clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

3 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1036

Лобіо з білої квасолі та курячих шлуночків


Моя імпровізація та тему грузинської кухні. Фото: автора

Моя імпровізація та тему грузинської кухні.

Це така класична страва, яку не подають на святковий стіл (занадто просто), а їдять на обід або вечерю. Але таке лобіо у нас найулюбленіше з усіх варіацій. Хочу додати просто для інформації: у Грузії величезна кількість рецептів квасолі – з шинкою, горіхами, гранатом, з помідорами… Можна продовжувати без зупину! Саме тому можете експериментувати й коригувати пропорції на свій розсуд. Я, до прикладу, завжди готую лобіо «на око», тому кількість інгредієнтів напишу приблизно.


Інгредієнти:
2 склянки квасолі (у мене біла, але можна червону або стручкову), 300-400 г курячих шлуночків, велика цибулина, велика морквина, 3 зубки часнику, 2 помідора, болгарська перчина, зелень кінзи (якщо не любите, то петрушки), червоний мелений перець, олія та сіль.


Приготування:
Квасолю замочити у воді (я заливаю окропом і залишаю на ніч). Вранці воду злити, залити холодною водою і поставити на вогонь. Можна додати лаврушку й перчик чилі, щоб потім викинути, але не солити. Варити до готовності (рідину не зливати, вона ще нам знадобиться!). 


Шлуночки зачистити, помити, посолити (я ще посипала куркумою та хмелі-сунелі та додала трішки сванської приправи) й обсмажити на сковорідці.

Цибулю нарізати півкільцями, моркву кружальцями.

Подрібнити довільно помідори й перець.

Зелень посікти, часник нарізати дрібно-дрібно.

В окремій сковорідці спасерувати овочі до напівготовності. В каструлю з квасолею додати субпродукти й підготовлені овочі. Залити наваром, у якому варилася квасоля. Посолити й поперчити, дати трохи покипіти й додати часник. Ще трішки поварити й додати зелень. Вимкнути вогонь й дати лобіо настоятися.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: цю страву можна їсти і холодною, але смачніше розігріти.


 

М`ясо та субпродукти, овочі, страви з овочів, овочеві страви, лобіо, курячі шлуночки, квасоля, лобіо з курячими шлуночками, грузинська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Дуже ніжна куряча печінка в апельсиновому соку
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 903
Такої смачної печінки ми ще не їли! Вона приголомшлива – соковита, ніжна із легкою ноткою апельсину. Саме легкою, не нав’язливою!
«Карне алла піцайола» - м'ясо родом з Південної Італії
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1041
У цієї страви є декілька версій, і всі вони підкуповують не лише своїм смаком, але й простотою приготування.
Французькі «жаб’ячі лапки» з курячої грудки
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1107
Українська інтерпретація всесвітньовідомого делікатесу.
Вареники з лівером у цибуляно-сметанному соусі + рецепт тіста на сметані
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 604
Смачна соковита начинка, багато підливки та неймовірно ніжне тісто – вони просто тануть у роті!
Показати ще
Коментарів - 0: