clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 2004

Желе з йошти на зиму з лимоном та м’ятою

Гарячий джем виходить досить рідким, але коли охолоне — густий і тягучий, схожий на мед.
Гарячий джем виходить досить рідким, але коли охолоне — густий і тягучий, схожий на мед. Фото: автора

Дуже смачна й корисна заготовка на зиму.

 Йошта — гібридна рослина, яка є результатом роботи декількох поколінь селекціонерів. Вона з’явилася шляхом схрещування смородини й агрусу. Йошта містить в собі максимальну кількість вітамінів і корисних речовин, і тому заготівля з неї буде справжнім елексиром здоров'я в холодні зимові часи. Крім того, ця ягода багата на пектин, тому має чудові желюючі властивості.

Інгредієнти:
1 кг йошти, 1 кг цукру, 6-8 листочків м'яти, 100 мл води, 1 ч. л. лимонної кислоти, 1 ч. л. лимонної цедри.

Приготування:
Йошту помити й покласти в глибоку миску, додати лимонну цедру. Влити трохи води й поставити на вогонь. Довести ягоду до кипіння. Потім кип'ятити хвилин 5, поки йошта трохи не розвариться і не виділить сік.

Далі протерти її через дрібне сито. У пюре всипати цукор, добре перемішати. Поставити миску на невеликий вогонь, довести джем до кипіння. Кип'ятити хвилин 15, після чого додати в джем листочки м'яти й лимонну кислоту. Прокип'ятити ще 5 хвилин й вимкнути газ. М'яту викинути. Розлити джем у стерильні банки.

Закатати металевими кришками. Перевернути желе догори дном і вкутати до повного охолодження.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: гарячий джем виходить досить рідким, але коли охолоне — густий і тягучий, схожий на мед. Чудовий, ароматний, у міру солодкий, із легкою м'ятною ноткою. З легкістю зберігається в умовах міської квартири.

домашні заготовки, варення, желе з йошти, ягоди, заготовки на зиму, варення з ягід, заготовки з ягід, джем, йошта

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

«П’яна» слива в коньяку на зиму
закуски, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 897
Таку закуску подають до м’яса та як доповнення до тарілочки з різносолами на святковий стіл. Хоча мариновані сливи виходять такими смачними, що їх можна їсти й просто так, баночки рідко «доживають» до зими.
Огірочки на зиму «як малосольні»
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1210
Сезон консервування триває і я хочу запропонувати рецептик без оцту.
Консервовані персики половинками без стерилізації
домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1137
Дивовижні ласощі, які ви не купите в магазині!
Грушово-ожиновий конфітюр
домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 334
Просто божественний смаколик – прозорий, з апетитними шматочками ягідок ожини та грушок, вишуканим ароматом та чудовим смаком.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: