clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1113

Дуже смачна шарлотка-лінивиця з абрикосами

Принадність цієї шарлотки в тому, що вона виходить ЗАВЖДИ.
Принадність цієї шарлотки в тому, що вона виходить ЗАВЖДИ. Фото: автора

Дорогі господині, в кулінарному світі існує безліч рецептів шарлотки, але такого я не зустрічала.

Це мій найулюбленіший рецепт шарлотки. Склад найпростіший, приготувати зможе навіть дитина – так просто вона готується! А на смак… Ця випічка просто тане в роті!


Інгредієнти:
10 ст. л. олії, склянка цукру, 2 склянки борошна, 6 яєць, 10 великих абрикосів, 1 ч. л. розпушувача, 1 ч. л. соди (погасити лимонним соком), ванілін, мигдальна есенція (за бажанням).

Склянка - 250 мл


Приготування:
Міксером збити яйця до утворення піни, потім додати цукор, соду та розпушувач, ванілін. Продовжувати збивати (чим ретельніше ви це зробите, тим пишнішою в результаті вийде шарлотка).

Влити олію й ще раз все збити. Потроху ввести просіяне борошно, обережно перемішати лопаткою (консистенція має бути досить рідка, але тягуча).


Помиті й просушені абрикоси звільнити від кісточки й додати просто в тісто. Перемішати.


Форму (у мене роз’ємна квадратна 24х24 см) змастити маслом і притрусити панірувальними сухарями (можна манкою, кукурудзяним або пшеничним борошном).

Вилити тісто з абрикосами й трішки постукати формою об стіл, щоб суміш розподілилася рівномірно.

Поставити в духовку, розігріту до 180°С на 35-45 хвилин (залежить від духовки). Готовність перевірити зубочисткою.

Трішки охолодити у формі, а потім зняти бортик.

Готову шарлотку прикрасити цукровою пудрою шматочками абрикоса та м’ятою.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: принадність цієї шарлотки в тому, що вона виходить ЗАВЖДИ. Дуже смачно їсти як в гарячому, так і в холодному вигляді. Ну і, звісно, підійдуть будь які фрукти – яблука, сливи, персики, груші тощо.


 

випічка, шарлотка, прості рецепти, абрикоси, випічка з абрикосами, пиріг, шарлотка-лінивиця

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Бюджетний ягідний кекс у мультиварці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 707
Легко готувати, продукти найпростіші, результат гідний.
Яблучно-ожиновий пиріг від Джеймі Олівера
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 854
Плюс рецепт найкращого старовинного рецепту пісочного тіста (old-fashioned sweet shortcrust pastry).
Тарт з абрикосами, персиками та шовковицею в пудинговій заливці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 737
Випічка — сама бездоганність! Ніжна, яскрава, соковита та сонячна!
Міні-круасанчики з вареною «згущенкою» (+рецепт швидкого листково-дріжджового тіста)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1070
Смаколик для тих, хто любить у випічці тонкий шар тіста й побільше начинки.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: