ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Черешнянка – молочно-ягідний кисіль за фірмовим бабусиним рецептом

2 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4330
Вживають черешнянку в гарячому вигляді зі сметанкою, а також зі свіжою булочкою.
Вживають черешнянку в гарячому вигляді зі сметанкою, а також зі свіжою булочкою. Фото: автора

Страва, яка асоціюється у мене з дитинством.

Черешнянка – незвичайна старовинна солодка страва з черешні, яка присутня в російській та українській кухнях. Таким смаколиком моя бабусечка тішила нас із братом щоліта. Ми просто обожнювали цей кремоподібний ароматний десерт! До речі, за цією ж технологією можна готувати слив’янку, вишнянку, ябчанку та ягодянку (суміш-мікс із ягід).


Інгредієнти:
500 г черешень (у мене чорна та рожева в рівних пропорціях), 3 ст. л. цукру, 2 ст. л. меду, 500 мл молока, 4 ст. л. борошна, ванілін, лимонна цедра.


Приготування:
Технологія приготування черешнянки трішки відрізняється від приготування звичайного традиційного киселя. Спочатку черешню слід промити й видалити кісточку.

Потім відварити у воді із цукром (після закипання буквально 5 хвилин). Вода має ледь прикривати ягоди.

Потім додати мед, ванілін та лимонну цедру.


В окремому посуді розвести борошно в холодному молоці. Отриману суміш влити тонкою цівкою у киплячий черешневий відвар.

Добре перемішати й на маленькому вогні довести до кипіння, постійно помішуючи. Готова черешнянка має бути за консистенцією як не дуже густа сметана.

Ще гарячою суміш розлити у креманки, прикрасити свіжою черешнею, м’ятою та лимоном. Можна за бажанням посипати корицею.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: вживають черешнянку в гарячому вигляді зі сметанкою, а також зі свіжою булочкою. Але й холодний десерт смакує пречудово.


 

десерти, черешнянка, молочний кисіль, літні ягоди, черешня, літні смаколики, молоко

Коментарі:

  Так  Ні, дякую