clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
27 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1768

Хічіни з м’ясом — національна страва карачаївців

Смажені перепічки з прісного тіста з картопляно-сирною або м'ясною начинками.
Смажені перепічки з прісного тіста з картопляно-сирною або м'ясною начинками. Фото: автора

Смажені перепічки з прісного тіста з картопляно-сирною або м'ясною начинками.

Готуються хічіни на сухій сковорідці й рясно змащуються розтопленим вершковим маслом. Вперше я познайомилася із цією стравою в грузинському ресторані й одразу ж полюбила її. Найкраще хічіни смакують у гарячому вигляді.


Інгредієнти:
3 склянки борошна, 2 яйця, 500 г яловичини, 500 г свинини, 3 цибулини, 50 г вершкового масла, зелень, сіль, перець.


Приготування:
Борошно просіяти гіркою на робочу поверхню. Зробити на вершечку поглиблення, вибити у нього яйця й налити крижану воду (відміряти за допомогою половинок шкаралупи від яєць: на 3 склянки борошна знадобиться 4-5 половинок води). Замісити еластичне тісто (я місила досить довго). Накрити його вологим рушником і залишити на 30 хвилин.

Зрізати прожилки й плівки з м'яса, пропустити через м'ясорубку двічі разом із цибулею. Посолити, поперчити, добре вимішати й відбити фарш. Додати улюблену зелень (я брала кріп та кінзу) та подрібнений лід (приблизно склянку).

Тісто розкачати в тонкий пласт, змастити поверхню тіста злегка збитим білком і вирізати заготовки для хічінів: три великих кола і три кола меншого розміру.

Викладати порцію фаршу на середину великого кола.

Накрити меншим, обрізати зайве тісто, залишивши край в 1 см.

Фігурно заліпити краї.

Злегка розкачати хічіни качалкою, надаючи їм пласкої форми й обсмажити з обох боків на сухій (без масла!) сковорідці до рум'яної скоринки.

Змастити готові хічіни розтопленим вершковим маслом.

Складати хічіни в стовпчик, залишити на хвилин 10-15 й одразу подати.


 

М`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна, карачаївська кухня, хічіни, страви з фаршу, свинина, яловичина

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Спаржева квасоля а-ля по-флотськи
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 675
Це чудова страва для сімейного обіду-вечері.
Свиняча рулька з яблуками та чорносливом за рецептом Ігоря Місевича
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 821
Дехто вважає, що свиняча рулька – це жорстке м'ясо. Однак, якщо ви приготуєте її за фірмовим рецептом учасника проекту «МайстерШеф», то вона вийде у вас м'якою, соковитою, ніжною, ароматною і на диво смачною!
Курка на пивній банці
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 667
Ваша чарівна паличка в ті дні, коли гості на порозі.
Курячі сердечка в томатному соусі з овочами та яблуками
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 359
Це дуже зручний, швидкий, простий і, звісно ж, смачний рецепт, який завжди прийде вам на допомогу, коли мало часу, але потрібно щось швиденько приготувати на вечерю.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: