви потрапили за правильною адресою! Якщо ж ні, то я на сто відсотків гарантую, що ви раз і назавжди зміните про неї свою думку!
Показати ще
Коментарів - 0: