clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 4922

Желе з йошти на зиму з лимоном та м’ятою

Гарячий джем виходить досить рідким, але коли охолоне — густий і тягучий, схожий на мед.
Гарячий джем виходить досить рідким, але коли охолоне — густий і тягучий, схожий на мед. Фото: автора

Дуже смачна й корисна заготовка на зиму.

 Йошта — гібридна рослина, яка є результатом роботи декількох поколінь селекціонерів. Вона з’явилася шляхом схрещування смородини й агрусу. Йошта містить в собі максимальну кількість вітамінів і корисних речовин, і тому заготівля з неї буде справжнім елексиром здоров'я в холодні зимові часи. Крім того, ця ягода багата на пектин, тому має чудові желюючі властивості.

Інгредієнти:
1 кг йошти, 1 кг цукру, 6-8 листочків м'яти, 100 мл води, 1 ч. л. лимонної кислоти, 1 ч. л. лимонної цедри.

Приготування:
Йошту помити й покласти в глибоку миску, додати лимонну цедру. Влити трохи води й поставити на вогонь. Довести ягоду до кипіння. Потім кип'ятити хвилин 5, поки йошта трохи не розвариться і не виділить сік.

Далі протерти її через дрібне сито. У пюре всипати цукор, добре перемішати. Поставити миску на невеликий вогонь, довести джем до кипіння. Кип'ятити хвилин 15, після чого додати в джем листочки м'яти й лимонну кислоту. Прокип'ятити ще 5 хвилин й вимкнути газ. М'яту викинути. Розлити джем у стерильні банки.

Закатати металевими кришками. Перевернути желе догори дном і вкутати до повного охолодження.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: гарячий джем виходить досить рідким, але коли охолоне — густий і тягучий, схожий на мед. Чудовий, ароматний, у міру солодкий, із легкою м'ятною ноткою. З легкістю зберігається в умовах міської квартири.

домашні заготовки, варення, желе з йошти, ягоди, заготовки на зиму, варення з ягід, заготовки з ягід, джем, йошта

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Маринована капуста «Провансаль» швидкого приготування
салати, домашні заготовки, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 4650
Ця холодна закуска – просто дивовижний додаток до м'яса й птиці, а також до гарнірів із картоплі чи каші.
Овочеве асорті на зиму «Консервований город»
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1807
Заготовка дуже смачна! Всі, хто її куштував, завжди просять рецепт!
Повидло зі слив по-закарпатськи (без цукру!)
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 169
Надзвичайний джем, дуже смачний, густющий і ароматний!
Вишня у власному соку (на зиму)
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 611
Чудовий рецепт для любителів ягідних пирогів, штрудлів та іншої здобної випічки.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: