clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1289

Дуже смачна шарлотка-лінивиця з абрикосами

Принадність цієї шарлотки в тому, що вона виходить ЗАВЖДИ.
Принадність цієї шарлотки в тому, що вона виходить ЗАВЖДИ. Фото: автора

Дорогі господині, в кулінарному світі існує безліч рецептів шарлотки, але такого я не зустрічала.

Це мій найулюбленіший рецепт шарлотки. Склад найпростіший, приготувати зможе навіть дитина – так просто вона готується! А на смак… Ця випічка просто тане в роті!


Інгредієнти:
10 ст. л. олії, склянка цукру, 2 склянки борошна, 6 яєць, 10 великих абрикосів, 1 ч. л. розпушувача, 1 ч. л. соди (погасити лимонним соком), ванілін, мигдальна есенція (за бажанням).

Склянка - 250 мл


Приготування:
Міксером збити яйця до утворення піни, потім додати цукор, соду та розпушувач, ванілін. Продовжувати збивати (чим ретельніше ви це зробите, тим пишнішою в результаті вийде шарлотка).

Влити олію й ще раз все збити. Потроху ввести просіяне борошно, обережно перемішати лопаткою (консистенція має бути досить рідка, але тягуча).


Помиті й просушені абрикоси звільнити від кісточки й додати просто в тісто. Перемішати.


Форму (у мене роз’ємна квадратна 24х24 см) змастити маслом і притрусити панірувальними сухарями (можна манкою, кукурудзяним або пшеничним борошном).

Вилити тісто з абрикосами й трішки постукати формою об стіл, щоб суміш розподілилася рівномірно.

Поставити в духовку, розігріту до 180°С на 35-45 хвилин (залежить від духовки). Готовність перевірити зубочисткою.

Трішки охолодити у формі, а потім зняти бортик.

Готову шарлотку прикрасити цукровою пудрою шматочками абрикоса та м’ятою.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: принадність цієї шарлотки в тому, що вона виходить ЗАВЖДИ. Дуже смачно їсти як в гарячому, так і в холодному вигляді. Ну і, звісно, підійдуть будь які фрукти – яблука, сливи, персики, груші тощо.


 

випічка, шарлотка, прості рецепти, абрикоси, випічка з абрикосами, пиріг, шарлотка-лінивиця

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Торт «Різдвяне поліно» (Буш де Ноэль)
торти
Світлана ЯСЬКОВА 904
Французький смаколик, який традиційно подається на різдвяний стіл як символ щастя.
Французькі булочки «Сіннабон» (Cinnabon rolls)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 695
Нереально смачнюча, просто наркотична випічка! Важко зупинитися на одній штуці, рука сама тягнеться за наступним смаколиком!
Рогалики з вишнею та шоколадом, які буквально тануть у роті!
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 1743
Зовні хрустка оболонка, вкрита білосніжною ванільною пудрою, а всередині – м'яке, ніжне й ароматне тісто.
Тертий пиріг із карамелізованими яблуками та родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 858
Нескладний у виконанні та швидкий у поїданні смаколик.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: