clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
2 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1187

Черешнянка – молочно-ягідний кисіль за фірмовим бабусиним рецептом

Вживають черешнянку в гарячому вигляді зі сметанкою, а також зі свіжою булочкою.
Вживають черешнянку в гарячому вигляді зі сметанкою, а також зі свіжою булочкою. Фото: автора

Страва, яка асоціюється у мене з дитинством.

Черешнянка – незвичайна старовинна солодка страва з черешні, яка присутня в російській та українській кухнях. Таким смаколиком моя бабусечка тішила нас із братом щоліта. Ми просто обожнювали цей кремоподібний ароматний десерт! До речі, за цією ж технологією можна готувати слив’янку, вишнянку, ябчанку та ягодянку (суміш-мікс із ягід).


Інгредієнти:
500 г черешень (у мене чорна та рожева в рівних пропорціях), 3 ст. л. цукру, 2 ст. л. меду, 500 мл молока, 4 ст. л. борошна, ванілін, лимонна цедра.


Приготування:
Технологія приготування черешнянки трішки відрізняється від приготування звичайного традиційного киселя. Спочатку черешню слід промити й видалити кісточку.

Потім відварити у воді із цукром (після закипання буквально 5 хвилин). Вода має ледь прикривати ягоди.

Потім додати мед, ванілін та лимонну цедру.


В окремому посуді розвести борошно в холодному молоці. Отриману суміш влити тонкою цівкою у киплячий черешневий відвар.

Добре перемішати й на маленькому вогні довести до кипіння, постійно помішуючи. Готова черешнянка має бути за консистенцією як не дуже густа сметана.

Ще гарячою суміш розлити у креманки, прикрасити свіжою черешнею, м’ятою та лимоном. Можна за бажанням посипати корицею.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: вживають черешнянку в гарячому вигляді зі сметанкою, а також зі свіжою булочкою. Але й холодний десерт смакує пречудово.


 

десерти, черешнянка, молочний кисіль, літні ягоди, черешня, літні смаколики, молоко

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Цукрова глазур для пасок, яка не липне й не кришеться
солодка випічка, десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1714
Завдяки желатину виходить просто ідеальне покриття для традиційної страви Великодня!
Лимонно-макова сирна паска
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 889
Традиційний великодній смаколик на новий лад, який неодмінно стане справжньою окрасою святкового столу!
Тістечко «Картопля» на заварному кремі (без випікання)
десерти, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 622
Пропоную згадати дитинство й потішити себе й рідних улюбленим смаколиком.
Ідеальний карамельний соус, з яким впорається навіть дитина
десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 819
Підійде до крамблів, штрудлів, морозива, тістечок, млинців...
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: