clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
2 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1348

Черешнянка – молочно-ягідний кисіль за фірмовим бабусиним рецептом

Вживають черешнянку в гарячому вигляді зі сметанкою, а також зі свіжою булочкою.
Вживають черешнянку в гарячому вигляді зі сметанкою, а також зі свіжою булочкою. Фото: автора

Страва, яка асоціюється у мене з дитинством.

Черешнянка – незвичайна старовинна солодка страва з черешні, яка присутня в російській та українській кухнях. Таким смаколиком моя бабусечка тішила нас із братом щоліта. Ми просто обожнювали цей кремоподібний ароматний десерт! До речі, за цією ж технологією можна готувати слив’янку, вишнянку, ябчанку та ягодянку (суміш-мікс із ягід).


Інгредієнти:
500 г черешень (у мене чорна та рожева в рівних пропорціях), 3 ст. л. цукру, 2 ст. л. меду, 500 мл молока, 4 ст. л. борошна, ванілін, лимонна цедра.


Приготування:
Технологія приготування черешнянки трішки відрізняється від приготування звичайного традиційного киселя. Спочатку черешню слід промити й видалити кісточку.

Потім відварити у воді із цукром (після закипання буквально 5 хвилин). Вода має ледь прикривати ягоди.

Потім додати мед, ванілін та лимонну цедру.


В окремому посуді розвести борошно в холодному молоці. Отриману суміш влити тонкою цівкою у киплячий черешневий відвар.

Добре перемішати й на маленькому вогні довести до кипіння, постійно помішуючи. Готова черешнянка має бути за консистенцією як не дуже густа сметана.

Ще гарячою суміш розлити у креманки, прикрасити свіжою черешнею, м’ятою та лимоном. Можна за бажанням посипати корицею.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: вживають черешнянку в гарячому вигляді зі сметанкою, а також зі свіжою булочкою. Але й холодний десерт смакує пречудово.


 

десерти, черешнянка, молочний кисіль, літні ягоди, черешня, літні смаколики, молоко

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

В’ялена груша – корисна заміна цукерок (сушимо в електросушарці)
десерти, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 803
В рази смачніша та натуральніша, ніж магазинні цукати. До того ж, обійдуться такі ласощі значно дешевше.
Солодка лазанья з сиром та ягодами
крупи та страви з борошна, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 847
Неймовірно смачний, ароматний і ніжний десерт, який більше нагадує листковий пиріг чи запіканку.
Гранола – ідеальний корисний сніданок по-американськи
крупи та страви з борошна, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1714
Всі, хто куштує ці чарівні хрумкі засушені в меду мюслі, набувають стійку залежність від них на все життя.
Тістечко «Картопля» на заварному кремі (без випікання)
десерти, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 1017
Пропоную згадати дитинство й потішити себе й рідних улюбленим смаколиком.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: