clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

4 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1026

Дуже смачна шарлотка-лінивиця з абрикосами


Принадність цієї шарлотки в тому, що вона виходить ЗАВЖДИ. Фото: автора

Дорогі господині, в кулінарному світі існує безліч рецептів шарлотки, але такого я не зустрічала.

Це мій найулюбленіший рецепт шарлотки. Склад найпростіший, приготувати зможе навіть дитина – так просто вона готується! А на смак… Ця випічка просто тане в роті!


Інгредієнти:
10 ст. л. олії, склянка цукру, 2 склянки борошна, 6 яєць, 10 великих абрикосів, 1 ч. л. розпушувача, 1 ч. л. соди (погасити лимонним соком), ванілін, мигдальна есенція (за бажанням).

Склянка - 250 мл


Приготування:
Міксером збити яйця до утворення піни, потім додати цукор, соду та розпушувач, ванілін. Продовжувати збивати (чим ретельніше ви це зробите, тим пишнішою в результаті вийде шарлотка).

Влити олію й ще раз все збити. Потроху ввести просіяне борошно, обережно перемішати лопаткою (консистенція має бути досить рідка, але тягуча).


Помиті й просушені абрикоси звільнити від кісточки й додати просто в тісто. Перемішати.


Форму (у мене роз’ємна квадратна 24х24 см) змастити маслом і притрусити панірувальними сухарями (можна манкою, кукурудзяним або пшеничним борошном).

Вилити тісто з абрикосами й трішки постукати формою об стіл, щоб суміш розподілилася рівномірно.

Поставити в духовку, розігріту до 180°С на 35-45 хвилин (залежить від духовки). Готовність перевірити зубочисткою.

Трішки охолодити у формі, а потім зняти бортик.

Готову шарлотку прикрасити цукровою пудрою шматочками абрикоса та м’ятою.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: принадність цієї шарлотки в тому, що вона виходить ЗАВЖДИ. Дуже смачно їсти як в гарячому, так і в холодному вигляді. Ну і, звісно, підійдуть будь які фрукти – яблука, сливи, персики, груші тощо.


 

випічка, шарлотка, прості рецепти, абрикоси, випічка з абрикосами, пиріг, шарлотка-лінивиця

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Піци-равлики з листкового тіста – експрес-метод приготування
солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 777
Дуже швидкий і смачний рецепт, за яким страву можна готувати з різними начинками.
Італійський яблучний пиріг від сестер Сімілі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 778
На смак – ніжне суфле. Соковитий, ароматний і дуже яблучний смаколик!
Найніжніший торт «Нірка крота» – еталон французької випічки
торти, торти
Світлана ЯСЬКОВА 1095
Мій фаворит у сімейному списку ідеальної фруктово-шоколадної випічки.
Тістечко «Білочка» із в’яленою журавлиною
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 571
Подібні смаколики часто-густо продаються в магазинах, але, повірте, з домашніми їх просто не порівняти!
Показати ще
Коментарів - 0: