clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
3 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1084

Лобіо з білої квасолі та курячих шлуночків

Моя імпровізація та тему грузинської кухні.
Моя імпровізація та тему грузинської кухні. Фото: автора

Моя імпровізація та тему грузинської кухні.

Це така класична страва, яку не подають на святковий стіл (занадто просто), а їдять на обід або вечерю. Але таке лобіо у нас найулюбленіше з усіх варіацій. Хочу додати просто для інформації: у Грузії величезна кількість рецептів квасолі – з шинкою, горіхами, гранатом, з помідорами… Можна продовжувати без зупину! Саме тому можете експериментувати й коригувати пропорції на свій розсуд. Я, до прикладу, завжди готую лобіо «на око», тому кількість інгредієнтів напишу приблизно.


Інгредієнти:
2 склянки квасолі (у мене біла, але можна червону або стручкову), 300-400 г курячих шлуночків, велика цибулина, велика морквина, 3 зубки часнику, 2 помідора, болгарська перчина, зелень кінзи (якщо не любите, то петрушки), червоний мелений перець, олія та сіль.


Приготування:
Квасолю замочити у воді (я заливаю окропом і залишаю на ніч). Вранці воду злити, залити холодною водою і поставити на вогонь. Можна додати лаврушку й перчик чилі, щоб потім викинути, але не солити. Варити до готовності (рідину не зливати, вона ще нам знадобиться!). 


Шлуночки зачистити, помити, посолити (я ще посипала куркумою та хмелі-сунелі та додала трішки сванської приправи) й обсмажити на сковорідці.

Цибулю нарізати півкільцями, моркву кружальцями.

Подрібнити довільно помідори й перець.

Зелень посікти, часник нарізати дрібно-дрібно.

В окремій сковорідці спасерувати овочі до напівготовності. В каструлю з квасолею додати субпродукти й підготовлені овочі. Залити наваром, у якому варилася квасоля. Посолити й поперчити, дати трохи покипіти й додати часник. Ще трішки поварити й додати зелень. Вимкнути вогонь й дати лобіо настоятися.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: цю страву можна їсти і холодною, але смачніше розігріти.


 

М`ясо та субпродукти, овочі, страви з овочів, овочеві страви, лобіо, курячі шлуночки, квасоля, лобіо з курячими шлуночками, грузинська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Деруни у горщиках по-галицьки, запечені із м’ясом та сметаною
м`ясо та субпродукти, овочеві страви, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1090
Цікава святкова інтерпретація всім відомої буденної страви.
Курка, запечена на солі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 759
Дієтичний рецепт із кулінарної книги Дарії Донцової, який можна назвати рятівною чарівною паличкою.
Куряча запіканка-хлібець «Три кольори»
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 661
Ніжна запіканочка з трьома смаками – ситна й не калорійна.
М’ясо на соляній «подушці» (Salzbraten)
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 564
Популярний рецепт німецької кухні для лінивих господині. Ідеальний, коли намічається велике святкування, а часу в обмаль.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: