clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
29 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 998

Куряче філе «Екзотика» з вершково-апельсиновим соусом

Куряче філе в соусі з цитрусових і вершків — це ніжне й неповторне поєднання запаху та смаку.
Куряче філе в соусі з цитрусових і вершків — це ніжне й неповторне поєднання запаху та смаку. Фото: автора

Своїм ароматом, яскравістю і неповторним смаком ця страва точно змусить усміхнутися й підніме вам настрій.

Більше того, в ній низька калорійність. Тому, якщо ви турбуєтеся про свою фігуру, візьміть її на замітку. Куряче філе в соусі з цитрусових і вершків — це ніжне й неповторне поєднання запаху та смаку.


Інгредієнти:
4 великі курячі філе, 1/4 склянки борошна, 1/8 ч. л. солі, 1/8 ч. л. чорного меленого перцю, 100 г вершкового масла, 2 ст. л. білого вина, 3 ст. л. апельсинового соку, цедра апельсина, 2 ч. л. лимонного соку, чашка нежирних вершків (15-20%).

Приготування:
Куряче філе помити, нарізати грубими шматочками (як на біфштекс), замаринувати з сіллю і спеціями на 30 хвилин.

Борошно змішати з сіллю, перцем й обкачати в ньому філе. Викласти на змащене олією деко. Розігріти духовку до 200ºС. Вершкове масло нарізати кубиками й викласти зверху на паніроване борошном філе.

Відправити в духовку на 25 хвилин, потім знизити температуру до 160ºС.

Приготувати соус: натерти цедру апельсина. Змішати вино, цедру, сік лимона й апельсина та залити цим маринадом куряче філе. Накрити фольгою й запікати ще 20 хвилин.
Зняти фольгу, залити вершками й протримати філе в духовці ще 5 хвилин без фольги. Подавати страву гарячою, прикрасити зеленню. На гарнір підійде рис або булгур.


 

М`ясо та субпродукти, страви з курятини, куряче філе, апельсиново-вершковий соус, курка, апельсини, вершки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Реберця з грибами у вершковому соусі
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 546
Дуже смачне та ніжне м’ясо! Воно просто саме відстає від кісточки, а соус ідеально доповнює смак свинини.
Спаржева квасоля а-ля по-флотськи
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 686
Це чудова страва для сімейного обіду-вечері.
Курячі сердечка в томатному соусі з овочами та яблуками
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 365
Це дуже зручний, швидкий, простий і, звісно ж, смачний рецепт, який завжди прийде вам на допомогу, коли мало часу, але потрібно щось швиденько приготувати на вечерю.
Курка на пивній банці
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 680
Ваша чарівна паличка в ті дні, коли гості на порозі.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: