clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
29 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 784

Куряче філе «Екзотика» з вершково-апельсиновим соусом

Куряче філе в соусі з цитрусових і вершків — це ніжне й неповторне поєднання запаху та смаку.
Куряче філе в соусі з цитрусових і вершків — це ніжне й неповторне поєднання запаху та смаку. Фото: автора

Своїм ароматом, яскравістю і неповторним смаком ця страва точно змусить усміхнутися й підніме вам настрій.

Більше того, в ній низька калорійність. Тому, якщо ви турбуєтеся про свою фігуру, візьміть її на замітку. Куряче філе в соусі з цитрусових і вершків — це ніжне й неповторне поєднання запаху та смаку.


Інгредієнти:
4 великі курячі філе, 1/4 склянки борошна, 1/8 ч. л. солі, 1/8 ч. л. чорного меленого перцю, 100 г вершкового масла, 2 ст. л. білого вина, 3 ст. л. апельсинового соку, цедра апельсина, 2 ч. л. лимонного соку, чашка нежирних вершків (15-20%).

Приготування:
Куряче філе помити, нарізати грубими шматочками (як на біфштекс), замаринувати з сіллю і спеціями на 30 хвилин.

Борошно змішати з сіллю, перцем й обкачати в ньому філе. Викласти на змащене олією деко. Розігріти духовку до 200ºС. Вершкове масло нарізати кубиками й викласти зверху на паніроване борошном філе.

Відправити в духовку на 25 хвилин, потім знизити температуру до 160ºС.

Приготувати соус: натерти цедру апельсина. Змішати вино, цедру, сік лимона й апельсина та залити цим маринадом куряче філе. Накрити фольгою й запікати ще 20 хвилин.
Зняти фольгу, залити вершками й протримати філе в духовці ще 5 хвилин без фольги. Подавати страву гарячою, прикрасити зеленню. На гарнір підійде рис або булгур.


 

М`ясо та субпродукти, страви з курятини, куряче філе, апельсиново-вершковий соус, курка, апельсини, вершки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Мусака з баклажанами по-грецьки
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 681
Роблю в сезон «синеньких» багато разів і завжди з'їдається вмить!
Свинина під «Лисячою шубкою» з корейською морквою
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 642
Особливо це м’яско подобається чоловікам. Воно виходить дуже соковитим, оливки додають пікантності.
Бендерики – молдавські трикутні млинці з субпродуктами
м`ясо та субпродукти, оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 514
Рум'яні та пухкенькі пиріжки, які так і просяться до рота!
Курячі гомілки, тушковані з галушками-нудлями
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1031
Ситна та незвична страва, яка підійде і для повсякденного, і для святкового столу.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: